Matchdag – Södertälje hemma

Södertälje ligger alltså på tolfte plats i serien med en spelarbudget på 16 miljoner och trots att de gick vinnande ur dragkampen om Per Edlund.

Det är egentligen det största fiaskot i hela allsvenskan, men serien är så jämn att jag fortfarande tror att SSK är ett av lagen som kommer att slåss om en plats i SHL nästa säsong.

Att laget ligger där de gör med bara -3 i målskillnad också säger något om hur många jämna matcher laget förlorat.

Det är lite skrämmande faktiskt. Det är enkelt att konstatera att Malmö är serien bästa lag, men vilka är sämst? Det är oerhört svårt att säga.

Ett Björklöven helt plötsligt i form ska alltså ta sig an ett Södertälje ur form. Senast lagen möttes så krigade Löven kopiöst, men det var Södertälje som förde spelet och verkligen bombade.

Löven kommer att få se upp med SSK:s powerplay och Robin Press. Backen har gjort 17 (5+12) poäng på 17 matcher och 11 av poängen just u powerplay.Backkollegan David Lidström har gjort 11 poäng varav 9 i powerplay.

Det är alltså ett backtungt PP Löven mtöer precis som mot Mora. Där läste Löven sönder Moras powerplay och täckte av Mitchell fantastiskt samt Jonas Westerling. Här kommer forwardshotet från Mattias Beck som gjort 4 PP-mål och Per Edblom som gjort sju poäng i PP sedan han kom till SSK.

Om vi släpper fokus på Södertälje så är det ett Björklöven med självförtroende som kliver ut inför hemmafansen i dag. De senaste matcherna har det funnits två femmor som verkligen hotat och spelvändningarna har varit riktigt vassa.Det behöver fortsätta. Det angenäma problemet är var William Quist ska placeras. Är han för bra för att lira i 4:e linan? På träningen i går gick han som 13:e forward. det lär han inte göra i dag. Om jag skulle göra något för att inte rubba någon av förstalinorna som fungerat så skulle det vara att spela Quist istället för Lavander i tredje kedjan.

Hur som helst tror jag på en ganska underhållande match med flängig hockey. Dessutom troligen en del flängiga kommentarer från Janne K på presskonferensen så en kväll att se fram emot.

Vi ses där. Jag checkar in i lajven från ca18:00.

Laget:

Karl-Johan Lundström är tillbaka som sjunde back. Jonathan Harty är avstängd. Troligen kommer Quist att mixas in, men sett från träningen i går startar Löven så här:

Målvakter: Johan Mattsson (Kevin Lindskoug) – Varannan match som vanligt….
1:a femman:  Alexander Hellström, Stefan Andersson – Lucas Sandström, Mark Hurtubise, Kim Karlsson
2:a femman: Patrik Nevalainen,, Per Hållberg, Jon Palmebjörk, Stefan Öhman, Nicklas Johansson
3:a femman: Alexander Ribbenstrand, Rasmus Edström, Felix Maegaard-Scheel, Mathias Trygg, Mats Lavander
4:a femman:  William Quist, Victor Ekeståhl-Jonsson, Linus Boström
Extraback: Karl-Johan Lundström
Extraforward: Emil Wrenman

Mina nycklar till seger:

¤ Boxplay. Södertälje har seriens ästa powerplay med 27.87 procent och 17 mål. Här handlar det nummer ett om att inte dra på sig utvisningar och som nummer två att inte slappna av bara för att det gick bra senast i boxplay. Det är stenhårt jobb som gäller.

¤ Spelvändningarna. Björklöven nötte det på träningen i går och det har verkligen varit ett vapen. Ibland har vissa spelare kladdat lite med pucken och därav tappat lägen, men kan laget vara koncentrerade i spelvändningarna så kommer det att ge utdelning. Gör det så kommer SSK att bli lite mer passiva och då blir genomspelet i mittzon enklare och då blir det lättare att även etablera sig i anfallszon.

¤ Publiken. Senast i Mora var det magiskt, men hemma i T3 Center har Green Devils varit ganska tysta i år förutom ett par matchen (ex förra lördagen), men nu får det vara slut på det. GD ska bära fram laget och i medgång brukar det vara lite tätare på ”H”. inget ont om GD. Ni är fantastiska och följer även i motgång, men i medgång skramlar det på några fler, så är det bara.

Sagt från Lövenhåll:

– Det känns spännande med match mot Södertälje imorgon. Dom har laddat på rejält för att nå SHL men har inte motsvarat förväntningarna riktigt om man kollar i tabellen. Jag tror att vi kommer se ett desperat Södertälje och det blir en tuff motståndare, äsger Mats Waltin till LT.se.

– Man blir påmind om hur det fungerar i den här sporten. Det gäller att hålla det hårda arbetets och ödjmjukhetens fana högt. Det är mycket viktigt att vi är väldigt noggranna i allt det vi gör, säger Waltin om vändningen från fyra raka förluster till tre raka segrar,

Noterbart om Södertälje:

¤ Södertälje förlorade senast med 1-2 borta mot Vita Hästen och sanningen är att SSK har tre raka förluster och bara tagit en seger under ordinarie tid på nio matcher.

¤ Backen Michal Gulasi som varit skadad de senaste matcherna är åter i spel mot Björklöven.

¤ Södertälje är tredje bäst i serien på tekningar med 52.13 procent. Björklöven är fortfarande dösist med 44.13.

¤ Francouis Bouchard som spelade med IK Oskarshamn i fjol har gjort 2 mål och 2 assist på det två senaste matcherna för SSK och är formspelaren i laget i fem mot fem spelet.

¤ Södertälje har en debutant i Linus Söderström i sitt mål ikväll. 18-åringen som är på lån från Djuråprden gör sin första allsvenska match  Sebastian Idoff gick ju nyligen ut med att han fått sparken av klubben på twitter så det är lite kaos på målvaktsfronten i SSK. Detta förnekades dock av klubbdirektör Peter Öster ”Ingen har fått lämna klubben” sa han till Viasat. Idoff får alltså nu tränar med laget, men är i en ruggig frysbox och en junior står i målet ikväll. Kaos var det.

Sagt från SSK-håll:

– Vi är bra om vi spelar som vi kommit överens och göra det 60 minuter i varenda match, inte bara prata om att göra det i den nästa. Lita på systemet, säger Janne Karlsson till SSK:s hemsida.

– Det kan komma en liten korrigering. Senast drog jag i tombolan lite i tredje perioden, vi kanske hade spelat bra i alla fall men det ruskade om i skallarna lite. Vi får se i morgon exakt hur det blir, säger Karlsson om hur laget ska formeras.

En kommentar

  1. ADO

    Hallå där! Tack för bra uppdatering inför matchen ikväll. Lite bortom ämne, men vet du någonstans där det går att utläsa hur många biljetter som sålts till ”en viss Lövenmatch vid ett visst tillfälle”. Typ en biljettbarometer? Skulle vara peppande för egen del, men även att en sådan skulle kunna trigga ”sällanbesökare” att ta sig till ladan?

    Tack!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.