Arrogant ishockey fungerar inte

Det som skulle blivit nästa steg mot slutspelet blev istället tre missade poäng och vi kan ganska enkelt konstatera att Björklöven bjöd Timrå på det mesta av det bästa i den här matchen genom att tro att det var så mycket bättre.

Om vi ska börja med att titta lite på Timrås mål.

0-1: Tommy Wargh tar ett idiotiskt skottpass i täck som blir en indianare, det blir spelvändning och Sam Marklund lägger in målet helt sopren med Kevin Lindskoug.

0-2; Timrå kommer två mot fyra, Tommy Wargh agerar stenstod, blir rundad av Elias Pettersson, Rasmus Bengtsson går på Pettersson, Viktor Ekeståhl-Jonsson och Nicklas Johansson har picknick eller nått mitt i eget slott och funderar på livet med Jeremy Boyce-Rotevall sätter andra pucken mellan benen på Lindskoug.

1-3: Timrå har powerplay. Björklöven jobbar ned pucken i Timrås zon, men två snabba passningar senare får Jonathan Dahlen vandra mellan Kalle Ekelund och Jonas Emmerdahl som ingen av dem går på honom och han kan göra 3-1 på ett nytt friläge.

1-4: Stefan Andersson ska passa William Quist som inte alls är med, istället för Daniel Öhrn pucken som en gåva, kliver in och trycker upp 4-1.

Så vad är då gemensamt med alla dessa mål förutom att Kevin kanske kunde har tagit något om han storspelat?

Jo, att Björklöven drog på sig spelvändningar och sedan agerade vekt i försvarsspelet.

Det som är störande i hela den här historien är att Björklöven som lag är så mycket bättre än Timrå och ska bara ta tre poäng. Men vad ger det om man spelar låtsashockey. Första 10 minuterna förutom då spelvändningen och 0-1 målet så spelade Björklöven till synes stundtals ut Timrå, men det var inget spel framför målet utan ut i hörnen, flippmackor, läckra dragningar, försök på omöjliga kombinationer och skott från blå utan täck o.s.v…. Alibihockey som funkar i fablernas värld när allt flyter på. Det var arrogant ishockey.

Som jag såg det fick spelarna banne mig vattenskalle och trodde att de var något. ”Hallå, ni ligger tia i tabellen.” ville jag skrika.

Sedan fortsatte denna hockey ända tills det stod 1-4. Slarv, naiv hockey, för svår hockey.

För mig är det sjukt frustrerande att lyssna på intervjuer innan matchen och höra om hur viktigt det är att inte dra på sig spelvändningar mot Timrås styrspel och sedan se Björklöven kliva ut och göra exakt det gång efter gång.

I tredje perioden efter baklängesmålen visade sedan Björklöven hur de kan spela när de är desperata. De gick direkt på mål, de kom till avslut med trafik framför kassen och de tog pucken genom mittzon med beslutsamhet.

Ska Björklöven ta sig till slutspel så går det inte att spela slutspelshockey bara när laget ligger under med 1-4. Den desperationen måste finnas från start i match efter match.

Det fanns den inte denna dag. Då spelar det ingen roll hur mycket bättre du är än dina motståndare egentligen. Du kan förlora ändå.

Björklöven hade kunnat göra 4-4 på slutet och få med sig två poäng från den här matchen. På något sätt hade det lurat Björklöven till att det här var okej. Självklart är alla poäng viktiga, men det hade varit lite farligt.

På måndag måste desperatioen finnas där från start. Annars kan Björklöven helt plötsligt vara åtta poäng från slutspelet med nio matcher kvar att spela om Mora vinner sina matcher.

¤ ¤ ¤

Visst har ni läst och sett vad som blev sagt efter matchen:

Hutchings: ”Vi var så mycket bättre”

Jonsson:”Bjuder på enkla mål”

Persson: ”Måste titta sig i spelgeln”

Några korta spelarnoteringar:

¤ Nytt mål av Alex Hutchings. Hans 9:e på 12 matcher, hans 18:e för säsongen. Alex är femma i skytteligan nu, han har tre mål upp till Malte Strömwall och den hetaste trenden av alla spelare just nu.

¤ Pär Edblom hade ett mål, en assist och var väldigt kreativ offensivt. Defensivt var han en av få spelare som spelade rejält. Hatten av till Edblom som gjorde en riktigt bra match.

¤ Tommy Wargh gjorde visserligen mål, men förutom det stod han för en av sina sämsta insatser för säsongen. Bara att bryta ihop och komma igen för det indianerna stod som spön i backen.

¤ Dennis Persson hade en mindre bra utvisning i tredje perioden som stannade upp Björklövens jakt något, men i övrigt stod han för en väldigt rejäl insats där alla andra backar hade stora problem med spelet i egen zon och pucktapp i fel lägen.

¤ Kelsey Tessier värvades in som spets, men fortsätter att bränna lägen. Han hade två skott på mål. Båda i bröstplattan på Mattsson. Den här värvningen börjar kännas så där…

¤ Angående att bränna lägen så missade nog William Quist matchens läge i andra perioden, eller så var det matchens räddning av Johan Mattsson. Alltså den när han slängde sig likt stålmannen och räddade.

13 kommentarer

 1. Rickard Bäckström

  Kan bara hålla med. Hörde från assisterande att de skulle spela slutspelshockey…. Han sa också att matcher mot Timrå kan bli tråkiga eftersom Löven vill spela sig fram till mål och att Timrå mer var ett krigarlag. Tyvärr stämde det och det tog nästan hela matchen innan Löven bröt sitt mönster och blev mer desperata. Sen måste man nog träna på att skjuta bredvid målvakten inte mitt i bröstet.
  Lite mer kontrollerat försvarsspel och desperation i anfallen så kan det nog bli något. Nu kör vi!

