Hårdare straff vid huvudtacklingar

Allvarliga tacklingar mot huvudet ska leda till längre avstängningar i SHL och hockeyallsvenskan, det meddelade Svenska Ishockeyförbundets disciplinnämnd på fredagen.

”Det här är ett logiskt och naturligt beslut som visar hur allvarligt vi ser på sådan här tacklingar mot huvudet, det är vi fullt eniga om i disciplinnämnden, SHL och hockeyallsvenskan”, säger Mikael Lundström, tävlingschef, Svenska Ishockeyförbundet i ett pressmeddelande.

De nya bestämmelserna, där dessutom bestraffningar i mindre del ska omvandlas till böter,har inte fått något prejudikat än så vad detta i slutändan kommer att betyda är mycket oklart.

Det återstår att se när första avstängningen för en huvudtackling kommer den här säsongen.

I grunden tycker jag att det är bra. Råskinn som Lilja m.fl ska straffas när de går över gränsen.

Björklöven har haft skrämmande många hjärnskakningar de senaste säsongerna med Marcus Lundberg som var borta i två månader och Stefan Andersson i sex veckor som värsta exemplen där en huvudtackling varit inblandad. Att sen Löven drabbas av hjärnskakningar i gymmet samt på boxningsmatcher är en annan sak.

2 kommentarer

  1. John

    Undrar hur bedömningen hade varit på Asplövens spelare igår som höjde armbågen mot Kim.
    Kolla på klippet från igår på .com och kolla vid sista målet löven gör, följ Kim istället och kolla på vad som sker, inte snyggt……….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.