”Matsson gjorde ingen dålig match”

Jag stötte på Peter Hirsch på träningen idag.

Vi tog ett litet snack om Johan Matssons insats, målvaktssituationen och om matchen i Karlskrona samt lärdomar från den.

Vad säger du om Johan Matssons insats i Karlskrona?

– Han gjorde ingen dålig match, men det är alltid surt att släppa in fem puckar ändå. Tittar man på situationerna finns det inget av målen där han gör något fel. Ettan är ett direktskott från slottet, tvåan är i powerplay direkt på tekning och trean är direktskott från slottet. Alltså inte direkt skott vi vill att motståndarna ska få skjuta. Sedan fyran är på väg mot ett håll och styr på Kalle.Det är väldigt svåra situationer.

Vad tycker du om er insats i matchen?

– Vi föll ihop rejält i andra perioden. Dom gör två mål på 1.47 och får oerhört mycket energi. Det märks på en gång var det är på väg. Vi har två powerbreaks och vi tar time-out, men när energinivåerna går i så olika håll är det svårt att få stopp. Du måste nästa ha en periodpaus för att lyckas och då stod det redan 1-4. Det är inte så mycket att säga. Vi får inte falla ihop så och inte mot ett lag som Karlskrona som har så pass mycket fart. Då får vi svårt att vinna matcher.

Hur känner han efter matchen?

– Han är väldigt revanschsugen. Vi kollade på målen i dag på Arlanda och han vet att han inte gjorde något direkt fel på något av dom, men när du släpper in fem mål vill du alltid hitta något som du kunnat gjort bättre. Det går aldrig att acceptera som målvakt att du inte kan göra något. Därför kollade vi lite på hur han hade kunnat göra annorlunda och vad resultatet hade blivit för att det skulle bli konstruktivt.

Vad ska ni göra annorlunda i morgon?

– Vi måste vara disciplinerade och se till att aldrig falla ur ramen. Det är när du gör det som du hamnar i en sån dipp som vi gjorde mot Karlskrona.

Ni väljer att variera målvakt hela tiden även nu en bit in i säsongen. Många skriker på att någon ska bli förstemålvakt. Vad säger du om det?

– Vi har valt att matcha två målvakter för att vi vill ha två målvakter igång och båda har gjort det väldigt bra. Det är sporrande för båda, det fungerar bra för laget som litar på båda och då fortsätter vi gärna så här. Det var ta i trä (sen tog han på en bänk) längesedan någon av dom gjorde ett riktigt stort misstag. Som det känns just nu vill vi fortsätta så här.

Vem står i morgon?

– Det har vi bestämt, men det får ni se. Båda gjorde väldigt bra träningarna i dag.

* * *

Ett diplomatiskt svar, men jag tolkar det faktiskt som att Johan Mattsson står igen. Han stängde igen mot Asplöven senast lagen möttes och det vore att bygga upp honom om han fick stå igen efter att släppt in fem mål.

Vad säger du de ”vanliga” tränarna inför matchen mot Asplöven?

– Asplöven är ett väldigt oberäkneligt lag. De spelar med mycket energi, har bra fart, och är väldigt svårlästa. Det kan hända i stort sett vad som helst. Det gäller att vara redo på just det, säger Patric Wener till kollega Mikael Bergstedt.

Läs hela snacket med Wener här från 20.00.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.