Helt sanslöst med Wahl

Mitch Wall som var ”klar” för Björklöven är nu KLAR för Västervik. Helt sanslöst om du frågar mig.

På tisdagen blev det helt officiellt att Mitch Wahl, den allsvenskan skyttekungen i fjol, är klar för nykomlingen Västervik.

Enligt vad som skrivits på flera ställen var han aktuell för AIK och Björklöven. Både Löven4Ever samt källor till bloggen har sagt att han varit ”klar” för Björklöven, men någonstans där verkar förhandlingarna ha strandat.

”Det är onekligen en bra spelare, som vann skytteligan i fjol. Jag håller ständigt koll på spelarmarknaden, men han ligger inte i pipelinen just nu” Så sa Daniel Johansson när Mitch Wall kom upp på agendan första gången.

När MrMadhawk presenterade nyheten att AIK och Björklöven var ute efter Wahl var svaret från Johansson.

”Inga kommentarer”

Sedan dess har det varit tyst.

Björklöven har enligt extremt bra källor till bloggen pengar kvar i sin budget för att värva spelare och har just nu David Lindquist och Tobias Hage på skadelistan. Lägg till att Kim Karlsson trots att han spelar måste ses som ett osäkert kort och det faktum att det saknas en målgörare i powerplay hela säsongen samt att Joakim Högberg underlevererat. Då kan jag inte för min värld förstå att Björklöven inte kan knyta Wahl när Västervik som är en oerhört mycket mindre klubb kan göra det. Att Björklöven valde att inte ta Alex Hutchings när han var klubblös och att de inte lyckades knyta Wahl nu är i mina ögon helt sanslöst. Frågan är vad som händer nu. Nån måste in hur som helst.

¤ ¤ ¤

Angående frånvaron här i bloggen så ligger Erik sjuk och jag har arrangerat Höstyran. Nu är jag tillbaka på banan igen.

25 kommentarer

 1. Johan

  Jag försöker inte säga vad som är rätt eller fel men att inte Hutchings värvades kan man ha sina åsikter om. Det man ska komma ihåg är att det länge skreks efter backar då de ansågs vara usla överlag. Sedan ett visst datum är backarna i vart fall okej överlag – med några toppar och några dalar. Hade det värvats en back i det läget så hade vi nu inte haft de pengar du nämner. Hutchings ser jag inte som spelartypen som vi saknar. Jag anser att en ledande spelare saknas. En spelfördelare. Det är inte Hutchings. Är Wahl det? Jag tvekar. Vem ska sätta upp dessa spelare? In med en center god för en plats i de två första i vilket lag som helst och med spelfördelning som främsta egenskap. Tänk Erik Forssell.

 2. kenneth ekeman

  man kanske inte ska uttala sig om man inte vet så mycket? Det kan alltså inte finnas sociala faktorer varför man inte valde att ta han?

 3. Tyko

  Sanslöst är rätt ord! Svårt att förstå vad sportchefen sysslar med. Är ju nu det behövs spelare, inte om en månad!

 4. Per

  Enligt Mrmadhawk så kostar Wahl 27500 € netto för resten av säsongen. Det är inga jättesummor för en importspelare. Att han nu landar i Västervik måste helt enkelt bero på att vi, och många andra, fått kalla fötter. Varför kan man bara spekulera i…

  Gissar på att Löven presenterar något senast nästa vecka. Skulle inte heller förvåna om det går snabbare än så.

 5. Svampen

  Ja, visst känns det lite konstigt att Västervik är hetare på gröten. Fast vi får hoppas på att det vi har räcker för att hänga kvar i topp 8. Allt annat är såklart ett fiasko för de som ser Löven som ett framtida SHL-lag.

 6. Smart import?

  eller så är det helt enkelt så att man kombinerat pengar med smartness gällande roll och chans att glänsa.

  Varken Löven,Modo eller AIK spelar särskilt rolig offensiv just nu.
  Inte heller Västerås. Västervik däremot har en klar offensivare framtoning även om de gått sämre på slutet.

  Jag tror att Tingsryd, Löven och Västerås banat vägen för de mindre klubbarna i allsvenskan gällande spets. Om bara pengarna är ungefär desamma så kan man säkert välja ett medgångsgäng snarare än lag i motvind…

 7. Läve

  Spelföretaget?
  Lindquist, Öhman och kim k är alla bra spelfördelade. Problemet i bla pp är att vi inte har någon som kan stänka dit den.
  I tighta matcher behövs en spelare med målsinne, vilka har vi där? Thörna och Sandström är det närmaste vi kommer.
  Det som varit bra med Wahl var att han både spelat center och winge vilket hade varit bra, spelat center medan hage och lindquist är borta och när de är tillbaka kliver han ut på kant.
  Dock så är det ingen fara på taket, det vår sc kommer att skaffa oss är ett lån från teg.
  Tror wahl kom hit, kollade på Dalle och sedan drog han kvickt som rackarn!

