287 dagar

Pär Edblom har under säsongen inte varit lagets stora lysande stjärna, men i kväll hände något som inte hänt på 287 dagar – han gjorde mål i hockeyallsvenskan. 

Det blev inte bara ett mål, utan han fick dessutom sätta spiken i kistan genom att göra 4-2 i öppen kasse. Där emellan hann han även med att spela fram Felix Maegaard-Scheel till 3-1.

Men vi tar det från början: Björklöven öppnande matchen helt okej, men Asplöven ville annat och fick ner dem i deras långsamma tempo och det var även Haparandalaget som fick jubla först. Löven reste sig och hade hundradelarna med sig när de gjorde 1-1 precis innan slutsignalen. Resten av matchen blev en historia som vi så ofta har fått se i T3 Center denna säsong. Haffsigt och ovårdat spel med många felpass och tillsynes lite lojt spel.

Men något hände. En spelare som inte gjort mål 6888 timmar ville annat. Nicklas Johansson kunde se till att Pär Edblom äntligen fick göra mål. Jublet bland Lövenspelarna ville aldrig ta slut, de kramande om Pär Edblom som om han hade avgjort en SM-final. På något sett var det som av resten av matchen ville resten av Lövenspelarena visa: Kan Edblom, kan vi. Hela laget höjde sig och kort därefter klev Edblom fram ännu en gång, då han vackert serverade Felix Maegaard-Scheel. Kvällens framgångar för Edblom stannande inte här. Utan precis efter att Simon Olsson på någon outgrundlig anledning lyckats med att missa heeelt öppet mål, kanske var det för att hockeygudarna ville skipa rättvisa, eftersom det var just Olsson som såg till att Lukas Ekeståhl-Jonsson missar resten av säsongen, så kan Edblom göra 4-2 i öppen kasse.

Detta var inte en vacker seger, men laget tog tre poäng. Segern kostade en back – men kanske har de fått en stjärna att vakna?

***

På tal om tacklingen Simon Olsson delade ut på Lukas Ekeståhl-Jonsson: Den var inte på något vis speciellt vacker, men här ska vi komma ihåg att om tacklingen delats ut en hundradel senare hade Lukas Ekeståhl-Jonsson aldrig blivit skadad. Nu var det så otur att det blev tvärstopp för Lukas, då all kraft hamnade i stolpen där plexit börjar, vid spelarbåset. Markus Åkerblom sa på presskonferensen att han tyckte det var en okej tackling. Simon Olsson fick två minuters utvisning, och någon avstängning kommer det inte bli. Så nu står Björklöven där igen, att endast förfoga över sju backar.

– Vi fick ju i alla fall ha en träning och en match match med åtta, sa Markus Åkerblom uppgivet efter matchen.

 

 

2 kommentarer

  1. Patrick

    Förutsätter att du ligger på och kräver besked av Dalle vad han tänker göra!
    Få fram en rejäl ersättare eller har han siktet på lån av någon halvtaskig budgetlösning.

    Kom igen och våga ställa lite tuffa frågor till vår sportchef för han har sannerligen en del att bevisa.

    Dock skönt att Löven vann i afton och speciellt skönt att Edblom hittade nätet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.