Sämsta tänkbara skada

En olycka kommer sällan ensam heter uttrycket och sex veckors skada på Jonas Emmerdahl var verkligen ett elände. Det sämsta tänkbara för Björklöven till och med.

På tisdagsmorgonen rapporterade Björklöven ut att Jonas Emmerdahl skadades allvarligt på måndagens träning och blir borta i sex veckor med en ”överkroppskada”.  Det var i mina ögon bland det värsta som kunde hända. Jonas har varit Björklövens genomgående bästa back de fyra första matcherna och i ett skakigt försvar har han varit det enda stabila (kanske även Simon Fredriksson). Detta var som att slita en grundbult ur Lövenbygget i sex veckor.

Sedan att det var hela sex veckor svider.

Cody Murphy är borta med en ”underkroppskada” i två till fyra veckor. Ryktet säger en knäskada.
Kim Karlsson känns som ett enda stort frågetecken med sin hjärnskakningshistorik och det är mycket oklart när han är tillbaka.
Axel Ottosson blir borta 2-4 veckor med sin ”överkroppskada”.
Dessutom är Nicklas Johansson skadad i ljumsken och blir borta 1-2 veckor till. Just ljumsken som han haft problem med tidigare brukar vara svår att få till.

Läget är riktigt kritiskt. Inte nog med att Björklöven har fyra raka förluster utan nu också skador på flera nyckelspelare. På försäsongen var Ottosson dirigent för PP1 och Kim Karlsson för PP2. Nu är båda borta. Cody Murphy var tilltänkt som poängmakare, han är borta, Emmerdahl har varit bästa backen, borta.

Björklöven behöver värva eller låna in kvalitet. Annars blir det ännu svårare att ta sig ur den här resultatmässiga situationen. Daniel Johansson har ett jobb att göra. Det räcker inte med division-I spelare. Om jag vore Dalle skulle jag ringa Leksand och fråga om de vill ha kvar William Wikman på läktaren, men det behövs mer. Framförallt behövs det centrar av kvalitet. Just nu finns bara Stefan Öhman och Tobias Hage.

Som sagt. Det finns jobb att göra.

3 kommentarer

  1. Svampen

    Helt rätt. De kan omöjligt tro att det räcker med att slänga in några brunkare av division ett/låg allsvensk klass nu. Inget ont om Linus Boström, för han är en hjälte sedan tidigare, men vi behöver något helt annat nu.

  2. Erik

    Det måste ju in en back nu, och då menar jag kvalité! Finns ju division ett klubbar som har bättre backuppsättning än löven. Sjukt att Dalle får fortsätta.

    • Robban

      Shyyyysh! Inte så högt Erik.. Säg inte att det finns div1 klubbar med bättre backbesättning, Dalle kanske läser detta och värvar in fler oprövade div 1 backar till vår redan klena backskara..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.