Thörnberg: ”Den betyder allt”

Jesper Thörnberg satte det som skulle bli avgörande 2-0 pucken i säsongens första seger. En han tror blir oerhört viktig.

– Segern betyder allt om du förstår vad jag menar. Vi behövde att inte hamna längre efter i tabellen och vi behövde den för att få något att bygga på. Nu ska vi bara visa att det här verkligen var vändningen, säger Jesper Thörnberg efter segern mot Vita Hästen.

Hur viktigt var det att få första målet idag?

-Det var självklart viktigt. Vi är sköra just nu efter fem raka förluster, så när man får något sådant ger det energi. Att vi se klarade av att hålla tätt och inte släppa in dem i matchen efter att tagit ledningen var också skönt.

Ni klarade sex boxplay idag. Vad var det som fungerade där tycker du?

Vi har ju ändrat lite i hur vi spelar boxplay och det är ju inga konstigheter med tanke på hur dåligt det gått i boxplay och idag kom vi ut lite bättre på dem och det var skönt att se att det vi ändrat fungerar. Då tror man mer på det och jobbar ännu hårdare.

Vad är det som gör att ni vinner idag tycker du?

-Att vi verkligen sliter för varandra, inte bjuder motståndarna på något. Det var en riktig kämpainsats.

Hur minns du ditt 2-0 mål som blev avgörande. Hade ni pratat om att sätta upp något speciellt där?

-Nej, vi sa bara att vi skulle ha bra pucktempo, men jag trodde inte att den skulle gå in när jag sköt. det blev lite för lite sidledsförflyttning och jag trodde att han skulle ta den med plocken, men när jag såg Lövenfansen bakom målet jubla insåg jag att den hade gått in. Det var riktigt skönt.

Hur har det varit sista dygnet för er spelare sedan Tommy fick gå?

-Självklart är det tråkigt när någon som man jobbat med så länge får sluta och visst är vi berörda av det, men vi gick samman som lag och bestämde oss att nu var det nog. Vi skulle bara vinna. Nu får vi bygga vidare på det här. Nu är det Markus och Jesper som gäller just nu. Det är bara att anpassa sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.