Hurtubise-effekten 4-0

Börjar det blir tjatigt? Mm, kanske det, men jag kan gärna fortsätta ett tag till Fyra matcher sedan Mark Hurtubise skrev på för Björklöven och vi har fyra raka segrar för Björklöven. Jag bara säger det.

I den här matchen var det dessutom Mark Hurtubise som avgjorde med sitt 2-1 mål.

Som Janne Karlsson sa på presskonferensen:

” Ett osvenskt mål”

Björklöven hittar ett sätt att vinna och det talar om att Björklöven befinner sig i en formtopp för själva den energimässiga och spelmässiga insatsen denna dag var inte bra. Inte bra alls.

Björklöven–Södertälje 3-1 (0-1, 0-0, 3-0)
Första perioden: 0–1 (1.02) Jacob Dahlström (Robin Press, Mattias Beck).
Tredje perioden: 1–1 (12.49) William Quist (Rasmus Edström), 2–1 (15.26) Mark Hurtubise (Stefan Andersson, Per Hållberg) spel fem mot fyra, 3–1 (19.41) Lucas Sandström.
Skott: 24–22 (9–8, 9–9, 6–5).
Utv, Björklöven: 3×2. Södertälje: 5×2.
Domare: David Bergman, Stockholm.
Publik: 3 806.

Min syn på matchen:  

När jag såg inledningen insåg jag nog inte hur lama Björklöven egentligen var. Det såg segt ut, det såg slarvigt ut och det duttades hit och dit. Om Björklöven hade lagt hela försnacket på att komma ut på rätt sätt kan vi konstatera att det hade misslyckats.

Jag tycker att både den första och den andra perioden som helheter var en ganska jämn smet där båda lagen spelare en dålig hockey, men Södertälje hade något vassare chanser. Det var trots allt tre skott som tog i virket. Björklöven ska vara klart glada att de kunde gå in i tredje perioden med bara 0-1 i häcken.

I tredje perioden tog det några minuter, men sedan kom laget igång och började trycka ned SSK i egen zon. Själv satt jag bara och väntade på målet. Det var framförallt när linan med Hurtubise, Kim och Lucas var inne  som trycket blev som bäst. Nu var det Quist som gjorde målet och han har en del individuell skicklighet i sin fart vilket gör honom unik i Löven. Frågan är om han inte ska få spela i en mer profilerad kedja.

2-1 målet var en riktig delikatess. Ett läge där de flesta dumpar ned i hörnet, men Hurtubise vrickar lite och går på avslut istället.

Noterbart var att Södertäljes fruktade powerplay inte producerade mer. Robin Press var bra i spelet fem mot fem, likaså Mattias Beck, men båda var ganska menlösa i powerplay vilket nog säger en del om det mentala status Södertälje har och den pressen spelarna är under.

Segern var inte överdrivet rättvist, men Björklöven ska passa på att jobba in poäng nu när formen är i zenit. Det kommer inte att gå så här hela säsongen.

Värt att notera:

¤ Björklöven vann skotten igen! 24-22. Innan Hurtubise kom till Löven hade det skett en gång. Nu två gånger på tre matcher.

¤ Tekningarna? 21-27 Torkan fortsätter….

¤ Kevin Lindskoug hade lite hjälp av sina stolpar, men han tog bl.a. ett skott från Mattias Beck i andra som jag inte vet hur. Målvakterna bara fortsätter att leverera. Linus Söderström i SSK-målet gjorde på intet sätt någon dålig insats i sin första seniormatch. hans räddning på Hurtubise skott när han och Ribben kom två mot en var av klass, men hade lagen bytt målvakter tror jag inte att resultatet blivit detsamma

¤ Ska verkligen Mattias Trygg spela i första powerplay-formationen? Finns det ingen bättre skytt att ersätta en back med? Typ William Quist eller något.

¤ Om Björklöven nu pratade så mycket om att vara påkopplade inför matchen. Varför blir det då så här? Jag tror att det på något sätt är oundvikligt när du vinner ett par matcher att du tappar ödmjukheten lite. Det viktiga är bara att du reagerar snabbt och inser att det inte går.

¤ Södertälje har en dyr trupp, men frågan är vad de egentligen har gjort med pengarna. När jag kollar på helheten är det ändå inte i närheten av Malmö eller Västerås. Visst det finns en del ren klass i Beck, Edblom, Press och några till, men över två säsonger, snacka om en misshandel av finansiärer. Det blir svårt för Karlsson att vända det här fullständigt och nå SHL.

¤ Poängmässigt. Mark Hurtubise 3 matcher, 3 poäng. Lucas Sandström, 3 matcher tillsammans med Mark Hurtubise 3 poäng.

¤ Var det bara jag eller gjorde Alexander Ribbenstrand en av sina bättre matcher på länge? Han har tre matcher kvar på kontraktet. Får han vara kvar? Borde inte det va..

¤ Bra tryck på ”H” i dag. Kanske säsongens bästa i tredjeperioden.

Mest intressant sagt efter matchen:

Mats Waltin

– Vi hade tur idag. Vi måste förstå att med en sådan här insats vinner vi inga matcher. Det här händer aldrig igen. Det är en konsekvens av att vi är där vi är just nu och Södertälje är där de är.

Willaim Quist:

– I de första två perioderna och de första tio i tredje kom vi inte riktigt till alls som vi ville, men publiken fortsatte och heja på. När vi sen fick 1-1 så fick vi energi och det blev ett djävla tryck i hallen. Jag skulle faktiskt säga att det var publiken som bar oss till seger i dag.

– Vi måste vara ödmjuka. Det går ju inte att komma ut så här. Då kommer man inte ta många poäng i den här serien. Det är upp med huvudet och betydligt bättre på torsdag för det kommer att gå fort i Karlskrona.

Rasmus Edström:

– Det betyder mycket att få en spelare som Mark till laget. Han har kommit in och bryter mönster, vågar göra det där lilla extra som andra inte gör.

3 kommentarer

 1. Anders

  Defensiven funkade rätt bra som vanligt. Bara ett lag i serien har ju släppt in färre mål än Löven; Malmö. De har släppt in 39 och Löven 40. Det är tjusigt och något vi kan tacka Mattsson och Lindskoug för. Men inte bara de. Men Löven gör ju också klart minst mål i serien; 31 så här långt. Näst sämsta lag offensivt är Västerås som gjort 39. Men så länge poängen trillar in är jag nöjd!

 2. Erik

  Satan vilken skön seger! Och håller med om att trygg måste bort från PP (kanske bort från truppen om han är dyr).
  Sen måste ju Quist in med Palme å Öhman, tror det skulle bli lättare för dom att skapa tryck i anfallszon då.

 3. Mats

  Klart sämre än mot Mora hafsigt och dålig energi men jag håller inte med Waltin om att det var extremt dåligt och att vi ska vara glada att det inte stod 0-5 efter 2.per. Har han glömt Almtuna borta där det var fritt fram framför vårt mål. Tyckte defensiven höll och SSK var inte mkt bättre. Som du skrev en jämn smet där SSK har något vassare chanser första 2per. En jämn Match 24-22 i skott 50-50 i puckinnehav och det som avgjorde var Qvist mål som gav Löven Energin att vända.
  Ribben inne på 0-1 iövrigt OK tror dock inte han blir kvar när Warg är tillbaka.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.