Forwardsbutiken stängd – in med en stabil back

I veckans intervju sportchef Daniel Johansson gjorde till klubbens hemsida meddelande han att forwardsbutiken är stängd (tills de går på is) och att de har en back kvar att värva. 

Ni hittar intervjun här.

Efter att läst detta oroar jag mig för en sak. Varför kan Daniel inte säga vad han vill ha in för back!? Om vi tittar på backbesättning så imponerar den inte direkt. Det är ungt och oprövat rakt igenom. Visst – det kanske blir världens succé likt 2007 – men! I mina ögon finns det en backtyp som saknas och det är en ren och skär försteback. En stabil tvåvägsback som man kan lita på när det blåser och vad vet vad man får utav. Inte ännu ett orpövat kort från ECHL eller från någon annan mystisk liga från något avlägset land i Europa. Inte en oslipad diamant från Hockeyettan. Utan en kille som man VET att han kan spela minst 20 minuter per match i hockeyallsvenskan, typ Christoffer Björklund, Cameron Burt eller Drew Paris.

Visst kan det bli så att Christian Bull utvecklas till den typen. Visst är det så att Stefan Andersson hade mest istid av alla backar i fjol i serien. Men Bull kanske inte tar det steget. Stefan Andersson är en gudabenådad powerplay-back, men om han behöver avlastning för att även orka med spelet fem mot fem, helt enkelt för att orka städa bort de där misstagen han kan göra.

Därför vill jag att Björklöven ska låta den sista backplatsen få kosta en del. Helt enkelt satsa hårt på att få in en livlina för att stärka och en i dagsläget skör backuppsättning.

5 kommentarer

 1. Erik

  Känns allt annat än stabilt i försvaret i dagsläget. Krävs att alla höjer sig som fan. Vilket låter otroligt.

 2. Tjot80

  Jag kan fortfarande inte förstå vart pengarna till årets trupp tagit vägen… Dyra pjäser har försvunnit, billiga ha kommit. Vi har absolut sämst trupp/krona. Hoppas jag ha fel dock

 3. Coachen

  Håller med ovanstående, känns som vi värvat billigt och droppat tyngre löneposter. Borde finnas pengar till spets ex.vis Hutching men det sägs ju va väldigt långt ifrån ekonomiskt där. Jag börjar tro att en del av spelarbudgeten gått till stabskostnader istället

 4. Höstlövet

  Helt klart så kostar en sådan ledarstab en hel del, men tror ändå att det är nödvändigt med erfarenhet och kunnande där, tänker framförallt på Fagervall. Håller dock med om att minst en klassback behövs, samt en målskytt värd namnet ! Jobba Dalle och sätt sprätt på stålarna ( om de finns ) !

 5. Hållarn

  Håller helt med föregående inlägg angående dyra ut och billiga in. Vart har pengarna tagit vägen?
  Man har blivit av med en hel del dyra spelare… två nog var i topp på hela AS. Lavander och Palmebjörk lär ha haft brutala löner och där till Lindskoug, quist, Hutchings, trotter och den tredje jag inte kommer ihåg namnet på. Tessier ja.
  Sen har man värvat in spelare från Piteå som effekt. Jag tror att det är på ett av två sätt.
  1. Man har kastat ut alla dyra för att ta in billiga och därmed ha mycket över för att kunna anställa ”kostymer” och liknande. Ledare och gärna flera tränare, reklamsäljare, pappersmänniskor osv.
  2. Daniel har skickat dyra för att ta in sina kompisar från Piteå och gett dessa ungefärliga löner som de andra hade. Brutala löner med andra ord. Kanske gått från 5000:- i månaden till 45000:-

  Vilket av dessa tror ni stämmer?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.