Bloggkrönika: ”Att vinkla positivt eller negativt”

Modo har en spelarbudget från en annan världsdel är Björklöven och ändå känns det lite tomt efter en jämn 1-2 förlust på bortais. Det är dags för en förväntningsanalys i Lövenland.

Andra mötet med Modo, andra förlusten. Det går att vinkla saker och ting negativt efter 1-2 på fredagen mot Modo.

En defensiv som släpper till oerhört få chanser mot ett SHL-lag med spelare som Byron Richie med ett par hundra NHL-matcher. En superräddning från ett nytt kryss under full tid. Det går att vinkla 1-2 borta mot Modo positivt.

Det är så det känns så här efter fjärde träningsmatchen på försäsongen. Det är för att vi inte riktigt vet vilken fot vi ska stå på. Vilka förväntningar ska vi ha på detta Björklöven. Vad är bra, vad är dåligt?

Det är inte Modo och Skellefteå Björklöven ska slå när det räknas utan Oskarshamn, Almtuna, Asplöven och visserligen Leksand.

Med tanke på de skilda världar som är mellan SHL och Allsvenskan så ska vi egentligen inte förvänta oss segrar mot motstånd som dessa lag. Ändå gör vi det och det förblindar lite.

Björklöven tar steg för steg och gjorde defensivt en stark insats mot Modo, ett Modo som kändes ganska trött om vi ska vara ärliga, men samtidigt skapade inte Björklöven överdrivet mycket framåt. Det saknades den sista viljan att offra en hörntand för att ta sig in framför målet. Delvis förståeligt då det är en träningsmatch, men Björklöven saknar en riktig galning i laget. En som är så besatt av att vinna att han bara kör. En fysisk forward som är en finne i röven på motståndarna. Som drar igång det enda laget. En match som denna syntes det.

Sedan var spelet i powerplay under all kritik. Lustigt nog har det fungerat prickfritt ända fram till att Björklöven började jobba med powerplay på träning. Då låste det sig.

Det finns mycket positivt att ta med sig.

# Lövens sätt att hela tiden spela sig ur zon. Trots ett på pappret bra motstånd. Det går fort i Löven i år.

¤ Jon Palmebjörk fortsätter att leverera. Hans direktskott var en pärla.

¤ Linan med Hetta, Kim, Quist har en härlig fart och blir en attraktion i vinter.

¤ Andreas Ollikainen gjorde sin andra match och var återigen stabil, följsam och lugn. Det är bara att ha bakom världens bästa Kevin.

¤ Kalle Ekelund och Jonas Emmerdahl fortsätter att leverera stabila insatser bakåt som framåt och framstår mer och mer som fynd.

Är det något som oroar lite är det skadorna. Ska det bli ett sådan år igen?

Tommy Wargh kan vara borta hela säsongen, Jesper Thörnberg blir borta minst fyra veckor, Mike Banwells axelskada är lindrig, men ändå en skada, Nicke Johansson har missat en del träningar med skavanker under försäsongen och missade matchen nu. Ska något fälla Björklöven i år det just detta.

Men som sagt. Det går att vinkla allt positivt och negativt. Då det trots allt var Modo som stod för motståndet. Låt oss se det positiva, gå vidare och lägga fokus på nästa match. Försäsongen handlar i slutändan om utveckling. Och det ser redan bra ut.

Vill ni höra röster från Ö-vik efter matchen så har ni…

…en video med Kim Karlsson här.

…en snacktext med Lucas Sandström här

…en text med både Andreas Ollikainen och Tommy Jonsson här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.