Messy: ”Självklart är det en ära”

I torsdags blev kaptenerna i Björklöven utsedda för säsongen 2016-17. Bloggen tog ett snack med nya A:et Marcus ”Messy” Jonsson.

Så här skriver Björklöven på sin hemsida om kaptenerna:

Stefan Öhman är oerhört professionell och erfaren. Han leder sitt lag genom exempel, varje träning och match.

Nicklas Johansson bidrar alltid med till 100% och är både omtyckt och mycket respekterad i gruppen.

Marcus Jonsson är en glädjespridare och pådrivare. Han sprider en härlig energi i gruppen och gör sitt jobb på isen varje dag.

Marcus ”Messy” Jonsson sa så här om A.et och om hur läget är i allmänhet.

Hur känns det att du blev assisterande kapten?

– Självklart är det en ära, men jag har varit med ett par år nu och försöker leda både på och utanför isen och vara ett exempel så jag trivs bra med att ha A.et på bröstet.

Hur ser du på din roll i laget?

– Jag ska vara en energispelare som kämpar hårt, som boxar och som är jobbig att möta. Jag har haft den rollen tidigare och vet mina styrkor som spelare. Jag är bekväm med det.

Hur känns det att vara tillbaka i din moderklubb och hemstad efter ett antal år i Västerås och AIK?

– Förutom att jag knappt känner igen mig för att de bygger så mycket här i Umeå så är det bra. Jag trivs bra, känner mig hemma både i staden och klubben. Jag tycker att vi är på väg att få ihop en stark grupp som kan bli ett riktigt starkt lag.

Båda tränarna har tjatat om hur bra inställningen är och hur hårt ni kör på träningarna. Det har ju varit med ett tag, stämmer det?

– Det är väldigt bra intensitet på träningarna helt klart. Alla kör verkligen fullt ut och tränarna är på oss så jag får hålla med. Vi tränar som vi vill spela och jag trivs med det.

Hur är det att spela på sättet ni gör med hög press och förstagubben som alltid kliver ut oavsett var ni är på banan och sätter press?

– Det är jobbigt om alla inte gör det, om någon fuskar, men om alla verkligen gör jobbet, då blir vi väldigt jobbiga att spela mot istället. Vi måste jaga tillsammans allihop.

Den här veckan är helt matchfri med dubbla pass flera dagar och fys dessutom alla dagar. Hur känns det med en sådan vecka?

– Det är bara att gå till träningarna med ett leende. Det är en fantastisk tid på året när säsongen ska starta och alla vet att vi måste lägga grunden och det är genom hård träning. Det är bara att blåsa ut och sen får man vila. Det är ett ganska bra jobb det här ändå så man ska inte klaga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.