Vad att göra?

Björklövens åttonde raka förlust inkasserades i kväll och det börjar bli väldigt tjatigt att bara rapportera från förluster. 

I dag, som Kevin Lindskoug sa: ”Jobbade de arslet av sig” men fick noll i utdelning. Återigen fick de jaga istället för att bli jagade. Återigen gick backarna bort många många många många gånger, värst var det vid 0-2-målet. Återigen gick det troll i anfallsspelet.

Så vad att göra? Ska allt och alla avgå? Ska de börja att sparka spelare? Ska sportchefen börja tokvärva? Nä, jag tror inte på något av dessa alternativ – inte för stunden i alla fall.

Att vända en åttamatchers lång förlustsvit är inte lätt, men ledarna måste ge spelarna verktygen för att lyckas och spelarna måste även vara beredd på att smutsa ner sig ännu mer än vanligt. Om de inte har detta – då kan de börja sparka och köpa nytt.

***

En sak är säker. Det är inte roligt att se Björklöven för stunden. Det ser inte heller ut som att spelarna tycker det är speciellt roligt med hockey. Det svärs, slås med klubbor och är allmänt irriterat. Denna stund kräver än mer av ledarna, att få spelarna att börja tro på sig själv igen och att hitta tillbaka till glädjen. Just nu verkar det som att den är bortblåst.

Vet inte riktigt mer jag kan säga, förutom att när Björklövens alibihockey försvinner, då kommer även vinsterna.

Just det – synd att det inte finns en målskytt i laget för stunden, en lekkamrat som kan sätta Brock Trotters framspelningar…

19 kommentarer

 1. Enskedelövare

  Tommy J får röra om rejält i grytan,plocka fram alla tricks han kan för att få fart på laget.

  Ändra taktiken är en sak han kan göra,extraträning en annan.
  Exempel att nöta skott,nöta PP och spel 5 mot 5..

  Ännu fler Inviduella samtal och gruppsamtal.

  Ge Palmebjörk all hjälp han kan få med att komma tillbaka,där har vi en målgörare av klass när han är i form.

  Våga ta obekväma beslut,sätta folk i frysboxen,tjata på finansiärer med Dalle.
  Vi måste få in fler krigare till laget,folk som tar för sig och sprider energi.
  Poängkungar i all ära men dom kostar och pengar har vi inte.

  • Trötter

   Håller med dig i allt du säger, Enskedelövare. Nu har ledarna ett stort ansvar i att hjälpa spelarna att få igång det mentala, för det är där det sitter. Trotter i all ära, men han gjorde inget igår som inte en Palme i form kan göra betydligt bättre, och det vet vi alla som följt Löven i några år. Gå inte över ån efter vatten.

 2. bror

  Försvaret är ju under all kritik utom ett par spelare.
  Där behövs det nåt stabilt .
  Förstår kevins irretation på backarna ibland.
  Man får ju hoppas att målen sitter snart för chanser finns ju men dom måste bli vassare.
  Såhär efter 8 förluster vill man ju helst byta tränare.
  Men det är väl rätt svårt me kontrakt och allt dom sitter på.
  Nä.inte bra

 3. Nicke

  Tittar man lite mer på stats så kan man konstatera att
  – BP är bäst i serien 89%
  – Kevin ligger trea i MV-statistiken
  – PP ligger Löven nu sexa i serien på 18,42%.

  Men vänta nu, var vi inte i topp i PP statistiken efter 11 omg?
  Hur har då PP funkat de senaste sex matcherna?
  Löven har spelat 26 gånger (48,57 minuter) i PP och lyckats göra ETT mål på de senaste 6 matcherna.
  Ett mål på 26 försök ger 4%!!! FYRA PROCENT!!!

  Dessutom har vi släppt in TRE mål bakåt i PP (varav två i öppen kasse).

  En uppenbar slutsats är att vårt PP inte längre fungerar!
  Motståndarna har läst sönder vårt tidigare framgångsrika PP.
  Överraskningsmomentet är avgörande!! Alla lag vet att Stefan A. ska skjuta…
  Här krävs det att ledningen snabbt gör förändringar.

