Uppgifter: Högberg till Löven

Nu på morgonen skrev Expressens Emanuel Otterhall på twitter och PT att Piteås poängspruta Joakim Högberg är klar för två år i Björklöventröjan.

Skärmavbild 2015-04-04 kl. 13.10.23

Högberg som har pangat in imponerande 100 poäng de två senaste säsongerna för Piteå. Helt klart ett intressant namn.

Uppdaterat 13:30:

Har kollat runt i mina kanaler och fick detta svar: ”Han ska ha blivit erbjuden ett tvåårs-kontrakt, om han har accepterat dealen vet jag inte”.

Som sagt, ingen rök utan eld.

19 kommentarer

 1. Enrico

  I 2 säsonger har jag efterfrågat fler högerskyttar, nu verkar det fyllas på. Först Hetta och nu eventuellt ytterligare en.

 2. Olle

  Alltså nu måste vi besinna oss! Eftersom alla verkar enigt själalyckliga över Hettas namnteckning och nu kanske också Högbergs är det dags att någon balanserar upp denna orimliga glädjeyra.

  Vi har alltså kanske lyckats signa två division 1-spelare som båda är helt oprövade i HA. Varför är vi så glada över detta? Hade vi lirat i ettan hade vi snackat spetsförvärv men nu handlar det i bästa fall om breddvärvningar och i värsta fall två floppar. Jag trodde Löven hade högre mål än inför nästa säsong.

  Högberg har dessutom testats i HA förra säsongen. Åtta matcher som bänjvärmare i Almtuna (!!!). Oroande? You bet!

  Ska vi ta nästa steg måste tyngre och bättre spelare in. Typ i Edblom-klass men detta är ju självfallet risken när man plockar in en sportchef från ettan. I hans ögon är ju Hetta och Högberg absolut toppklass. Jag är orolig att vi har en SC som inte vet vad som krävs i HA.

  Rannsaka ett själva nu, vi har har gjort tre nyförvärv än så länge, en sportchef och två spelare, ALLA från ettan. Är det verkligen något att hylla?

  • Löve

   Jag är orolig att truppen fylls på utan tränaren får en chans att säga sitt över det material som han trots allt ska förfoga över.

  • kaLLe aNKa

   olle:

   snälla, lever du kvar när Löven tog sm-guld -87?

   Det här är två bra nyförvärv för Löven, det spelar ingen roll om man plockar in spelare från div1 eller inte. Tre av av årets div1 lag slog ut SSK och vad jag vet så har SSK ganska bra spelare i sitt lag, eller?

   Nä det gäller att ha finger topp känsla och kunna ta in billiga men bra spelare och inte Mats Lavander spelare. Mats Lavander inkomst: 837 339 kr

   För en spelare som han med hans meriter så får du: Jon Palmebjörk 391 489 kr, Emil Lundberg 195 385 kr, Kevin Lindskoug 140 920 kr och Felix Maegaard-Scheel 87 156 kr. (källa Aftonbladet)

   Men det är klart du tar ju Mats Lavander före dom andra fyra herrarna.?

   Nä ser på KHK och Vita Hästen. Man kan få till ett bra lag utan att betala överpriser på spelare.

   Men jag kan hålla med om att Löven måste ta in spets, bra pp spelare och några tunga backar. Men jag är glad att man kör på unga utvecklingsbara spelare och inte trötta SHL spelare, som ingen SHL klubb vill ha. Det är högrisk att ta in dessa spelare, om dom floppar likt Mats så kostar det skjortan, det gör knappast Hetta och Högberg.

   Men det är bar min åsikt. 😉

   • Sven

    Lönerna var väl från 2013 och då spelade ex Lavander i Luleå en stor del av året. Lönen lär inte vara så hög i Löven, gissar jag.

 3. kalle

  Olle! det är väl ingen som sagt att dom ska lyfta oss till skyarna!
  se bara på Felix Meegard Scheele , en div 1 spelare som var en
  av dom bättre i Löven denna säsong!
  Och med tanke påLövens budget så är dom här två spelarna KANON värvningar!

  • Olle

   Eftersom Löven nu blir av med Hellströms lön lär det finnas utrymme att fläska på lite. Jag är fullt medveten om att Löven inte har den största spelarbudgeten men så dålig är den inte heller. Löven har alla möjligheter att fiska upp några lirare från SSK eller ratade lirare från SHL

   Ettan-spelare hämtas av bottenlag i HA.

   Jag är helt säker på att Löven är attraktivare än så. Vi vet väl alla vad som brukar hända när man bygger lag på oprövade spelare från ettan. De kan glänsa i några matcher men orkar sällan en hel säsong.

