När ett topplag möter ett bottenlag…

Just ja, det var ju match ikväll och gamla Löven vann, alltså Björklöven. Inga fejklöv här inte….

Det är egentligen skrämmande, men nu är Björklövens värsta resultatrad i deras historia bruten:

6/10 2010: Asplöven-Björklöven 3-2 öt (division I).

5/12 2010: Asplöven-Björklöven 7-4 (division I).

8/1 2011: Asplöven-Björklöven 6-2 (allettan).

11/3 2011: Asplöven-Björklöven 4-2 (playoff III).

22/10 2011: Asplöven-Björklöven 5-3 (division I).

15/2 2012: Asplöven-Björklöven 3-2 ef str (allettan).

24/2 2014: Asplöven-Björklöven 3-0 (allsvenskan).

– Är det sant. Det låter ju helt sjukt. Oj, då var det bra att vi vann i dag, sa Felix Maegaard-Scheel när jag berättade om det för honom.

Har ni missat det som skrivits av mig ikväll rån matchen så läser ni:

Vad jag skrev på 1 minut om matchen efter matchen här. + liverapporten.

Min extremt snabba analys av matchen här.

Min intervju med Johan Mattsson här.

Och se min intervju med Linus Boström här.

Asplöven – Björklöven 2-3 (0-0, 0-1, 2-1, 0-1)

Min syn på matchen:  

Det var intressant att komma till Haparanda. Jag blev lite hånad på pressläktaren.

”Det kommer ingen publik i dag. Det är ett bottenlag som kommer på besök”, sa en av statistikkillarna.

”Så här ser det ut när toppen möter botten”, sa en annan en bit in i matchen när Asplöven dominerade.

Det blev inte riktigt som de hade tänkt sig, men ändå lite kul att några av stats-killarna gick och tog en öl i pausen.

Asplöven inledde bra, men i första perioden kändes det ändå kontrollerat. Asparna hade pucken, men Björklöven skapade ungefär lika lite eller mycket beroende på hur man ser det. Skotten blev 9-9 och kommentaren var på pressläktaren.

– 9-9,d et kan inte vara möjligt. Jag ansvarar ju för Lövens skott. Jag måste har tryckt fel.

I andra perioden drog Asparna upp tempot rejält. Samtidigt klev Lars ”Osten” Bergström in i hallen. Det viktigaste för honom vekar ha varit att få tag på någon från Norrbottens-Kuriren. av förklarliga orsaker (läs på NK). Jag berättade att jag jobbade på fel Kurir, men fick ändå en mordblick..

Just ja, andra perioden var det Asplöven ökade tempot, snurrade på som attan och hade läge efter läge. John Henrion (8 skott) och Johan Poshberger (7 skott) kändes som att dom sköt hela tiden. Jag har hyllat Lövens defensiv, men ett tag var det hönsgård och de hann bara inte med. Asplvöens missar och Johan Mattsson form höll Löven kvar i matchen.

– Där kunde det blivit flera mål bakåt, sa Mats Waltin efteråt.

Det blev det inte. Istället nätade Emil Lundberg  efter Oskar Nilsson gett chansen till skänks och det känns skönt att någon i Björklöven börjar bygga ett självförtroende. Emil Lundberg har nu satt fyra av sex chanser den här säsongen sett till heta lägen. Det är väldigt bra. Att Emil sen var inblandad i 2-0 är ingen slump, men det var Meagaard-Scheels mål. Han gick förbi backen, han slog en kanonpass, han tog returen och slog in den. Orättvist, jajjemenmen, men vem bryr sig. Hockey är som det är.

Sedan har vi då¨den där tredje perioden. Under matchen hade Björklöven före tredje perioden får två stycken tvåminutare. Utöver det hade Linus Boström blivit solklart tippad, Stefan Öhman likaså. Där kom det inget från domaren. Självklart så var Asplöven spelförande, eller dominerade rättare sagt och visst det är logiskt att Björklöven får fler utvisningar, men till och med det Asplövska statistikförarna tyckte att utvisningen på Felix Maegaard-Scheel 4.25 in i matchen var felaktig. Där kom 1-2.

Sedan kom ett lagstraff för sex spelare på isen när Patrik Nevalainen stod och höll pucken i väntan på byte. Jag trodde att den sjätte spelaren ska var involverad i spelet. Jaja, alla Lövare höll med om att det var fel. Nu blev det inte mål där, men väl på nästa utvisning. Den är inget att säga om. En puck out av Hållberg helt utan att någon hotade honom.

I liven pratade folk om ”skicka honom till Vännäs”. Jag vill inte vara så drastisk, men bra är inte Hållberg just nu. Mål blev det allafall. Sedan i förlängningen var det som att Asplöven var nöjda, för Löven borde varit på knäna, men klev fram och var bättre helt plötsligt. Att utvisningen kom var inte så konstigt, men att just Öhman och Palme målade var viktigt mer än vad som går att ana.- Alltid skönt att avgöra, sa Palme efteråt. – Oerhört viktigt att Jon får göra mål och att just Stefan hittar honom, säger Maegaard-Scheel om målet..

Angående Scheel så hade han chansen att avgöra matchen sopren i 2-1 ledning. – Sätter han den så vinner vi, sa  Waltin. Jag är beredd att hålla med. Som matchen utvecklade sig så var det tre poäng som fanns att ta i det friläget.

Värt att notera:

* Min resa genom Sverige på temat Gustav besöker nya ishallar fortsätter. Den här gången var det Arena Polarica. Ska jag säga något om arenan så känns den som division-1, maximalt. Sämsta arenan i hela allsvenskan utan tvekan,.

* När jag skulle gå och hämta kaffe som journalist hänvisades jag till baren. Väl där 25 minuter före match så möttes jag av Per Kenttä. Nu var det en annan kille som serverade kaffet, men tänk er Mats Waltin bakom baren 25 minuter innan match i Umeå…

* 10 av 25 poäng den här säsongen för Björklöven har kommit från Felix Maegaard-Scheel och Emil Lundberg den här säsongen.

* 41-21 i tekningar till Asplöven. What!!!!!!?????? Hur i hela fridens namn är det möjligt?

* Björklöven är på playoffplats. Före Rögle, Timrå, Oskarshamn och AIK utan att ha gjort en enda spelmässigt riktigt bra match.

Mest intressant som blev sagt efter matchen:

Mats Waltin:

– Vi plockar poäng även när vi inte får spelet att stämma. Fem poäng på spelet vi presterat de senaste sex perioderna. Det finns verkligen hjärta i det här laget och krigarinsatsen är på en väldigt hög nivå varje gång. Kan vi bara få spelet att stämma kan det blir bra.

– Vi får tacka Johan (Mattsson) som gör en riktigt bra match. I andra perioden sköljer dem över oss. Där är det inte vår defensiv som räddar oss utan deras ineffektivitet och Johan.

Linus Boström:

– Det är ju lite division-3 känsla på hallen här,

2 kommentarer

  1. Alf Renberg

    Div 3 klass på hallen…ja högst. Personalen i kiosken var tvungen att hålla upp kortläsaren utanför kiosken för det är så dålig mottagning. Sen får man ej gå ut från hallen i pausen för utgång= hemgång…What? Jag fick inte ens gå ut i bilen för att hämta medicin . Patetiskt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.