Palme och Quist lämnar

Nu står det klart att varken Jon Palmebjörk eller William Quist kommer att spela i Löventröjan kommande säsong. 

Detta meddelade Björklöven via deras hemsida på förmiddagen under måndagen. Följande skriver de:

Björklöven har valt att gå skilda vägar med Jon Palmebjörk och William Quist.

Jon Palmebjörk hade ett kontrakt för kommande säsong men i samförstånd med Palmebjörk har Björklöven valt att avsluta samarbetet.

– Vi står inför ett vägskäl där vi som förening ändrar inriktning på hur Björklöven ska spela ishockey. En intensiv och fysisk ishockey kräver spelare med rätt egenskaper och där tycker vi inte att Jon passar in. Han är en spelare med spetskompetens i det kreativa spelet som behöver utrymme och frihet för att leverera och det kan vi inte erbjuda i Björklöven, säger sportchef Daniel Johansson.

– Det är ett tufft beslut, Jon som har betytt otroligt mycket för Björklöven och förtjänar den plats han har i supportrarnas hjärtan men jag tror att det är bäst för båda parter, säger sportchef Daniel Johansson.

Det är även klart att William Quist inte kommer spela med Björklöven kommande säsong. Quist som anslöt till Björklöven säsongen 2011-12 och har spelat 5 raka säsonger.

– William har gjort en bra säsong och slutade på sjätte plats i den interna poängligan. Vi lämnade tidigt ett kontraktsförslag som han har valt att tacka nej till och då vill jag önska honom lycka till i framtiden.

***

Med detta ser laget ut enligt följande:

Målvakter:
Adam Werner(Säsongslån från Färjestad)
Mv2

Backar:
Lucas Ekeståhl-Jonsson
Jonas Emmerdahl
Stefan Andersson
Jacob Andersson (Ny från Skellefteå AIK)
Emil Wikström
Christian Bull (Ny från Storhamar)
Niklas Pavel (Ny från Kiruna)
B8

Forwards:
Fredrik Hetta
Stefan Öhman
Pär Edblom
Kim Karlsson
Joakim Högberg (Ny från Tingsryd)
Nicklas Johansson
Marcus Jonsson (Ny från AIK)
Axel Ottosson (Ny från Modo)
Jesper Thörnberg
Lucas Sandström
F11
F12
F13
F14

Ledare:
Tommy Jonsson, Head coach
Markus Åkerblom, asst coach
Daniel Johansson, sportchef
Joakim Fagervall, general manager

Lämnar:
Kalle Ekelund
Tommy Wargh
Felix Maagaerd-Scheel
Andreas Ollikainen
Kevin Lindskoug
Rasmus Edström
Emil Wrenman
William Quist
Jon Palmebjörk

***

Vad säger ni läsare om detta beslut – rätt eller fel?

27 kommentarer

  1. sebastian wendel

    Tycker det är helt rätt beslut. Palmebjörk har inte varit bra på ett bra tag och Qvist är väldigt skadebenägen.

  2. Jonte

    Fel men ändå rätt. Palme hade behövts med hans hjärta å rutin, samt spetskompetens. Dock finns de ingen anledning att ha kvar en spelare som ledningen ändå inte vill satsa på, så beslutet är rätt efter nuvarande förutsättningar- men med rätt ledning hade han lätt kunnat göra mkt bra saker i löventröjan några säsonger till.

  3. Calle

    Helt rätt för Jon, och grattis till att du får lämna ett lag med en svag sportchef och en tränare som inte utvecklar spelare utan med sin ledarstil gör dem sämre. En tränare som ej heller vill ha spelande spelare utan vi kommer att få se ett lag med ”fjärdelinaspelare” i vinter. Kanske lite negativ, men det blir föga underhållande i mina ögon i alla fall.

  4. KungsholmsLövet

    Vad gäller Palmebjörk så var det ju inga andra alternativ eftersom man valt att ha kvar TJ. Personligen tycker jag nog snarare man skulle köpt ut den senare och haft kvar Palme istället, men, men… Bara hoppas att TJ:s spelidé funkar bättre i år, men jag sätter inga pengar på det direkt.

    Angående Quist så är det nog rätt beslut. Tyvärr är han alldeles för skadebenägen för att det ska vara värt att ge honom ett tungt kontrakt och det var väl ungefär det som man kom fram till i Lövens ledning.

  5. Matte

    Man kan i alla fall inte anklaga dom(ledningen) för att vara rädda för kritik….för det lär dom få.

    Tycker i sak att det inte är helt ogrundade och felaktiga beslut, men blir ändå onekligen nyfiken på vilka som på papperet ska bli de ledande, producerande spelarna.

