Trotter, statistik och framtidshopp

Sjunde raka förlusten, men också Brock Trotters debut. Ett Västerås som sköljde över Björklöven, men också ett hopp om framtiden. Måndagens match var speciell, men vilka var bäst, sämst och vad sa statistiken.

Innan vi ger oss in på individuella betyg och på statistiken så kan ni kika på:

TV: Presskonferensen efter matchen

TV: Brock Trotter om debuten 

Matchen som helhet tänker jag inte avhandla här. Där kan ni läsa dessa alster:

Kalle Sundströms sammanfattning

4 snabba efter matchen (Plus)

Västerås storleken för stora (Plus) – Med Stefan Andersson, Jonsson och Trotter

Min krönika ”Trotter ger hopp om vändning”

Bästa spelarna mot Västerås:

¤ Brock Trotter. Spelade väldigt lite i både första och andra perioden, men är avig, har en härlig skridskoåkning och skapar hela tiden när han får pucken. I tredje fick han mer speltid, testades i powerplay (där han lär regera). Han satte upp Edblom och Sandström får kalaslägen, men de bommade. Han hade en assist på första målet, han syntes och stack ut.  Det vi inte fått se än är skottet. Han fick inga riktiga skottlägen i matchen, men det vi fick se lovar oerhört gott. Stefan Andersson tyckte att han var bäst på banan. Bara att hålla med.

¤ Stefan Andersson. Klassaktion till 1-2 målet. Han visar kyla, håller i och håller i tills Kim är ren och spelar. Visst han tog en onödig utvisning i början på andra, men han var återigen bästa back. Synd bara att han spelade med Tommy Wargh, men mer om det senare. Andersson var återigen riktigt, riktigt bra för Björklöven.

¤ Stefan Öhman. Kaptenen fick spelar med Trotter. Det kommer han att gilla. Jag tror att Öhmans poängtotalt kommer att öka rejält ihop med honom. Nu fick han göra mål, han dödade bra i boxplay och Öhmans misstag från Panternmatchen var som bortblåsta.

Bubblare: Kim Karlsson, Lucas Sandström

Sämsta spelarna mot Västerås:

¤ Tommy Wargh. Var vek i allt han gjorde hela matchen. Ett makalöst konstigt försök till tackling vid Västerås 2-0 mål där han går bort sig helt. En riktigt dum utvisning senare i matchen och en allmänt förvirrad insats. Nej, Tommy Wargh måste bara upp ett snäpp från den här insatsen.

¤ Pär Edblom. Har varit bra ett par matcher, men idag tog han två helt galna utvisningar och missade i fullständigt öppet läge i powerplay. Ska han spela i den spelformen måste han ju ha någon slags avslutskvalitet.

¤ Kalle Ekelund. Rasmus Edström har bänkats till förmån för Ekelund de senaste matcherna, men idag var det pest eller kolera. Ekelund hänger inte med och efter ett tag fick Tommy Jonsson nog och bytte Ekelund mot Edström. Då såg Edström ut som en rädd fågel istället. Detta börjar bli ett problem.

¤ Tommy Jonsson. Möter du seriens bästa lag som är inne i ett jättestim kan du inte kliva upp och pressa som en galning oavsett vad din hockeyfilosofi är. Du kommer att bli överspelad. Efter 30 minuter insåg Tommy det. Då kunde det ha stått 1-5. Nu var det bara 1-3. Jonsson måste kunna variera sig mer beroende på motstånd om ni frågar mig.

Bubblare: Kevin Lindskoug

Mest intressanta statistiken:

¤ Brock Trotter. Ja vad sa då statistiken om Trotter:

Sex byten i första perioden, 3.59 i istid. Fem byten i andra och 3.17. I tredje blev det hela 6.58 på sju byten. Totalt alltså 18 byten och 14.14 i speltid. Jag gissar att han har minst 18 min i nästa match.

Två avslut från Trotter, båda på mål och bägge räddade av Jonas Fransson.

En tackling, men den kom inte med i statistiken, precis som Trotters assist.

Jag räknade till fyra klockrena framspelningar till målchanser från Trotters sida.

Till sist. En tekning av Trotter, en seger.

¤ Känslan var att Västerås dominerade matchen men det vann bara skotten med 34-26 och ser vi även till blockade skott och skott utanför så var skottstatistiken 55-45.