  Ska bli intressant att se vad Dalle trollar fram antar att han har någonting bättre än wahl annars förstår jag inte hur vi kunde passa, antar vi passade eftersom Dalle innan sa att wahl inte var aktuell.

  Tror detta rinner ut i sanden och att nicke j spelar 3:e center skulle förvåna mig om dallas rår med nå mer spännande än så.

  • Johan

   Ja Lindqvist är en spelfördelare. Och Kim. Hur trygg känner du dig med dem? Lindqvist ÄR bort. Senast Kim gjorde come back så…?

 8. Jimmy

  Läste rykten om att han var otränad och gått upp i vikt. Sen har han ju inte leverat i sin finska klubb. Inte säkert han var så bra köp som alla ska ha det till. Men ett nyförvärv måste in

 9. Sambo

  Vilka löjliga kommentarer: Om inte vi får Wahl, så måste det vara något fel på honom. Va’!? Vad är det som säger att Wahl hade velat spela i Björklöven? Det är förstås bara ni som skriver här som tror att världens alla ishockeyspelare inget hellre vill än att spela i ert hockeylag. BARA NI, ingen annan.

 10. Matte

  Ja, det är onekligen en sanslös historia.

  Men som den har utvecklat sig, med 6 klubbar inblandade enligt ryktena, lär det väl ha blivit en budgivning om honom där prislappen förmodligen inte är helt i paritet med hans klass, d v s risk för överbetald stjärna och inte prisvärd.

  Jag betvivlar inte hans egenskaper, jag tror att han varit en bra värvning…men förmodligen inte till den peng han nu erhållit.
  Och är det är på detta viset, då tycker jag det är klokt agerat av Dalle & co.

  MEN..det ska bli väldigt spännande att se vad Dalles alternativ till Wahl blir!
  För någon eller helst några måste komma till truppen – dels spets men även bredd för att öka konkurrensen och höja tävlingsmomenten på träning samt naturligtvis minska sårbarheten mot de skador som alltid dyker upp under säsongen
  Och gäller det en breddvärvning – erbjud try-out på 2-4 veckor om inte annat. Mindre/kortare risk och rimligtvis en hungrig spelare som vill konkurrera.

 11. Bosa

  Bra Gustav. Jag skulle vilja läsa en riktigt tuff intervju med Dalle. Han har fått smyga under radarn alltför länge.

 12. Hasse Båth

  Förstår inte vad det är för hype runt Wahl??
  Han kommer säkert att göra några mål men sen då??
  Dalle kanske bara behöver ett lån en månad eller så
  värva in spets.Kpmmer säkert att dyka upp inom någon vecka

 13. Läktarcoachen

  Dalle är en dålig sportchef. Inte en enda av alla hans värvningar har lyckats. Han tror att division 1 är som allsvenskan, värvar div 1 spelare och tror att dom ska lyckas. Han måste få sparken efter denna säsong, finns ingenting annat. Ge det till någon som inte kommer kasta pengarna i sjön. Kolla våran trupp och försök förstå att vi har den näs är dyraste truppen..

 14. ZigZag

  Ni verkar ha kort minne.
  Du Erik tjatade ju om Lindqvist i flera år innan han kom till Björklöven.

  Jag vill inte hänga ut någon spelare som dålig. SC körde ju vidare med Tommy och fick ingen ordning på laget trots att halva laget fick gå.

  Han har ju också slarvat bort Hutchings och Lindeskoug samt Dennis som gick till Bofors. Du har ju även Rasmus som inte hade någon bra säsong men nu liksom Dennis spelar i första backpar men i VIK.
  Märkligt att han blev Bra över en natt?

  Björklöven hade ju nästan serien bästa box och PP förrförra säsongen nu inget, vems fel är det?
  Varför förlängde man inte med VEJ som höll boxen perfekt? Han spelar gratis (?) i Vännäs. Vad hade han kostat? Billig dvs mer pengar där det behövs. Hjärta för klubben och en av få som har Björklöven som moderklubb.

  Sedan har han haft tur att så många spelare har tagit sitt spel till nästa nivå.
  Vem ska han slarva bort till nästa säsong?

 15. Honken

  Gud vad jag är less på detta klagande och gnällande. Det gnälls, klagas och gnälls. Ingenting är bra, alla ledare, tränare och sportchefer är kassa. Spelarna suger. Ishallen suger. Spelarbussen är ful. Alla ska värvas, Alla ska avgå. Gnällande bloggare kopierar gnällande bloggare och journalisterna tävlar om vem som sågar bäst. Det är nog nu. SLUTA GNÄLL!

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Det är lite av idrottens grund att du alltid vill att det ska bli bättre. Vill du inte läsa eller höra något gnäll. Sluta följ Björklöven och sluta följ idrott. Chansen att alla bara kommer att sitta i en ring, berömma, sjunga humaja och tacka alla i Björklöven för att de är så fantastiska på allt. nej, det kommer inte att hända.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.