Fredric Åkerblom lämnar

Alldeles nyss briserade bomben – att Fredric Åkerblom lämnar vd-posten.

Följande skriver Löven i ett pressmeddelande:

Björklövens VD Fredric Åkerblom arbetar räkenskapsåret ut, därefter lämnar han posten den sista april.
– Jag är stolt över det vi har uträttat de senaste åren, med en ekonomi i balans och med verksamhetsmål som har uppnåtts. Det finns goda förutsättningar för min efterträdare att fortsätta utveckla Björklöven, säger han.

Det är på eget initiativ som Fredric lämnar Björklöven. Beslutet har växt fram över lång tid.
– Jag visste redan innan jag tackade ja till tjänsten att det skulle bli tufft och innebära en bitvis väldigt tung arbetsbelastning. Så blev det också och nu känner jag att jag har gett precis allt och tömt det som fanns i min tank. Det är dags för nya utmaningar som det brukar heta, förklarar Fredric och fortsätter.

– Den här säsongen har vi ur ett sportsligt perspektiv inte levt upp till fansens högt ställda förväntningar. Det har givetvis lett till befogad kritik, den ska vi ha och kunna ta. Men det har också till viss del spelat in i mitt beslut att lämna VD-posten, förklarar Fredric, som hellre pratar om höjdpunkterna under sin tid i föreningen.

– Avancemanget till Hockeyallsvenskan kommer jag alltid att bära med mig. Slutdelen av förra säsongen tar jag också med mig, inte minst som exempel på hur det går att vända en negativ trend med gemensamma krafter. Det har varit väldigt inspirerande, mycket tack vare de eldsjälar i och kring föreningen som hela tiden verkar för Björklövens bästa.

För Björklövens del är rekryteringen av en ny VD redan igång.
– Först och främst vill vi tacka Fredric för hans insatser. Han har lagt ner ett enormt arbete för att få ordning på ekonomin och verksamheten. Det är mycket tack vare honom vi nu kan blicka framåt och göra föreningen än mer elitmässig, säger Mikael Salomonsson styrelseordförande.

– Vi för dialog med ett par spännande namn och siktar på att kunna presentera Fredrics efterträdare inom kort, avslutar han.

Mer info om detta kan läsa om på sportsajten under kvällen.

15 kommentarer

 1. Per

  Som jag skrev redan den 19 januari i en kommentar.

  Fredric ska ha cred för det han åstakommit. Framförallt ekonomiskt. En framtida VD ska vara minst lika tight med pengar och duktig på sälj. Det man däremot kan fundera på är om en VD ska lägga sig i sporten som Fredric gjort. Känns tveksamt..

  Sen är det väl inte att man blir besviken över årets sportsliga fiasko som haft noll konsekvenser för Dalle och Tommy. Något säger mig att vi agerat helt annorlunda om inte VD redan bestämt sig för att abandon ship.. Rätt pissigt och egoistiskt kan man tycka.

  Lycka till i Modo!

 2. John

  Bra att han lämnar; sedan har han styrt för mycket i Löven och blandat sig i sporten alldeles alldeles för mycket. Mycket glam generellt men lite verkstad! Positiva siffror trots allt i räkenskapen, men har hört muttras att dom hade kunnat vara mycket bättre och många gånger friserade vid bokslut. Säger inte mer än så… Nu får vi hoppas att han hamnar i MoDo och får en bra länk till den sulfitklubben!

 3. Slapshot

  Skönt att GM äntligen har lämnat extraknäcket hos Löven. Nu kan Lanza Chiefs återuppstå med en heltänd ägare! Gött

 4. Matte

  Bomb och bomb…så överraskande var det väl inte..?

  Tycker Fredric ska ha mycket beröm och cred för det han åstadkommit.
  Han har gjort sina fel och mindre lyckade framträdanden, men han har oftast stått rakryggad och försökt korrigera de felaktigheter han och föreningen gjort.

  Öppenheten från föreningen kan verkligen diskuteras men den har i alla fall inte blivit sämre under Fredrics tid.
  Han har tagit många oömma beslut, vilket förvisso förväntas av en person på den positionen. Det får även till följd att man inte alltid blir populär, i alla fall inte i alla läger.

  Jag tycker det är strongt och ärligt mot alla och mot sig själv när han väljer att kliva av.
  Förhoppningsvis får vi en ny VD som är lika angelägen om att hålla ekonomin i styr men som kan utveckla föreningen och representationslaget ytterligare inom dessa ramar.

  Även om jag inte alltid tyckt dom Dig så…tack Fredric för det gjort för Björklöven under dessa år!

  • Per

   Beror väl helt och hållet på vad man rekryterar istället. Jag känner mig ändå rätt så hoppfull att vi kan hitta en kompetent efterträdare som kan utveckla Löven ytterligare.

 5. Thomas

  Tycker det är väldigt tråkigt för Björklöven. Folk stirrar sig blind på sportsliga resultat och tror på varenda rykte dom hör. Dom som inte kan se skillnad på Björklöven nu och hur det var innan Fredric antog sig utmaningen måste vara blinda. Vi ska ha varit glada att ha en så hängiven person på posten, även om vi alla är sjukt besvikna att han inte lyckades ta oss från Div 1 till SHL på 2 år förstås. Inte som att det hade varit en totalt omöjlig uppgift eller nåt.

  Tack för allt och lycka till i framtiden.

 6. Slagskottet

  Känns rätt, hårt jobb har krävts som passat Fredrik med det driv han har, däremot räcker inte det i Allsvenskan /shl utan en Vd med mer strategi och större ledar egenskaper.
  Rent ekonomiskt utan att ha större insikt så måste det ju varit omöjligt att visa minus resultat med alla miljoner från baltic, men ingen skugga över Fredrik, men rätt att gå vidare, föreningen och han är båda vinnare.

 7. True

  Har alla glömt att det var Mats Danielsson med dåvarande styrelse, bl.a. Hellström och Hammarstedt som tog Björklöven till Allsvenskan från Div1???

 8. Tommy

  Tack Fredrik. Det är nog inte nådigt att få drevet efter sig. Det har ju varit ganska mycket personliga påhopp på honom. Känner han inte personligen så jag kan inte ta ställning hur han är som person men en del påhopp har varit över gränsen. Lycka till Fredrik och tack för ditt jobb för Björklöven.

 9. Fråga

  Detta är enbart en lite tanke jag har… men kan det vara så att vissa personer ser att pengarna håller på att ta slut (igen)? Löven fick för några år sen 10-20 miljoner som man egentligen skulle få ta ut en summa varje år, men man lyckades övertala att få ta ut det som en klumpsumma. Nu är dessa pengar troligen slut och nu finns det inte nåt kul att vara kvar i.
  Man leker bort pengar, stoppar fickorna fulla och sen sticker man.
  Vad tror ni, kan detta stämma?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.