Bloggkrönika: ”Nu väntar en nyckelmatch”

Det är alltid surt att förlora, men den här förlusten är inte så mycket att säga om. Björklöven hamnade för mycket i utvisningsbåset och Västerås var för bra i powerplay. Spelmässigt var det ändå ett jättekliv. Nu väntar en riktig nyckelmatch på torsdag.

Björklöven är bra, riktigt bra. Det är sällan jag skrivet så efter en förlust, men i spelet fem mot fem var de bättre än seriesegrarna Västerås på lördagskvällen. Hade inte Lucas Sandström fått klubban bortslashad när han skulle sätta 4-4 kunde de blivit en seger efter förlängning eller straffar. Nu fick han det och det ramade in matchen ganska bra

Om ni vill veta vad Björklöven tyckte om domaren kan ni lyssna på Tommy Wargh eller Stefan Öhman.

Nu blev det en förlust och nu måste Björklöven kliva över berget som är tre bortamatcher och ta in en poäng på BIK Karlskoga, två på Rögle eller tre på Malmö.

Malmö börjar hemma mot Rögle. Någon måste vinna den matchen. Kan Björklöven besegra Karlskoga på bortis på torsdag ligger de etta eller tvåa i tabellen efter en omgång med två hemma och två bortamatcher kvar.

Då har Björklöven tagit ett oerhört stort steg mot en topp tre placering.

Vid förlust mot Karlskoga hamnar Björklöven i ett underläge som känns mycket tungt. Bortamatcher mot både Rögle och Malmö. Då har jag svårt att se Björklöven klara en topp tre placering.

Den matchen är en absolut nyckelmatch.

Tillbaka till matchen i Västerås. Om ni vill höra vad Mats Waltin hade att säga efteråt gör ni det här.

Jag tyckte till om matchen i min krönika på webben. Ska jag lägga till något från den så är det att uppehållet som nu kommer fram till torsdag kom otroligt lägligt. Detta trots att Björklöven hittat spelet de senast 90 minuterna de spelat hockey. Flera backar har gått vansinnigt hårt, Löven har spelat tre matcher på fem dagar och med resa både i dag och till nästa match så kommer det här uppehållet perfekt.

Till sist. Det var en fantastisk stämning i ABB Arena Nord på lördagskvällen. Björklövens fans gör ett fantastiskt jobb i match efter match. Jag satt med ett par av dem på tåget till Stockholm och de ramar in matchen så att det verkligen är en upplevelse att vara på plats. Lite olyckligt nu med Karlskoga, Rögle och Malmö som bortamatcher i slutspelsserien, men jag litar på att Lövenfansen sluter upp ändå.

Så här spelar Löven sina matcher under slutspelsserien.

SS 1 150305 19.00 BIK Karlskoga – Björklöven
SS 2 150307 16.00 Björklöven – IK Mora
SS 3 150309 19.00 Malmö – Björklöven
SS 4 150311 19.00 Björklöven – Vita Hästen
SS 5 150313 19.00 Rögle BK – Björklöven

7 kommentarer

  1. Tyko

    Domarn missa många vik-utvisningar. Surt att han gjorde så att löven missa 5e platsen, karln klara inte pressen. Riktigt tufft att slå BIK borta. Då gäller det att domaren klarar att hålla koll på matchen, annars blir det lika usel insats som idag. Annars riktigt bra 5-5 mot lir av löven. Tycker faktiskt vi skulle vunnit om det inte vore för herr Bergman.

      • Gustav

        vinna båda hemma, inför ett förhoppningsvist kokande T3, sedan vinna en borta känns inte som en omöjlighet. Kevin brukar kunna spika igen mot Rögle

  2. Erik

    Instämmer helt!
    Vilken chans man har om det blir seger på torsdag!!
    Mora å hästen hemma ska man kunna vinna och kanske kanske gneta till sig en pinne i Ängelholm?!?
    Tror 9p räcker om det bli seger mot BIK

    Krossa Modo!

  3. Jan-Erik Brännström

    Jag förstår att våra spelare är upprörda över domarinsatsen. Dagens domare David Bergman, Stockholm, valde den fega men säkra vägen att hålla på hemmalaget. Då slipper man kritik i hemmapressen och bortalagets åsikter avfärdas lätt som gnäll från en dålig förlorare. Jag hoppas att domarbasen offrade nån lördagstimme på att se matchen i TV.
    I övrigt en bra insats av våra pojkar som rots allt bådar gott inför framtiden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.