Banwell: ”Jag är mer än bara fysisk”

Mike Banwell, Björklövens kanadensiske back har hamnat lite i skymundan bland alla nyförvärv, men sett till spelstilen ska han ersätta härföraren Acke Hellström. Därför behöver han komma upp i ljuset. Bloggen till ett snack med honom.

Mike Banwell är 188cm lång, 90 kilo tung och 28 år gammal. Han har fyra år på College, fyra proffsäsonger och 68 AHL-matcher på meritlista, men gör sin första säsong i Europa i och med flytten till Björklöven.

– Jag har rest i Europa och spelat några turneringen här och jag kände att Europa var rätt nästa steg för mig i min karriär och jag ville verkligen till Sverige som har ett bra ryckte om sig, det finns hockey på väldigt hög nivå och intresset är stort. Så när Björklöven visade intresse för mig kändes det perfekt.

Vad visste du om Björklöven och Umeå innan du kom hit?

– Jag och min sambo har läs på om klubben och staden, sedan har min agent berättat en del för mig, men det kändes väldigt bra. Det är en ganska lagom stor stad för lagen i den här ligan och klubben verkade vara på väg uppåt och det kändes bra.

Men du kommer från Toronto. Hur känns det att komma från en sån storstad till det här?

– Det känns ändå rätt bra. Min bild hittills är att det är en rejäl stad ändå och jag är övertygad att vi kommer att trivas här.

Vad har ditt intryck varit de här första dagarna?

– Klubben har varit väldigt välkomnande och fixat allt snabbt som jag har behövt så det känns bra bra. Sedan känns det proffsigt med laget och tränarstaben och spelarna har tagit emot mig bra. Det finns inget att klaga på.

Vad har du hört om fansen och alla som följer laget?

– Jag har förstått att det är mycket fans som följer laget. jag fått se lite bilder och klipp från matcher och fattar att det kan bli bra tryck. Jag har sett sektionen inne i hallen där fansen står och det borde kunna bli bra stämning känns det som. Det ska bli kul att spela inför en sån publik.

Och nu väntar träningsmatch mot fansens stora rival Skellefteå nästa fredag. Hur känner du inför det?

– Det ska bli riktigt kul. Många av spelarna pratade om matchen direkt när vi kom hit och det känns som att alla är laddade inför det.

Du beskrivs som en ganska fysisk spelare. Hur skulle du själv beskriva dig själv?

– Jag har alltid haft en fysisk spelstil och gillar att smälla på. Så vill jag fortsätta att spela, men jag har också ett väldigt hårt skott och släpper ifrån mig pucken snabbt. Jag vill gärna få visa upp fler sidor av mitt spel än bara fysiken i Björklöven, men den finns alltid där..

Hur känner du inför att spela på stor isyta som vissa transatlanter har svårt med?

– Jag tror att det kommer att passa mig väl. Jag har en skridskoåkning som passar bra för stor isyta. Vi spelade en del på stor is på College och jag gillade det så det känns bra bra.

Till sist då. Hur har du tränat i sommar och hur längesedan är det du var på is?

– Jag har faktiskt varit på is hela sommaren. I Toronto finns den möjligheten så jag har försökt att både träna i gymmet och vara på is hela sommaren så jag har bara haft ett kort uppehåll nu så därför ska det bli skönt att komma på is igen nästa vecka.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.