Har Löven seglat upp till budgettoppen?

När Björklöven klev in tillbaka in i Allsvenskan hade de en av seriens minsta budgetmässiga kostymer. I fjol var de ett mittenlag med budgeten 7,5 miljoner. Var står Björklöven 2015-16?.

Erik skrev tidigare under sommaren om att Björklöven nu sett till spelartruppen är ett topplag i Allsvenskan.

Nu ser de ut att blivit det även ekonomiskt. Nu när det inte längre satsas på samma sätt i serien som i fjol har Löven glidit till toppen.

Detta om vi läser denna artikel i Dalarnas Tidningar som handlar om Mora IK som för andra året i rad bantar spelarbudgeten.

Mora är enligt klubbdirektören Peter Hermodsson nere på näst sista plats i budgetligan, bara Pantern har lägre menar han efter att pratat runt med sportcheferna i Allsvenskan på en sportchefsträff.

Undra om Asplöven har något att säga där? De brukar ju alltid vilja påpeka att det har lägst budget……

Men låt oss släppa det. Istället läser vi vidare.

Det är som det framgår i artikeln väldigt jämt mellan många klubbar. I fjol var det stora skillnader då många lag som Södertälje (14 miljoner), Malmö (18-20 miljoner), AIK (13 miljoner) m.fl satsade rejält.

Västerås, Leksand och Björklöven utmärker sig i toppen i år, skriver Dalarnas tidningar.

I fjol var Löven akterseglade av många i toppen, jag hade dem som åtta i serien, nu nämns de i samma andetag som Leksand och Västerås i toppen.

Om vi tittar på det som tidigare sagts om Lövens budget så sa Fredrik Åkerblom i våras.

– Vi siktar på att öka omsättningen, men fortsatt göra vinst. Det betyder inte att det bli några drastiska förändringar, men vi måste fortsätta att satsa på det sportsliga.

Så sa han till kollega Gunnar Johnsson i april. Sportchef Daniel Johansson har inte uttalat sig i detalj om spelarbudgetens storlek.

Så hade Björklöven 7,5 miljoner (plus de externa satsningarna ex Hurtubise) och gör en liten ökning, men numera befinner sig i toppen då säger det ganska mycket om HockeyAllsvenskan 2015-16.

Det är en bantad liga ekonomisk på alla sätt och det borgar för att Björklöven har en större chans att vara med i toppen på allvar.

7 kommentarer

  • kaLLe aNKa

   Brinken:

   Tror du tänker lite fel, det står 2014-15?. Sen hamnar 15 på nästa rad, men det står inget om 15 miljoner om det är det du tror.?

   Eller vad menar du med ditt inlägg? saxat: 15 låter lite väl mkt.

   Sen så kan man fundera på vad Gustav Pettersson menar med att: I fjol var de ett mittenlag med budgeten 7,5 miljoner. Var står Björklöven 2014-15?.

 1. kaLLe aNKa

  Det JAG stör mig på när det gäller ledningen i Björklöven är deras självrespekt, alltid samma tråkiga visa. Att dom inte ens tror på årets Björklöven mer än att dom ser ut att ha samma mål som ex: Almtuna, är pinsamt!

  Ska Björklöven konkurrera med lag som Almtuna den här säsongen? JA i alla fall enligt viasat, där svarar dom olika sportcheferna på 4 frågor. Bland annat vilken målsättning man har inför säsongen.

  Då svarar Daniel Johansson: Vi pratar inte i termerna ”topp 8, playoff eller SHL”. Vi tror på det vi gör men vi är ödmjuka inför framtiden.!.? Vad betyder det för alla fans som håller på Björklöven runt om i Sverige? Jo NOLL, SIPP, ZERO om du frågar mig, så drygt och respektlöst svar om ni frågar mig.

  Nä om inte ens sportchefen vågar gå ut och säga att man vill vara med och utmana i topp 3 av årets något sämre HA och med en av dom bästa spelar budgeterna i ligan och med ett ”nästan” komplett lag redan nu och det också långt innan första träningsmatchen. Då hoppas jag inte ledningen budgeterar för mer publik än förra säsongen eller försöka övertala sponsorer om att vara med om en grym resa heller! Då det låter som att ledningen i Björklöven själva tror att resan ska sluta i Sävar ån.

  Man behöver inte göra en Malmö och säga att man ska vinna allt, men man måste VÅGA tro på det man gör och sig själv i en elitidrotts värld utan att ha hybris!.?

  Men det är bara min personliga åsikt!

  • tobbe

   Kunde inte hålla med mer…nu har dom tagit ödmjukheten till överdrift de börjar kännas lite mesigt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.