Quist förkyld och hängig

William Quist har haft osannolika problem med skador och sjukdomar. I dag missade han Björklövens ispass på grund av sjukdom.

William Quist har efter lite grävande i vårt arkiv visar det sig missat 17 matcher på grund av sjukdom under sin tid i Björklöven

Den längsta raden av matcher var när det upptäcktes att hade astma under fjolårssäsongen då han missade hela fem matcher i rad.

Jag pratade med Quist efter senaste hemmamatchen. Då talade han om att upplägget i år fysiskt är gjort för att minimera skador och sjukdomar. Att han och tränarteamet verkligen arbetat hårt för detta.

Idag missade han Björklövens ispass.

– Quist körde fysen, men åkte hem då han inte mådde bra, då han var lite förkyld och hängig, säger sportchef Daniel Johansson till Löven4Ever-bloggen.

Nu är frågan. Är det dags igen, kommer Quist missa matcher även den här säsongen på grund av sjukdom eller är det här en kort engångsgrej.

Känslan är att skadorna och sjukdomarna är det som håller William Quist tillbaka från att bli den spelare som han kunnat bli, alltså allsvenskans svar på Mats Sundin.

Ser vi till de senaste säsongerna så har Quist haft oerhörda problem med både sjukdom men även långa skadeuppehåll.

Quist har på grund av sjukdom eller skada missat:

2011-12: 9 av 41 matcher
2012-13: 30 av 50 matcher
2013-14: 23 av 62 matcher
2014-15: 14 av 57 matcher

Totalt har William Quist missat 76 av 210 matcher. Alltså 36 procent av alla matcher Björklöven haft under hans tid i klubben.

Totalt har alltså 17 av dessa matcher missats på grund av sjukdom och 59 på grund av skada.

Noterbart att även Pär Edblom missade dagens träning på grund av sjukdom, men beräknas vara med i morgon, då även bloggen ska vara på plats på träningen 11.00.

4 kommentarer

 1. KALLE

  då var det en förlust mot vitt hästen och nu böjar björklöven sin resa ner i tabellen och SHL spel nästa år kommer inte att var när så är det blir allsvensakan i nästa 2016 2017

 2. Jan-Erik B

  Ja du Gustaf P. Tror du att William Quist blir friskare för att du offentligt gjort hans frånvarostatistik de senaste fyra säsongerna? Snacka om att skjuta sig själv i foten. Vi ska istället glädja oss åt att han kunnat delta i så många matcher och för det mesta varit en av våra stora vinnare. Vissa människor är skörare än andra som åker sarg upp och ner och aldrig nämns annat än i nåt utvisningsprotokoll.

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Nej, men mitt jobb är inte att göra honom friskare. Det är att skärskåda allt som händer kring Björklöven och lyfta upp intressanta detaljer. William är en kanonkille, en bra symbolspelare för Björklöven och han har utvecklats mycket de senaste åren som spelare. Han har en helt annan fysik i dag tex. Jag önskar honom allt gott, men det förhindrar inte att man ibland lyfter fram mindre smickrande saker.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.