Angående spelarmötet i Uppsala

Efter matchen mot Almtuna stängde spelarna in sig och hade ett spelarmöte. Det hänvisade sedan Kim Karlsson till i intervjun efter matchen mot Asplöven. Sedan dess har ryktena florerat.

Jag skrev om spelarmötet efter Almtuna i bloggen på kvällen efter den matchen. Jag stod själv utanför omklädningsrummet. Dörren till rummet bredvid var öppen och där stod Markus Åkerblom och Tommy Jonsson. Daniel Johansson var i telefon på läktaren. Den enda som inte var med på spelarmötet var Kevin Lindskoug som stod och pratade med någon utanför arenan.

”Vi hade ett litet möte i Uppsala där vi kom fram till riktigt bra saker”, sa Kim i intervjun efter mötet med Asplöven m spelarmötet.

Enligt uppgifter till bloggen så var mötet initierat av ett par ledande spelare och ett möte där de diskuterade igenom nuvarande situation och tog ”makten över taktiken” genom att bestämma hur de vill spela. Som KIm talade om i intervjun handlade det om lägre forecheck och mera klassisk bortahockey.

Känslan om det stämmer är att Tommy Jonsson har tappat omklädningsrummet helt. Frågan är hur länge den här situationen är hållbar. På kort sikt kan det vara effektivt när en grupp sluter sig, till och med mot en tränare. Det såg vi lite av mot Asplöven. Laget arbetade verkligen för varandra mer än på länge och glädjen från spelarna efteråt var genuin på ett sätt jag inte sett på länge. Tommy Jonsson såg däremot ut som en blöt hund efter segern. Men, över ett antal matcher och över tid är det fortfarande tränaren som tar ut laget, tar ut formationerna, det är tränaren som bestämmer vilka som ska vara på isen. Då måste alla, spelarna och tränarna dra åt samma håll för att det ska fungera. Därför är känslan nu att Tommy Jonsson måste vinna tillbaka omklädningsrummet (hur nu det ska gå till) eller så kan han inte vara kvar.

Den närmaste tiden blir utan tvekan intressant.

18 kommentarer

 1. Janne

  Man såg inte direkt någon skillnad på bänken, Tommy har alltid varit passiv under matcherna. Han klappade om målskyttarna. Utåt är det ingen större skillnad. Oavsett kändes det som att spelarna hade knutit näven lite extra, visade fler tecken på gemenskap under matchen och generellt var dalarna mindre djupa (även om AHC är oorganiserat). Jag fick lite hopp om en hygglig avslutning, oavsett vad Tommy gör. Han är ju inte klok om han börjar käbbla emot, t ex jävlas med uttagningar, om det blir resultat. Tänk om det här är Tommys Mästerliga Plan. ( 🙂 Hardly.)

 2. ricky

  Kan inte se att TJ kan vara kvar ifall detta stämmer. Tror fortfarande på topp 8 efter segern igår, men krävs flera vinster på rad nu, då krävs en ny ledare i båset.

 3. tobbe

  Helt rätt av spelarna dock,att ändra taktiken. Jonsson är värdelös som tränare så helt rätt. Antingen godtar Tommy detta eller så avgår han

 4. Per

  Fullkomligt makalöst. Måste vara första gången ever som en tränare har ledningens men inte spelarnas förtroende. Måste dock säga att Löven gjorde årets bästa insats över 60min igår. Hoppas verkligen att man kan följa upp detta med en bra prestation mot Leksand.

  Vad säger Tommy om mötet och det som framkommit? Måste ju kännas lagom märkligt att stå kvar i båset när hani själva verket är helt marginaliserad.

  Nu kör vi mot playoff!

 5. Söderlöv

  Gustav, hur kommer det sig att Kevin står utanför omklädningsrummet och småpratar när hela laget sitter inne och har krismöte? Vad tyder detta på? Är Kevin besviken på gruppen? Trivs han inte? Låter väldigt märkligt!

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Jag vet inte om det var en slump eller om det finns något där. Han brukar ibland efter matcher surra med Manko eller sin agent enskilt efter matcherna. Det är inget konstigt. Var mötet spontant så kanske han bara var ute just då. När det gäller kevin drar jag inga större växlar.

 6. Knutte

  Intressant. Viktigt som tränare att få med spelarna i planen. I planen ingår att lyssna på vad spelarna själva tycker. Bästa resultat uppnås när tränaren till slut efter sammanvägning av olika faktorer till slut spikar taktik mm.

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Jag vet bara att mötet verkligen existerade då jag stod utanför och så tränarna som inte var med. Sedan vad som sas därinne vet ingen av oss som inte var där i detalj. Tränarna var inte med allafall. Angående detta sa Tommy: ”Vi har ofta möten efter matcher. Ibland med och ibland utan tränare. Det är inget konstigt”. Sedan får du tolka det hur du vill. Tro mig, ingen kommer on the reckord att berätta om exakt allt som händer i Björklöven. Så är det bara.

 7. Tobias sund

  Vi mötte ett riktigt dåligt asplöven igår så prestationen tycker jag inte vi ska överdriva. Men vi var nära att bara få med oss 1 eller 2 poäng.
  Vi skapar ju inga farliga mål chanser. Samma spel som öhman hade.

  • MiaMariaFR

   Hur kan du säga att prestationen inte var bra och att vi nära endast kunde fått med oss 1-2 poäng och inga farliga målchanser? Killarna käkade puck för varandra, vi hade bra uppföljning över hela banan, spelade i 60 minuter, vi vann på full tid istället för OT och straffar. Bra så!

 8. Dan the man

  Allvarligt nu får väl de styrande i Björklöven ta och kamma till sig och se att Tommy inte är rätt man. Mkt alternativt detta med att spelarna tar över taktiken.

 9. Till Tobias sund

  Men budgeten är väldigt olik den Öhman hade…. Med den budget vi har idag, hade Öhman fått ett betydligt bättre lag att jobba med av Blixt.

 10. Höstlövet

  Såg inte matchen, men härligt att spelarna agerade och tog tag i saker och ting efter den bedrövliga Almtuna-matchen ! Och att man efter segern visar glädje tillsammans bådar ju gott, en stark grupp är såklart det viktigaste när det gäller hockey, synd bara att det inte verkar gälla ledarna i årets upplaga av Löven ! Bra träningar i veckan och en stark laginsats – förhoppningsvis kommer målskyttet också då – mot dala-laget på torsdag så finns det hopp om en bra avslutning på säsongen trots allt.
  Kämpa Löven !!

 11. Läjf Bårk

  Någon som vet något om ryktet att Löven ska ta in Gamle Leif Boork som matchcoach resten av säsongen och TJ blir kvar i båset som andre tränare och ansvarig för träning och spelarutveckling? TJ sägs ju vara bra på personlig utveckling men har misslyckats med hela laget. Någon sanning i det?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.