Notiser från förlusten mot IKO

Björklöven vinner bara inte i Oskarshamn. Så är det bara, men den här insatsen var inte bra. Det kändes som att de fyra segrarna stigit laget lite åt huvudet.

Om ni inte redan har läst det så finns det redan ute texter om Lövens plattmatch, Att Löven ”måste hitta spelet” och videointervjuer med Tommy Jonsson samt Andreas Ollikainen.

Så vad har vi kvar att avhandla?

¤ Vissa saker ser man bättre på tv än på plats. Den röriga situation i tredje perioden där flera av Björklöven-spelarna jublade för mål, men där domaren dömde bort det efter att ha ringt på det hela. Den situationen såg jag i princip inget av från min plats i andra änden av hallen. Oerhört trist om det stämmer att pucken var inne, men skymdes av Dan Bakala på bilderna från målkameran.

¤ Det är svårt att bedöma Andreas Ollikainen efter den här matchen. Visst han gör ett par kanonräddningar, tar en straff, men samtidigt släpper han 2-1 målet ganska enkelt. Jag måste ändå säga att han gjorde en riktigt bra debut även om Kevin i min värld ska stå i stort sett alla matcher han vill stå.

¤ Alen Bibic gjorde en riktigt bra match för Oskarshamn. han är stentuff att möta. Sänkningen på Kim Karlsson tidigt i matchen var rejält. Jag tycker att Björklöven skulle kunna behöva en Bibic. Banwell är inte riktigt någon Acke Hellström som jag ser det.

¤ Rasmus Bengtsson spelade 19.51 minuter och stod för en godkänt insats. Han spelade enkelt, överlät en del uppspel till Stefan Andersson, men det känns som ett bra lån i den uppkomna situationen för Björklöven. Inga grova misstag, men Bengtsson var lite förvirrad i Björklövens presspel och de fick ett långt lag ett par gången när han inte följde med upp som Jonsson vill.

¤ Inställningen i dag var inte bra. Jag tycker att det har varit så i för många matcher. Känslan är att killarna behöver en riktigt hårtork. Visst alla jag pratade med efter matchen var klart missnöjda med insatsen, men inställningen, men någon måste väcka laget så att det inte händer igen.

¤ Jag och min sambo köpte katt idag. Vi bestämde att första målskytten i dag skull få döpa katten. Numera äger jag alltså en katt som heter Lucas. Bra pärla av Sandström målet. Pang upp i krysset. Han är kanske Lövens bästa spelare på friläge/straff. Jag skulle säga att Lucas, Hutchings, Quist är de jag helst ser får ett friläge.

6 kommentarer

  1. KALLE

    Får jag fråga om är en shl tränare har han inte sett när dumpar pucken så inte behärskar det så var åker man inte in med pucken i då ger man inte bort pucken det har varit så var och så mycket ishockey har jag sett i mitt liv vakan

  2. fredrik_de

    Tycker att laget spelar bra försvarsspel samt att de är bra över nästan hela plan. Problemet är då de krånglar i egen zon. Pga vill spela ut snyggt. Samt då de forecheckar. De ligger för högt i banan då.

    Annars ser det bra ut.

  3. Daniel Olsson

    Jag skulle vilja höra både Tommy Jonssons och spelarnas åsikt om hur träningen har skötts, för av vad jag har kunnat se så har de blivit frånåkta av motståndarna i varenda match hittills (utom mot BIK Karlskoga, kanske). Om träningen är bra, varför går det i så fall så långsamt på isen? Det ser ju bedrövligt ut när spelarna kommer glidande in i egen zon efter motståndarna, vilket var väldigt tydligt mot Oskarshamn…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.