 4. tobbe

  ta in johner försök lösa mats från sitt kontrakt, är dock inte bara backarnas fel att vi går bort oss. Ingen litar på spel systemet forward går bort sig i mittzon och motståndarna får komma med fart. Vi ligger helt fel i pressen med forwards, nä skippa Jonssons taktik och täpp till mittzon och få ner motståndarnas fart. Som vi spelade mot AIK då ändrade han taktik,så ska vi fortsätta spela dom klarar det i SHL men då är spelarna mer skickliga och mer disiplinerade

 5. KALLE

  björklöven är ett DIV 1 LAG och är inte ett lag som klara av södertäje som har 67-19 hockey etta östra ta hit två spelare från skellfteå aik då menar jag klass spelare så slipper vi kvalserien efter JUL

 6. Åbba

  Kanske dax att lägga en slant på en psykolog och ta reda på vad som inte står rätt till i klubben. Tänk att man alltid ska behöva gå på losec som lövenfan varje år……

 7. KALLE

  nu kommer en 8 förlust på lördag tommy joannson när kommer vinnsten efter nyår eller är trött på se björklöven dit går jag inte till T3 center och ser dom mer förs det vinner en match

 8. Coachen

  Jo, som läktarproffs har jag en del synpunkter. Igår tycker jag att desperationen (inte helt förvånande) lyste igenom lite med resultatet att det bjöds på alldeles för många frilägen till BIK. Så otroligt trist men ändå bra på nåt sätt att se Kevins ilska efter 0-2 målet. Såna byten får ju inte ske. Nåt jag efterfrågar är rappa handledsskott istället för att ta till slagskott. Den sekund det tar att höja klubben gör att spelare hinner täcka, målisen hinner få sikt och förflytta. Hockey är en snabb sport med små marginaler och snabba beslut och snabba aktioner måste ske därför handledsskott tack. Utan att hänga ut någon så hoppas jag att det inom kort tas in någon back med muskler och bra skott. Stefan A i pp är alltför lättläst just nu. Trotter gjorde det bra igår men chanserna han ger medspelarna måste ju sitta nån gång!

 9. Fikon

  Var är kulturbärarna i laget? Spelarna som är stolta över varumärket och beredda offra en framtand om så behövs. Finns inga sådana i laget nu. Fysiskt underlägsna de flesta andra lag och ingen som sätter ner foten. Tvivlar på att Löven tar sig ur detta med denna trupp och denna ledning.

 10. Ellge

  Kul för Pär Edblom att åka ur Hockeyallsvenskan med favorittyngda Södertälje Sportklubb förra säsongen. Denna säsong blir det repris med favorittyngda IF Björklöven. Ibland väljer man rätt, ibland inte….

 11. bror

  Vad jag förstått så drog ett antal klubbar i edblom.
  Nu efter ett antal matcher så förstår jag inte varför??
  Inte har han imponerat ett dugg som många andra nyförvärv.

 12. Jan-Erik Brännström

  Jag måste först nämna att jag inte såg matchen i går. Upptagen med annat. Vad jag kunnat läsa mig till var det ungefär som vanligt. Lugnt och fint i båset. Inga hårda ord från tränarna kan höras från min läktarplats. Tommy Jonssons presskonfererande vänliga ton andas vi kommer igen. Jag saknar faktiskt de hårda killarna Jocke Fagervall, Janne Karlsson och Mats Waltin. De satte i alla fall fart (skräck) i spelarna. Kom hen in i båset och kände med sig att hen inte gjort jobbet hoppade han in över sargen längst bort. Hjälpte inte. Tyvärr är inte Tommy Jonsson rätt tränare för vårt lag. Vem som beslutat om hans engagemang är egentligen ointressant. Frågan är vad göra???

  • Läktarproffset

   Hej kommer ingen vart. Den är han, honom och dem i lövens bås. Om de inte förvandlats till kvinntimmer på slutet.

 13. Läktarproffset

  In med en backrese, en hellraiser Hellström som tar han om saker, kan tackla och styra upp försvaret. Tvåvägs hit och tvåvägs dit. Det fattas 10-20 tacklingar varje match. Det fattas tyngd bland backarna.

  Fixa Dalle, det är ditt jobb.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.