 2. Löve

  Du glömde att nämna sheel.
  Totalt menlös och seg. Blir ju bara galen när han är inne.
  Trodde han skulle gå några steg fram denna säsong, men han har tagit Mila steg tillbaka.

 3. TIKare

  Gillar hur du sammanfattar Timrås mål. Våldsamt stort fokus på hur Björklöven gör bort sig. Men det är väl så, att alla händelser har två sidor. Skulle kunna nämna mycket som Timrå gör oerhört bra vid alla fyra mål, kanske framförallt effektiviteten. Timrå gör en brutalt bra bortamatch, borde ha vunnit med MINST två mål. Vi slarvar efter 1-4 och ger er mer eller mindre två mål. Det borde ha kunnat promenerats istället efter just 1-4.

  • Rambrink

   För de första så heter ju bloggen: LÖVENBLOGGEN, tror du den ska handla om hur ”bra” Timrå är då?
   Du säger att du kan nämna mycket som Timrå gör oerhört bra, de ända dom gjorde oerhört bra va att dom va effektiva då dom fick lägena.
   Om du tycker att Timrå gör en brutal bortamatch då har du inte högra krav på Timrå, ni blev TOTALT utspelade majoriteten av tiden i 1:a 2:a och 3:e!!! Bara att kolla statistiken från matchen.
   Men om du påstår att Timrås 0-1 mål var skickligt gjort av Timrå, att Tommy Wargh slår en indianare till en Timråspelare som sedan spelar en annan Timråspelare fri som gör mål, då är du dum i huvudet.
   Om du tycker att Timrås 4:e mål är skickligt gjort, då våran back försöker spela en forward men den hamnar rakt på Timråspelare som gör mål, då är du ännu mer dum i huvudet.
   Grattis ni snodde 3 poäng av Löven, men ni var FRUKTANSVÄRT dåliga, och ni är INTE ett lag som ska ta 3 poäng mot löven, och de vet du också.
   Men vill du tycka att ”kontringshockey” är framgången för Timrå att gå till SHL så gör de, du vet säkert bättre än mig.

 4. Robban

  Det känns lite bittert att se Johan Mattson storspela för Timrå. Jag tycker man matchade honom fel i Björklöven förra säsongen. Kevin och Johan borde ha fått dela på matcherna mera likvärdigt, i så fall hade han nog stannat kvar. De kompletterade varandra bra som målvakter i både storlek & spelstil. Som det är nu måste Kevin spela fast han inte är fräsch och egentligen behöver vila för att det inte finns något riktigt alternativ.

 5. lukas

  Timrå skulle stängt matchen med sina chanser och att Löven till slut kom nära är missvisande. Tycker det är mer än bevisat nu att Lövens spelare i år inte ÄR bra. Anfallsmässigt skapade Timrå fler och bättre chanser även när Lövens ”tredje gubbe” var med. Försvarsmässigt gjorde Timrå mindre misstag och spelade sig oftast ganska lätt ur farliga situationer. Det var inte ett ”lag med bra spelare” som förlorade mot ett sämre lag med bra taktik utan det var laget med de bästa spelarna som vann.

  Om Löven på nåt märkligt vis skulle nå 8-de platsen så vore det bra för ekonomin men sportsligt kan det kvitta. Att hoppas på att det här laget ska lyckas kvala uppåt är … optimistiskt. Att skylla säsongens ”fiasko” på TJ och MÅ borde alla som såg alla felpassningar, felbeslut och oförmåga att skapa något på isen förstå är att göra det lite för enkelt …

 6. Coachen

  Tyckte att Stefan Öhman var en av de bästa de två första perioderna men …. 50 sekunder in i sista…. Tar absolut svåraste vägen-ska dribbla sig mellan två moståndare, fastnar och tappar och glider sedan i defensiven och hakar. Såklart inte bara hans fel utan ett av många exempel. Wargs dåliga beslut med skott i täck annat exempel. Matchen förlorades pga. alltför många misstag mot ett kontringsskickligt lag som bara just spelar på motståndarens misstag. Passnings- och skottkvalitén var ju också så bedrövlig för kvällen så summa sumarum föga överraskande slutresultat. Synd då vi hade en bra chans att få ordentligt häng på en playoffplats.

 7. Lasse

  Har man dom tre sämsta backarna i hockeyallsvenskan, Warg, Andersson, Ekelund, ja då vinner man inte så många matcher. Kryddat med en trevlig men total inkompetent tränare då är det inte konstigt.
  Löven är väldigt ojämnt på spelarsidan, 5-6 spelare håller låg div 1 klass. Det är bara att lägga ner denna säsong, några fler matcher blir det inte för min del, det är bara för dåligt.

  • Linda

   Du är motsägelsefull Lasse. Du säger ”5-6 spelare håller låg div 1 klass” och att tränaren är ”total inkompetent”, Frågan är vilken tränare finns som kan få spelare som enligt dej Lasse ”håller låg div 1 klass” att hålla hög allsvensk klass? Om det fanns en sådan tränare, som kunde trolla, skulle Löven ha flera lag i hockeyallsvenskan och minst ett lag i SHL.

   • Lasse

    Tack för ditt svar Linda! Varför jag tycker att TJ inkompetent är bl.a. hans sätt att coacha laget. När matcher står och väger slänger han gång på gång in spelare som presterat sämst under matchen.
    Jag har sett många tränare kommit och gått i Löven men ingen som coachar laget så illa som TJ.
    Klart jag vill att Löven skall vinna matcher men det blir otroligt svårt med det sätt TJ leder laget. Löven har många spelare av hög allsvensk klass och dom är det synd om när vissa spelare gör det ena misstaget efter det andra, och det är alltid samma spelare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.