”Inga kommentarer till budgeten”

Är Björklöven ett topplag både på pappret och ekonomiskt? Jag lät sportchef Daniel Johansson svara på påståendet att Björklöven är topp tre när det gäller spelarbudget.
– Jag har inga kommentarer till budgeten, säger sprotchefen.

Enligt Moras klubbdirektör Peter Hermudsson är Björklöven topp tre tillsammans med Leksand och Västerås.

– Det får stå för Peter Hermudsson. Jag har egentligen inga kommentarer till budgeten om den är större eller mindre än i fjol. Ekonomin är väldigt viktig för oss och jag vet vad jag har att röra mig med, annars finns det inte så mycket att säga om det.

Hur mycket bryr du dig om hur ni står i jämförelse med andra klubbar?

– Jag har för mycket annat att stå i så det är inget jag fokuserar på.

Ni har tippats som ett topplag i flera medier sportsligt. Hur känns det?

–  Vi tror på det vi gör. Om andra ser på vår trupp och tycker att den är slagkraftigt så får vi bara sträcka på oss. Vi försöker bygga ett lag vi tror på och sedan får andra tro eller tycka vad de vill om laget.

Du har pratat tidigare om att ni inte satt någon målsättning utan ska göra det i augusti. Är det så?

– Det stämmer. Vi ska sätta oss ned när vi samlats igen. Nu är killarna på ledighet med eget ansvar över träningen fram till 27 Juli. Då kommer samtliga att vara på plats.Sedan sätter vi oss ned i augusti och kikar på det.

Det finns en plats kvar att fylla. Hur ser du på den sista platsen. När vill du ha den backen på plats?

– Jag vill ha den hellre tidigare än senare. Vi ska inte ta någon bara för att fylla platsen. Det ska vara rätt både ekonomiskt och spelarmässigt.

Men du vill ha honom här innan seriestarten?

– Det skulle vara bra, men gärna tidigare. Vi får se hur det löser sig.

När ni kliver på is sedan, hur är du som sportchef då. Är du med på is, lägger du dig i upplägget?

– Jag låter tränarna sköta träningen och träna laget. Jag kommer att finnas där och ta emot spelarna som kommer för första gången, jag ser till att allt fungerar runtomkring. Jag är på plats någon vecka innan spelarna kommer och ser till att allt är förberett.

Är det semester som gäller fram till dess för dig nu eller?

– Man är ju så peppad på att allt ska dra igång så det är lite svårt, men jag ska föraöka lite. Nu är jag i Piteå och det mesta kan ju skötas över telefon som behöver göras.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.