Vad kan du dela som domare?

I dagens VK är det en insändare där författaren tycker att Lövenpubliken borde skämmas. En insändare som spridit sig som en löpeld på de socialamedierna – men är det rätt att domare delar sådana åsikter?

Om insändaren i sig tycker jag att all publik till publiklag, oavsett sport, kan bli mer sofistikerade i deras ordval.  Skulle inte vilja säga att Umeåpubliken är värre än någon annan.

Nåväl. Fick detta tips skickat till mig. Om jag var domare skulle jag verkligen fundera på vad jag delade på facebook. Även om denna domare kanske inte menar att just Umeåpubliken är hemska, utan menar kanske att all publik ska skämmas, så kan detta verkligen sticka i ögonen på folk. Helt enkelt – som domare får du inte dela NÅGOT från de lag du dömer! Att sedan dela något som detta i en match du själv dömt gör det hela värre. Det är min åsikt. Detta är bara att ge sig in i en mycket onödig konflikt som är svår att förklara bort nästa gång du ska döma laget.

Facebook

22 kommentarer

  1. Kalle

    Den dronten borde aldrig mer få döma Löven. Som han blundar och blåser är det uppenbart att han har något emot Björklöven, så att han delar sådana här inlägg förvånar inte ett dugg.

  2. Presidenten

    Detta är fullständigt oacceptabelt och Björklövens ledning måste agera och sätta ner foten. Schilken kan omöjligen få döma några fler matcher med IF Björklöven.

  3. Roger

    Så jävla patetiskt av Schilken, kanske han skulle ta och fundera på över hur han egen insats var / är och hur den påverkar publiken !! Han håller definitivt inte allsvensk klass.

    Är helt övertygad om att han inte i första läget tänkte ta ens en två;a på Robin J för tacklingen i torsdags. Han höjde armen först efter att publiken började skrika och att han såg Kim ligga på isen, dvs flera sekunder efter att Kim slog utslagen i isen. Schilken med flera domare i allsvenskan är inte bra nog att döma den ligan, PUNKT !!

    Men som vanligt så håller domarna med varandra så Schilkens ”tilltag” med att dela detta kommer inte att få någon ansvarig att reagera eller framför allt AGERA.

  4. Rickard

    Om det är Pierre Schilken som har delat inlägget så är det den största skandalen på länge. Han kan omöjligt döma någon fler match i HockeyAllsvenskan, åtminstone inte den här säsongen.

    Det absolut viktigaste en domare har är sin integritet och att det inte går att på några grunder annat än med känsloargument hävda att en domare skulle vara negativt eller positivt inställd till specifika lag. Om Pierre Schilken delar dylika artiklar/insändare tar han, medvetet eller omedvetet, ställning mot en specifik klubb i ligan, i det här fallet Björklöven.

    Att man ens på den lösa grunden kan misstänka att Pierre Schilken skulle ha någonting emot Björklöven, innebär att om han dömer någon fler match i HA den här säsongen, går varenda litet domslut han tar att ifrågasätta, med hänvisning till att inte bara resultaten i Björklövens matcher påverkar tabellen, även resultatet i andra matcher kan påverka Björklövens ställning i tabellen.

    Vad som vid en första anblick kan verka som en harmlös grej, är i mina ögon en av de större skandaler jag har varit med om. Pierre Schilken kan omöjligen döma något mer i HA 15/16, hans integritet är förintad, hans trovärdighet är noll.

  5. Patrik

    Oavsett känns det som att folk som ser en hockey/fotbolls eller va fan som helst borde tänka en gång extra. Det finns trots allt barn och unga som ser matcherna och tar efter mitt beteende, är man ibland folk bör man försöka att tygla sig lite. Säger inte att detta bara gäller löven, det här är ett problem på många ställen och finns även hos barn/ungdoms ledare/föräldrar. Det är upp till var och en som ser eller tränar, är ledare eller har något med idrott att göra å tänka efter. Skulle jag bete mig så här framför mina barn? Står jag för det här? Folk är inte dumma men ibland tänker man sig inte för. Gör som skidåkarna, tänk efter före. Tack för mig och kämpa på löven.

  6. Kenneth Kennholt

    Patrik: Spy dina åsikter om vad som sägs i affekt på läktaren någon annanstans långt ifrån detta kommentarsfält, tack. Försök inte starta en diskussion kring det här, för det har inget med detta att göra.

    Att Pierre Schilken agerat ohederligt har jag och många av mina vänner misstänkt länge. Nu fick vi det bekräftat också. Kompensationsmästaren. Det är så tydligt att ett barn på 3 år genomskådar det. Lika trovärdig som jultomten ungefär.

  7. Peter

    Är detta på riktigt verkligen????? Stäng av både schilken och sopan Jakobsson för all framtid. Vilken pajas

  8. Johan

    Ni måste få en kommentar av Pierre och ansvarig på förbundet. Såhär kan det jävlart inte få gå till!!!

  9. Alex

    Jag har precis skickat ett långt mail med länken, schillkens delning och info om vad som har hänt till hockeyallsvenskans VD.
    Duktigt trött på honom nu

    • cre

      bra där. Ohållbart att ha domare som alltid sätter sig själv i centrum, och på ett negativt sätt. Ingen nivå överhuvud taget, usch

  10. KungsholmsLövet

    Om det ät Schilkens egna konto så är det ju helt obegripligt. Bland det första jag fick lära mig som fotbollsdomare är att aldrig någonsin kommentera matcher, spelare eller överhuvudtaget ngt om domarrollen i sociala medier. Har de ingen utbildning inom hockeyförbundet eller är det Schilken som är helt aningslös?

  11. Thomas

    Är det Schilkens konto? Det måste ju gå att kolla om man kollar längre bak i historiken. Är det inte kapat är det för jävligt.

  12. Jörgen

    Vakna Löven,är det domaren som är problemet’
    Målet att vara etta eller två i serien,och nu?
    De slutar folk höger och vänster och pratar om att sparka tränare m.m.
    Se till att ha fokus på rätt saker som man hade,när ni tog SM guld.

    • Johan

      Löven har väl inte yttrat sig över huvud taget eller har jag missat något? När har de lagt fokus på domaren?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.