Osäkert med Bengtsson

Både William Quist och Rasmus Bengtsson utgick under matchen mot Hästen. Quist återkom, men inte Bengtsson.Statusen kring honom är osäker.

Både Rasmus Bengtsson och William Quist åkte på varsin smäll i andra perioden och gick till omklädningsrummet. Quist haltade och hade ont i ena foten. Bengtsson såg ut att ha ont i ena benet.

– Wille kom ju tillbaka så det är ingen fara med honom. Det var bara en smäll. Rasmus kom ju inte tillbaka så där var det värre. Jag vet inte alls hur illa det är. Han ska undersökas under morgondagen, säger Tommy Jonsson.

Björklöven reste på kvällen upp till Stockholm där de övernattar och flyger upp till Umeå tidigt i morgon för att hinna träna samma dag.

Tommy Jonsson hade rört om rejält i femmorna trots att Björklöven vann senast mot Tingsryd. Så här sa han om det.

– Vi vill hitta en balans i fyra kedjor som vi kan jobba med långsiktigt, men vi har haft så många skador på forwardssidan att det har varit svårt att hålla en kontinuitet. Självklart vill jag hitta en trygghet och kedjor som fungerar på sikt, men nu fick vi tillbaka Hetta som varit bra på träning och då ville jag ha in honom. Då blev det en del förändringar för att hitta den totala balansen i laget över fyra kedjor. Nu ändrade vi ju en del i tredje perioden igen, men jag hoppas att vi hittat något som vi kan fortsätta med, men det får vi utvärdera, säger Jonsson.

¤ ¤ ¤

Jag återkommer på småtimmarna med en blogganalys på detaljnivå. Tills dess får ni hålla till godo med:

TV med Hutchings (Hans mamma ringde på slutet av intervjun. Därav den konstiga klippningen.)

Presskonferensen med Jonsson och Hellenberg

Min krönika om Lövens nya karaktär

Min snabbanalys direkt på slutsignalen

18 kommentarer

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Ja, men det är ju helt makalöst som han ändrar. De får ju ingen trygghet alls.

  1. Roy

    Intressant kommentar av TJ. Han ska fortfarande efter 33-34 omgångar av 52 hitta något han kan jobba långsiktigt med?

    Hur tänker han då?
    I princip har hela säsongen gått bortsett från 19 matcher av grundserien och nästa år är inte Trotter kvar som ska ta en centerplats på bekostnad av Öhman som har ett kontrakt nästa år. Och hur många andra som byts vet nog ingen. Men det vi vet är ju att Öhman är en av centrarna som har kontrakt och skulle platsa i alla lag i Hockeyallsvenskan. Långsiktigt? Snart måste ju t.o.m v.s.h inse vart problemet ligger? Nu är ju Trotter proffs men vill han ens ha Öhmans plats när han själv säger att han trivs bäst på kanten? Hur gör vi med Edblom som varit under isen offensivt? Förlänger någon som har utgående kontrakt om tränarsidan inte fungerar? Frågorna börjar bli så många att man glömmer över 90% av dem.

  2. Christer

    Ändringar kan ge energi ………… emellanåt !? Smarta spelare har lätt att anpassa sig … finns de smarta spelare i Löven idag, ett fåtal kanske ?1

    Men NÄR kommer spelarförstärkningarna, Gustav ??

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Jag tror inte att det kommer så många förstärkningar. Klubben tror sig kunna hålla sig kvar med truppen de har, ekonomin är ansträngd på grund av låga publiksiffror, så därför är det bättre att spara pengarna. Därför tror jag inte på några större förstärkningar. Kanske en forward, men laget har redan väldigt många forwards. På backsidan har ju Bengtsson och Wikström redan plockats in.

        • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

          Föreningen har aldrig uttalat den målsättningen. De pratar om ”slutspel” och visst det är bara sex poäng dit, men som spelet sett ut de senaste 10 matcherna är det mer rimligt att laget hamnar mellan 12:e och 9:e plats. Alltså i hålla sig kvar land.

  3. Christer

    De VD:n har sagt på hemsidan att de är slutspel som gäller de är spel för galleriet, kan de vara så illa Gustav ? För att lugna den storm som finns bland många supporters , inklusive du Gustav ?!

    Ditt inlägg känns också passivt. Är de rätt väg att gå ( sitt stilla i båten och avvakta ) å hoppas att andra matchresultat ska gynna löven ??

    Jag kan skönja en röd tråd genom föreningen (laget, sportchef, VD å styrelse : Passivitet (varning ) !

    En fråga Gustav : Du har ju underlag för detta : Laget blev tvungen p.g.a. ( skador ) att ” toppa ” under en period , kanske de var under förra säsongen laget vann en hoper av matcher. De slet ju på många , men de gav många segrar tror du på att ”toppa” laget stundom . Du har ju sätt laget på nära håll å ” känner ledarteamet ”. Finns de på kartan att gå på kort folk, spelar jag inte bra i match efter match blir jag bänkad ……?

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      VD:n har sagt det och laget siktar naturligtvis på slutspel. Det är bara sex poäng dit. Självklart är det inget spel för galleriet. Frågan är vad de är beredda att göra för att ni dåt. Får de upp nivån lite så kan det gå med exakt det som finns, så jag tror inte att föreningen är beredda att riskera ekonomin på något sätt för att sluta åtta. Därför förväntar jag mig inga stora värvningar utan snarare att föreningen sparar pengar. Det är alltså vad jag tror.

