Throwback thursday

Kommer ni ihåg vad som var Björklövens snackis för dagen för 13 år sedan? Här kommer dagens andra historieåterblick.

Björklöven i en klass för sig Skellefteå AIK orkade i trettio minuter – sen blev laget utspelat i sin egen kula.

sajsa_2

Det var andra mötet lagen emellan på en vecka. Senast ledde Skellefteå efter två perioder men Björklöven vände och vann. Nu ledde Skellefteå efter den första perioden men Björklöven vände och vann enkelt. Så enkelt att den vanligtvis mycket patriotiska hemmaklacken fem minuter före slutsignalen var halverad. – Det här var en skön seger, fortsatte lagkapten Hermansson. Vi har tränat kanonhårt hela veckan. Jag trodde inte vi skulle orka så bra som vi gjorde i dag. Själv spelade Göran en avgörande roll. Han slet oerhört i numerära underlägen i den första och andra perioden. Han styrde in 2-2 i slutet av den andra perioden och gav sitt lag ledningen redan i den första spelminuten i den tredje perioden.

– Alltid kul att göra mål, konstaterar han. Fast vi hade lite tur på de två första målen. Det måste man ha om styrningar ska lyckas.

>>Iskall Göran <<  Sitt andra mål var han mer nöjd med. Löven spelade i numerärt överläge och Göran fick pucken av ”Sasja” Beljavskij, trampade runt en back lurade målvakten i sidled och la iskallt pucken efter isen vid bortre stolpen.

– Såg faktiskt att målvakten gled med och siktade, försäkrade Göran Hermansson.

Fast tro inte att varken han eller de andra lövenspelarna är nöjda med det här. Inte alls, laget ska fortsätta att höja sig, bli bättre till superallsvenskan, ännu bättre till kvalserien och så ta steget upp i elitserien igen.

– Första målet är att vinna den norra gruppen, förklarar, Göran Hermansson.

Det gäller att besegra Nyköping på bortaplan 15 december. Någon formtoppning inför bortamatchen mot Nyköping blir det dock inte. Istället tre träningspass per dag de närmaste dagarna. Precis som inför derbyt med andra ord.

– Målet är ju att bli bättre hela tiden och då gäller det att träna hårt också, förklarar Göran Hermansson.

>>Två ansikten << Matchen som sådan hade egentligen två ansikten. Ett där spelet och intensiteten påminde om gamla klassiska derbyn lagen emellan. Tufft, hårt och tempostarkt från båda håll. Skellefteå något vassare även om det redan då på något vis kändes som att Löven trots allt skulle fixa det hela. Ett andra ansikte där Björklöven spelade ut, i slut perioden nästan förnedrade Skellefteå. Då hade hemmaspelarna tappat både kampvilja, skridskoåkning och självförtroende. Tappat allt som under flera decennier varit de gulsvartas adelsmärke.

– Vi blir ängsliga och rädda att förlora, suckar förre björklöven Johan Ramstedt.

Fast hur som helst ska vi kunna bjuda upp till kamp men i dag mäktade vi inte ens med det… I Björklöven fanns det mycket att glädjas över. Samtliga spelare visade god moral, bra vilja och stor fighting spirit. Lägg därtill att Björklöven har spelare som helt saknas i Skellefteå. Spelare som ”Sasja” Beljavskij, Greg Parks, Göran Hermansson, Alexander Semjonov, tvillingarna Rozenthal och så vidare. I går visade nykomlingar som Santeri Heiskanen och Fredrik Warg att de blir stora tillgångar när de blir lite varmare i kläderna. Lånet Magnus Hedlund duktig även han. Fast kanske ska man inte dra för stora växlar av segern heller. Skellefteå var nämligen inte bra, på slutet istället pinsamt dåligt.

Text Gunnar Johnsson

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.