  6. Mogge

    Med tanke på att Palmebjörk plockas bort i det här läget så känns det verkligen som att Palmebjörk inte finns med i ledningens plan alls och att de inte har någon tro på honom och antagligen känner Palmebjörk att han inte har ledningens förtroende. Oerhört tråkigt. Men det kommer nya hjältar i Löven. Palmebjörk och resten av gänget som kämpade och tog Löven tillbaka till hockeyallsvenskan kommer för alltid att ha en plats i Lövens historia och alla lövenhjärtan.

  7. birdman

    Som sagt han är en lövenhjälte, från div 1 och allsvenskan, en superhärlig kille som bjuder på sig själv men för att komma steget högre behöver löven slitvargar och spelare som verkligen KAN och VILL utvecklas i combo med spets som erkänt sliter och kan producera och som samtidigt kan underkasta sig taktik utan att för den skull bli passiv. Tycker löven gör 100 % rätt att satsa på yngre killar som kan höja energinivån rätt många steg, blandat med äldre rutinerade som kan visa vägen på försäsongträning, måltider, gymet, isträningar, omklädningsrum och matcher. Hoppas bara att de rutinerade rävarna är som jag hoppas och även de så kallade spetsarna i laget som jag tror vi alla väntar på.

  8. Coachen

    Blir aningen förvånad och lätt oroad om vi inte får minst ett etablerat nyförvärv framöver. Är inte helt övertygad att alla vi värvar kan höja sig till den nivån som sportledningen förväntar sig, det brukar ju vara så att ett par inte lever upp till förväntningarna. På papperet har vi i nuläget inget lag som skrämmer motståndarna direkt, och då många har ettårs-kontrakt så förstår jag inte om det inte är tänkt att bygga vidare med dessa i framtiden? Gör de en lyckosam säsong så hostar isf något annat lag upp mer pengar och vi får svårt att behålla dom då, eller? Varför inte flerårskontrakt på dom yngre man tror på?

  9. Rolf

    Alla älskar vi Jon Palmebjörk. En härlig person och en riktig lirare när de vill sig, men: Både under Mats Waltin och TJ har det ju inte funkat så bra. Åtminstone efter hjärnskakningen. Så kanske är det rätt beslut att köpa ut honom och frigöra löneutrymmet. Lycka till framöver Jon!

      • G

        Oklar formulering av Rolf men Palmebjörk och Björklöven är som jag förstått det överens om att bryta kontraktet och Jon får därmed ingen lön för nästa säsong enligt egen utsago till VK.

        • KungsholmsLövet

          Nja, det som är sagt är väl att Jon blev utköpt, vilket jag tolkar som att han fick en viss procent på det återstående kontraktet.

  10. Ola

    Rätt beslut angående Quist för ojämn och skadebenägen. Trist beslut om Jon, hade velat se honom i Löven. Bra att Löven förklarar varför det beslutet togs.

    • Johan

      Du gör det ju inte särskilt klart själv. Utveckla gärna. Vem mer tar beslutet? Självklart har TJ något att säga till om. Likaså JF. När man påstår något så säkert så måste man backa upp det annars blir det som en tom tunna.

  11. John

    Herregud! Nu säger jag upp mig som lövenbyggare! Jon är en av allsvenskans bästa spelare och Wille är SHL-kapacitet på om han blir skadefri och i form!

    Vad händer i denna klubb! När Tommy får sparken efter 13 omgångar så står vi med ett lag utan hjärta för klubben, bara nya unga spelare som vill bortåt och uppåt…

    Men 1200kr sparar man in iaf, för jag har inte tänkt finansiera utköp i denna klubb!

    • Realisten

      ”Jon är en av allsvenskans bästa spelare och Wille är SHL-kapacitet på om han blir skadefri och i form!”

      Ha ha ha!

  12. Sjöbba

    Väntat givet det som hände under säsongen, men det känns ändå oerhört tråkigt. Svårt att säga om det är rätt eller fel, men anledningen känns fel.

    Det var i mina ögon mer korkat att skicka iväg Kevin.

    Störst svagheten i laget sitter i båset. Där gör vi inget
    Allt känns upplagt för en tillvaro i tabellens nedre del och krav på byte av SC och tränare mitt i säsongen.
    Välkommen Joakim F!

    Erik – listan över ”Lämnar” ska väl innehålla Lavander också?

  13. Cralax

    Obeskrivligt ryggradslöst sätt att hantera kulturbärare alldeles oavsett vad man anser om det sportsliga. Har alltid burit Lövenhalsduken med stolthet, men nu blir den liggande i garderoben intill dess Dalle och TJ fått silkessnöret (att de är kvar efter förra säsongens totalfiasko är i sanning ett mirakel).

  14. Hasse Båth

    Palmebjörks största önskan är spela med brorsan i TEG
    Då kan han gå ner i lön också säger han
    Det kan bli derby nästa säsong:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.