Reflektioner efter femte hemmasegern

Björklöven tog femte raka hemmasegern mot Asplöven. Kan de följa upp det här med en bortaseger mot Leksand finns det faktiskt ljus i tunneln. Här kommer några sena reflektioner.

Erik krönikerade om matchen på tisdagskvällen här i bloggen, men vi tar och konstaterar ett par ytterligare detaljer.

¤ Pär Edblom har Erik avhandlat bra, men han står nu på 11 (2+9) poäng efter 25 matcher. Kan Edblom komma över 30 poäng? Han har varit under 30 poäng två gånger på 8 år. Ska jag komma med en kvalificerad gissning så kommer han inte över 30 poäng den här säsongen. Visst den här matchen kan ge självförtroende, men om inte tränarna flyttar honom tillbaka in i powerplay ser jag inte att han ska göra så många poäng. Noterbart i matchen var att kedjan med Edblom, Scheel och Nicke Johansson hade hela 12 avslut. Den enda linan som var värre var Lucas, Thörna och Kim med 15 avslut.

¤ Emil Wikström gjorde sin tredje match i Björklöven, men den första sedan han fick kontraktet för resten av säsongen. 20 byten blev det, 16.24 minuter, en tackling, två avslut (båda på mål), Plus/minus 0 och en utvisning. Han ser som helhet väldigt bra ut, med ett lugnt och tryggt spel som liknar Emmerdahls och som passar med Stefan Andersson.

¤ Lukas Ekeståhl-Jonssons skada har också Erik avhandlat. Mycket tråkigt förstås. Jag tycker att tacklingen var riktigt ful och borde varit en femma och en avstängning, men det kanske bara är jag. Jonas Emmerdahl sa så här i korridoren efter matchen: ”Otroligt tråkigt för Lukas. Jag lider med honom. Det borde väl vara en femma när det blir en skada så där, men han (domaren) kanske inte så tacklingen. Olsson (som tacklade) fick lite karma mot sig när han missade läget på slutet. Det kändes bra”

Personligen skulle jag ersätta LEJ med en defensiv back märkligt nog då Lukas är så offensiv. Tommy Wargh lär få ta Lukas roll i powerplay och det borde fungera, sedan är det viktiga på backsidan att defensiven fungerar och Rasmus Edström när han kommer tillbaka har offensiva egenskaper.

¤ Björklöven vann tacklingarna med 7-4. Det var tredje gången den här säsongen som Björklöven vann tacklingarna i en match. Björklöven täckte dessutom åtta skott och allra mest beröm på skottäckar och tacklingsfronten ska Wille Quist ha med tre täckta skott och en tackling.

¤ Björklöven är väldigt känsliga för att släppa in mål. Efter 0-1 så gick det sex, sju minuter där Björklöven tappade allt spel. När de släppte in 2-3 målet så hände samma sak. De blev otroligt tillbakapressade. Naturligtvis får motståndarna energi av att göra mål, men framförallt tidigt i matcherna måste Björklöven bli bättre på att hantera baklängesmål.

¤ Tingsryd har nu vunnit sju raka matcher efter 1-5 förlusten i Umeå 6/11 och på senaste 11 matcherna har Tingsryd 10 förluster. De är 10 poäng före trean Västerås, som visserligen har två matcher mindre spelade, men det börjar nästan vara en verklighet att Tingsryd kan spela en hockeyallsvensk final i vår. Vem hade gissat det före säsongen? Inte jag allafall. Nämnde jag att Björklöven är sjua nu. Det svänger i hockey.

9 kommentarer

  1. B-G Wikström

    Väldigt roligt för Pär Edblom, det syntes verkligen på både honom och hela laget vad målet betydde.
    Kritiken mot honom har varit ganska onyanserad tycker jag, att han bara varit dålig. I det offensiva spelet har ( förhoppningsvis hade ! ) det låst sig för honom och han blev tveksam i alla situationer. Defensivt däremot har han varit oerhört bra, och gör stor nytta. Han är en smart spelare. Hoppas verkligen att det släpper ordentligt för honom nu !
    Härligt att Tommy Jonsson gjorde om i kedjorna i sista, det blev betydligt bättre. Trotter-Öhman-Hutchings fungerar inte alls bra ihop. Så formationerna :
    Lucas Sandström – Öhman – Trotter blev mycket bättre !
    Wille – Kim – Thörnberg blir riktigt bra ! Wille och Kim vet vi går bra ihop, och Thörnberg är alltid bra !
    Felix – Edblom – Nicke var en stor överraskning och fungerade utmärkt ihop !
    Det lämnar Jon – Victor – Hutchings som sista formation.

    Ruskigt tråkigt med Lukas Ekeståhl-Jonsson, jag lider med honom och det är ett solklart matchstraff som jag ser det. Mycket sen tackling och i ryggen. Sen är det givetvis otur att det tar så otroligt illa.

    Märkligt också hur otroligt stirrigt det blev efter 3-2. Det var som att Löven bara stod stilla i egen zon och tittade på pucken. Otroligt att inte Asplöven kvitterade, vi hade tur där !!!

    Jag måste slutligen verkligen berömma Nicke Johansson ! Han är ovärderlig för laget med sin attityd och sitt sätt att jobba ! Han lyfter alltid sina medspelare ! En helt underbar spelare att ha i laget !
    Och glöm inte Kevin ! Vi är bortskämda att ha en sån kanonmålvakt !

  2. knox

    Synd på Lukas, sådär kan det gå när man inte riktigt är vaken och står och såsar vid sargen, han kändes väldigt osäker och seg i den här matchen, ovanligt osäkra pass osv. Bjuder nästan in Olsson att kunna sätta in en ful tackling, sen är det ju mycket otur att han far in i stolpen vid sargen med.

  3. Gustav

    ”Noterbart i matchen var att kedjan med Edblom, Scheel och Nicke Johansson hade hela 12 avslut. Den enda linan som var värre var Lucas, Thörna och Kim med 15 avslut.”

    Det är väll inte ”värre” att ta många avslut snarare ”bättre”? 😛

  4. Stockholm

    Ta tillbaka Emil Lundberg på lån från Djurgården. Med 3poäng på 17 matcher borde ett lån inte vara helt omöjligt

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.