   Felix är naturligtvis bra men utgör mer en unik situation än vad som normalt brukar vara fallet.

 4. sydtobba

  Det är väl den här typen av spelare vi som inte är kommunalt dopade ska värva under förutsättning att de är bra scoutade. Vi måste hitta talanger som vill utveckla sig och som kan passa socialt i laget. Det kommer att dröja många år innan vi kan köpa färdiga stjärnor. Vi har trots allt en hyfsad grund att bygga på.

 5. Löjligt

  Snacka om värdelösa bortförklaringar.
  ”dålig budget”. Ni som påstår det har ju ingen aning om verkligheten. Ni lever kvar på början av 2000talet. Löven har en bra budget men de mesta pengarna går åt kostymer ”där uppe”.
  Och jag har en känsla av att denne Piteågrabb fått en grymt hög lön av sin kompis som nu är sportchef i löven. Hans lön ligger troligtvis i samma nivå som Stefan Anderssons och Kim Karlsson.

  Detta är horribelt och måste få ett slut. Den där karln från Pantern (är det på allvar ett hockeylag?) tror jag inte nån känner, så han fick nog en skrattlön, men inte denna pojk. Hög lön, gratis lägenhet och gratis bil.

  Men så länge löven får fortsätta göra dessa svågerpolitiska väl, så kommer det se ut så här.

  Men åter igen, ni som tror löven är sååå fattiga… väx upp. Eller ska ni börja prata om att det är så viktigt att vi inför högtrafik i Sverige också? (det är också gjort redan)
  Blir så less, fickor är djupa, fingrar är långa och klåfingriga, snabba cash och noll moral och etik.

  • Henrik

   Oj vilken insikt i verksamheten, helt sjukt vad du verkligen vet saker. Det enda jag saknade var ett: avgå alla! Kom med nåt konstruktivt tack.

  • löven-fan

   tråkigt gnäll över att detta skulle vara svågerpolitik utan att du har någon aning om vad det står för lön på kontraktet han blivit erbjuden. Tror mer på att vi har nu en sportchef som väl känner till den här spelaren och tror på att han kan göra väl ifrån sig i HA. Men du har rätt löven har skulle jag säga nu en hyfsad ekonomi och jag tror att vi kan vänta oss någon tyngre värvning. Förhoppningsvis så håller de på den tills tränaren är i stan och kan vara med och välja

 6. kakmonstret 2.0

  Mitt i denna silly sorja tycker jag en fraga som bor stallas nu innan man ser over truppen ar : Vad ar malsattningen med nasta sasong ? Plotsligt var vi o ”nosade” pa SHL kval, sa vad skall vi sikta pa nu ? Undvika kval igen o allt annat ar bonus ? Direktkval SHL ? Omkring 3-6 plats o sedan ga in i Play Off serien ? Vita Hasten gick i princip direkt fran division 1 till att mota Modo o spela om en SHL plats sa visst kan det ga fort for en forening. Sa vad tycker ni, skall vi varva med SHL plats i sikte eller ”bara” att bli stabilt HA lag…

 7. Olle

  Två av Lövens ”tänka” värvningar, ryktesledes i alla fall, Ytterell och Amnér är på gång till Leksand. Jag tror inte det är det sista vi ser av dalaklubben som nu lär sno åt sig alla bra spelare i de konkurrerande klubbarna i HA.

  Synd på två spelare som jag mer än gärna sett i den gröngula tröjan.

 8. Joel

  Alla snackar om nyförvärv hit och nyförvärv dit. se till att Signa Hurturbise Qvist och några fler klasspelare från årets trupp istället för att jaga allt för mycket. Att få lite stadga och signa en ordentlig och beprövad coach och fystränare håller jag högre än några namnkunniga spelare. Alla som följt löven en längre tid borde ju hålla med om att löven inte skall återgå till att bli elefantkyrkogård dit duktiga spelare kommer för att avsluta karriären (läs öberg mfl.) så jag tycker det låter klockrent att vi värvar unga spelare som vi kan utveckla.

 9. Ronny Edvardsson

  VAD SÄGER MAN OM DETTA:
  * Anfallaren Felix Maegaard Scheel har haft en fin förstasäsong i Björklöven. Har har tidigare spelat i södra Sverige i Rögle och Olofström. Kan vara på väg söderut igen. Har aldrig tidigare spelat för Tingsryd, som de två ovan…….

  • Erik Åström (inläggsförfattare)

   Han har kontrakt med Löven så jag har mycket svårt att tro att det ska ligga något i det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.