Nevalainen: ”Bra skyltfönster”

Patrik Nevalainen ska som bekant spela i Vitryssland kommande säsongen tillsammans med Alexander Sundström och Daniel Wälitalo. Så här säger han om varför han valde Vityssland.

– Det är ett bra skyltförnster för att komma ut i Europa, säger Patrik Nevalainen i en intervju med Viasat

Han tippar också Björklöven och Västerås som topplag i HockeyAllsvenskan.

Hela grejen med Patrik Nevalainen måste jag konstatera blev väldigt olycklig.

När jag träffade Patrik i samband med en innebandymatch i December 2012 kan det inte ha varit så som det blev han såg flytten hem framför sig.

Då sa han så här:

– Jag skulle gärna vilja bo hemma i Umeå och att spela i Löven igen vore riktigt kul. Jag trivs egentligen bra i Uppsala men skulle egentligen vilja bo i Umeå där man känner alla.

Så här sa Uppsala Nya tidnings krönikör jag pratade med då:

– Han har varit bättre i år än i fjol. Visst han har inte gjort mål än men jag tycker ändå att han varit en lagets bättre spelare. Hoppas bara att målskyttet lossnar.

Nu pratar Nevalainen om drömmen att komma ut och spela utomlands och så är det säkert, men laget han egentligen vill vara i är Björklöven.

Många med mig var positiv när Patrik flyttade hem. Att det skulle bli som det blev, att Patrik skulle bli fansens hackkyckling nummer ett och sedan frysas ut från klubben.

Det hade då allafall inte jag kunnat ana att det skulle hända.

2 kommentarer

  1. Clabbe

    Vad var egentligen anledningen till att han fick sluta? Antar att det inte var prestationen på isen som var droppen utan något annat…??

    Kul att det löst sig i alla fall!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.