Jonsson: ”Som ett grumligt akvarium”

Det blev förlust mot Modo, men Tommy Jonsson, som vill likna försäsongen med ett grumligt akvarium tycker att det nu börjar klarna för Björklöven.

Kollega Emma Klöfver snackade med Tommy Jonsson efter matchen. Det blev några citat över från hennes intervju till tidningen.

Självklart ska ni bloggläsare få ta del av dessa.

Så här sa Jonsson om…

Om utvecklingen under försäsongen:

– Vi har tre matcher kvar och vi har inte gått igenom allting i spelet än och vi har saker som vi behöver jobba på även om vi gör en bra match. Vi har tendenser och vi spelar som jag vill att vi ska spela. Försvarsmässigt är det bra och vi släpper bara 21 skott mot Modo som är ett SHL-lag på deras hemmaplan.

Om dagens match;

– Det var mycket som var bra idag och jag tycker att vi håller ihop det bra över tre perioder. Vi har inte jobbat så mycket med anfallsspelet än och hamnar lite mycket i hörnen, men det kommer när vi jobbat mer med anfallspelet.

Om spelet i powerplay och boxplay:

– Jag tycker att vi inte fick till PP.et, men vi hade ett i tredje perioden och bara 28 sekunder i PP i andra. Det går inte att säga så mycket om. Det var i första perioden där vi hade etablerat PP och då fick vi till något skott från slottet så det var bra. men vi har jobbat en träning med det och det är svårt att säga så mycket än.  Vi kommer förändra i de uppställningar vi använt nu tills vi får en bra bild till när vi sätter igång serien. Sedan kommer vi att förändra under säsongen också utifrån hur vi uppträder i de spelformerna. Inget är satt i sten

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.