      Om du frågar mig var jag själv tycker så är det så här:
      TJ borde ha fått sparken tidigare under säsongen, Jon borde varit kvar och fått chansen i sin rätta roll, Ekelund borde precis som Banwell inte varit kvar, en back ytterligare utöver Bengtsson och Wikström borde ha plockats in och med ny tränare, nytt spelsystem kunde säsongen ha vänt i början av december, men det var då.

      Som läget är nu så tror jag att det är för sent för att verkligen vända säsongen helt och nosa på ett kval till SHL. Det ska till en Waltin-vändning och även om laget skulle värva en massa spelare är det inte säkert att den kommer och då riskerar de ekonomin. Nu handlar det om att positionera sig för framtiden. Alltså inte för tränarna (de måste fokusera på nästa match), utan för sportchef och VD. Hur gör vi för att nästa säsong kunna verkligen ta nästa steg i utvecklingen. Den här säsongen är delvis redan förstörd. Björklöven spelar inte i SHL nästa säsong. Då handlar det om att, 1. Hålla sig kvar, 2. Se över kontraktssituationen, 3. Fundera på tränarsidan på sikt. Så ser jag på det hela.

  4. Stefan

    ….att sparka TJ skulle väl kosta skjortan Gustav, tror inte den lösningen skulle gjort mycket till eller från på det slutliga resultatet (??), vi får vara nöjda med att hänga kvar utan kval !!

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Självklart skulle det ha kostat mycket, men om de hade gjort det skulle det vara så pass tidigt att de fortfarande om säsongen vänder kan ta poängen och hitta spelet för att slåss om en plats i SHL. Alltså, om klubben trodde så mycket på spelarmaterialet att det trodde att de under en annan tränare skulle kunna vara däruppe. Då är det rätt att sparka, men som sagt det finns inga garantier då heller.

  5. Christer

    Jaa Gustav de är inte lätt att veta vad som ska göras för att lyckas…?!

    Att entlediga TJ kan ju heller inte vara utan stora kostnader !

    Skellefteås tränartrojka kan vara ett minne blått, beroende på denna säsongen ?

    Robertsson kanske kan vara en tränare med krav och respekt …….?

    Sammanfattningsvis : 2015 – 2016 ett lågbudget år !! Vi har lurats att tro att löven är mycket bättre än va de visat så här långt…..!

    • Hannes

      @Christer. Robertsson…skojar du? Respekt???? Vad ska Löven med en lipsill till som sitter och grinar på presskonferenserna????? Vad menar du att det skall ge? Det enda den mannen kan är att lipa.

      Vi har en tränare som kan H-O-C-K-E-Y så varför ens ifrågasätta att han skall vara kvar. Jag tycker fansens sak skall vara att stöda laget och inte kasta fram mer eller mindre katastrofala förslag på vad som bör göras. Låt de som jobbar i Björklöven sköta det de kan och är professionella nog att klara av. Fansen bör ha tålamod och ge dessa människor STÖD och arbetsro. Det är som sagt människor som jobbar med en tuff uppgift och alla vet vi att Rom byggdes inte på en dag.

  6. Thomas

    Man har på sätt och vis skjutit sig själv i foten. Publiksiffrorna beror ju så klart på att spelet har varit så fruktansvärt uselt. Det snackas om att man letar en målvakt och det ska vara klart inom kort, inget har hänt förutom lån. Man har pratat om att man söker back nr 8. Bengtsson kommer men Banwell skickas. Nu snackas det om att man tittar både forward och back!!
    Trovärdigheten är borta, iallafall för mig.
    Enligt rykten så har det varit nära och ibland klart med spelare men det har inte blivit något. Lånen vi fått har väl inte heller hanterats så bra, Ullman ex.
    Jag tror att många med mig har tappat geisten, det känns faktiskt inte självklart att gå på matcherna längre. Vilket är väldigt synd.
    Sedan tycker jag faktiskt att Dalle borde ställas mot väggen av er journalister. Han slipper undan väldigt lätt, Björklövens egna intervjuer är av förklarliga själ väldigt lite kritiska.

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Jag pressade ju honom för ett tag sedan här i bloggen om bla. Banwell och läget i truppen, men svaren blev väldigt vaga då trots hårda följdfrågor, men självklart ska han pressas igen.

  7. Christer

    Hannes. Att sitta stilla i båten är bekvämt !! Alla med hockeykunskap som varit å titta på löven under säsongen har saknat ett grundspel och spel ide ???

    • Hannes

      Vi har de spelare vi har och måste göra det bästa av detta och lita på dem, reser man sej i båten då det böljar som mest välter man oftast. Varken vi som sett matcherna Löven spelat eller någon inom Löven är nöjda med spelet som presterats men det är trots allt starkt att med detta spel bara ha fem poäng upp till play off och det är fortfarande många poäng att spela om och det finns fortfarande tid att hitta ett bra spel som är snabbt och stabilt.

  8. Stefan

    Tycker det är surt att man inte knutit till sig M.Matushkin, vad jag tycker mig ha läst så har man haft den möjligheten tidigare?! MM har nu på 11 matcher i VIK producerat 11 poäng (5+6)! På den korta tiden är han näst bäste back poängmässigt i VIK, endast A.Mylläri har fler, 12p (!) på 34 matcher!! Är väl en spelande, konstruktiv back men bedömdes inte nog fysisk eller vad (?)…hörde på sportradion igår…satte såklart en balja i PP bl a! Har +8, får väl anses helt ok med tanke på hur dåligt VIK har gått under december…är väl bara 2 senaste mot Mora man vunnit på väldigt länge…! Men det är klart, hade han kommit till Löven så hade han väl rätt snart bara varit en i den mediokra skaran…eller blivit skadad! Du Gustav vet väl mer runt honom och hans inte vara i Löven….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.