Löventåget tuffar på… mot ja vadå?

Andra matchen mot allsvenskt motstånd på försäsongen och andra segern. Det går inte att komma ifrån att det ser bra ut för Björklöven.

Första och främst en surrealistisk upplevelse att i dag 2015 på den här nivån inte kunna se matchen via webb-tv. För det första fattar jag inte varför Timrå vill kasta bort pengar genom att inte sända just Björklöven som har en fanbas som köper matcher överallt och hur Timrå kunde låta så förvånade när vi ifrågasatte det över telefon. Men, vi har blivit så bortskämda senaste åren med Löven som ALLTID sänder, men varken Asplöven (kanske) eller Piteå lär väl sändas i webb-tv så det är väl tillfälligt bara att vänja sig. Jag har fått lita till rapporter från kollega Johnsson istället, lite kommentarer från en kompis på plats, swehockey samt ST:s liverapportering.

Lite svårt att bilda sig en reell uppfattning, men några saker kan vi konstatera allafall.

¤ Lucas Sandström har nu satt två straffar och ett friläge på försäsongen. Kanske kan han få det genombrott som många trodde på efter 36 poäng (16+20) i Asplöven. Han verkar trivas med Jon Palmebjörk och Stefan Öhman som återigen levererade för Löven.

¤ Björklöven gör en i mångt och mycket ganska trött insats och vinner med 4-1 och det säger ändå något om laget i år att klara av att hålla tätt (sånär som på en straff) och att göra fyra mål framåt utan att skapa så mycket. Speciellt om Timrå ska bli så som experterna tippar sexa, sjua i serien. 9-2 på två matcher mot allsvenskt motstånd där Tommy Jonsson varit ganska missnöjd efter båda. Det bådar gott.

¤ Efter att ha nött powerplay i veckan såg det riktigt bra ut de två första tillfällena Björklöven hade. Dock var det intressant att PP1 med Andersson, Hutchings, Palme, Öhman och Edblom fick nästan all istid. Det var först i tredje powerplayläget som PP2 fick chansen på riktigt. Återstår att se hur Jonsson kommer att matcha mellan PP-linorna framöver.

¤ Stefan Öhman är rysligt bra i match efter match. I den här matchen stod han för en läcker brytning och frispelning av Lucas samt styr själv in ett mål i powerplay. Stefan är också inne på Stefan Andersons 4-1 mål.

¤ Kevin Lindskoug spikade igen när Björklöven behövde det, i tredje perioden när Timrå forcerade. Visserligen gjorde försvaret det bra så att han kunde se puckarna, men Kevin är en klippa även i år. Det enda som känns lite jobbigt är att Lindskoug nu släppt fyra raka straffar. Det får inte sätta sig i huvudet.

¤ Enligt kollega Johnsson var det 320 personer på plats i Timrå isstadion. Är det någon som bryr sig om hockey i Sundsvall?

Har ni missat vad tränare och spelare har sagt efter match i det som Gunnar Johnsson skrivit hittar ni…

en video med Lucas Sandström här.

Tommy Jonsson som var rätt missnöjd här. (text)

4 snabba efter Lövens seger

5 kommentarer

    • P2

      Frågan är ju fortfarande valid. Är det någon som bryr sig om hockey i Sundsvall? I Timrå är det ju uppenbarligen inte så många.

  1. ...

    Inte en större skräll att Gunnar Johnsson hör dåligt. Men det var närmare 650 på plats. Alltså det dubbla. Enligt speakern åtminstone.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.