¤ Västerås vinner tacklingarna med 15-1, men jag undrar om de som först den statistiken smuttat lite väl mycket på spriten i helgen eller nått. Jag hade minst 5 klockrena tacklingar från Lövens sida.

¤ Lucas Sandström delade skottoppen idag med sju skott varav tre på mål. Han slog klubban i isen efter att ha satt skottet rakt i bröstet när han fick läge i tredje.

¤ Västerås vann puckinnehavsstriden med 54-46, men i första perioden hade de hela 65-35 vilket är galet höga siffror i hockey. Totalt var de bara 1.52 men är Björklöven i motståndarnas zon, 15.57-14.05. Alltså betydligt mindre skillnad än känslan var under matchen.

Mina korta reflektioner som jag inte fått ut någon annanstans:

¤ Jon Palmebjörk var placerad i fjärdekedjan. Han lär ju inte vara nöjd direkt, men jag tycker ändå att jag såg mer skridskoåkning än på länge. Han jobbade hårt och gjorde inget dåligt intryck på mig även om det inte är just i fjärdelinan han hör hemma.

¤ Jeremy Williams hade ett mål och en assist. Är det bara jag eller levererar han varje gång han möter Björklöven?

¤ 3850 personer i hallen. Ändå hörs Björklövens klack på 50 pers mest i långa stunder av matchen. Respekt!!

Dagens citat:

Stefan Andersson:

”Han var bäst på planen idag. Han blir en bra injektion”

Om Brock Trotter alltså.

11 kommentarer

 1. Rolf

  Var på plats i Rocklunda och håller med om att Trotter såg mycket intressant ut. Om han får vara hel så kommer han att vara en mardröm för motståndarbackarna. Men Jon är inte sig själv. Känns som om han inte varit sig själv sen hjärnskakningen.

 2. Johan

  Vem gick bort sig när Wargh gått bort sig? #74.
  Vem assisterade till deras 4-2? #57. I min värld var de båda trots sin produktion inte vad de brukar. Sanningen? De hängde inte med.

 3. Jan-Erik Brännström

  Jag delar din analys av matchen i sin helhet. Löven gjorde enligt min uppfattning en ganska bra match och den nye Trotter blir en sevärdhet. Tre ödesdigra misstag förstörde segerchansen. Per Edblom drar på sig en utvisning i anfallszon nere i ena sarghörnet det första han gör i matchen. Att ta en utvisning i anfallszon är en dödssynd och borde egentligen ge löneavdrag. Tommy Warghs klantiga försök till tackling, också den på offensiv blå, är tabbe nummer två. Trean är Kevins tabbe vid 4-2 målet. Han måste ju få göra sina misstag även han men det var synd att det skulle hända just nu. Släppa in ett skott som avlossats i förlängda mållinjen är nästan en prestation. Men som sagt. Jag såg en liten ljusning vid horisonten. Ge inte upp ännu.

 4. Knutte

  Västerås är ett hyggligt hockeylag men Löven gör dom väldigt bra.Löven måste ha ett bättre taktiskt tänk.Ta 3-1 som exempel. Löven byter mannar mitt i en kontring och backarna hamnar på efterkälken . Om man är trött och behöver byta skickar man pucken till icing eller hur.Som det var nu blev det ett mål i baken.

 5. Stefan

  Försvarsspelet är problemet samt att forwards måste ju backchecka ordentligt. Går inte stå vänta att andra ska vinna tillbaka pucken.

 6. Stefan

  ”Om man är trött och behöver byta skickar man pucken till icing eller hur”….problemet då är att då får man inte byta 🙂 🙂 !!

 7. KALLE

  nu måste björklöven ta sig en riktig tanke vakna upp ur törn rosa inte sova och tränaren måste bort in umeå bästa idrotts lag spelar i div 1 nästa år han har inte till fört det waltin han kunde ta sig ur en svacka men det kan inte tommy joansson

 8. Markus

  Centrarna måste ta ett större ansvar defensivt! Vi hamnar väldigt ofta med 3 man bakom förlängda mållinjen i offensiv zon. Om motståndarna vinner pucken skapas direkt ett 3 mot 2-läge…= målchans
  Skärpning krävs från centrarna!!

 9. Knutte

  Förlåt. Kollade reprisen. Tänkte fel . Löven var fulltaliga. Dock kom VIK tre mot två på grund av missen med bytet. Vilket jag ville visa på

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.