Matchdag – Vita Hästen hemma

Björklöven ska försöka att studsa tillbaka efter förlusten mot Västervik senast. På onsdagen väntar Vita Hästen hemma, något som brukar passa de gröngula

Björklöven åkte på en propp senast mot Västervik när de saknade lite ödmjukhet efter alla segrar. Nu ska de ta sig tillbaka på vinnarspåret, men nu utan David Lindquist och med bara två ordinarie centrar.

Vita Hästen är dock ett lag Björklöven haft lätt mot på hemmaplan. De har vunnit 6 av de senaste 7 hemmamatcherna mot Vita Hästen. Det senaste mötet slutade 2-1 till Björklöven, då på bortaplan i Markus Åkerbloms första match som huvudtränare.

Vita Hästen har haft en tung säsong som inleddes med att de sparkade assisterande tränaren Per Hellenberg och huvudcoachen Micke Johansson sa upp sig. Sedan dess har laget aldrig riktigt hittat sin identitet under Jonas Johnson. På bortais är de näst sämst i serien med sex poäng så här långt. De ligger fortfarande dåligt till på 12:e plats, men har ryckt upp sig på slutet. 6-3 mot Tingsyd innan uppehållet och nu i fredags 5-3 mot Södertälje. Därför kommer ett Hästen med lite vind i ryggen till Umeå.

Jag förväntar mig en match där Vit Hästen kommer att spela en väldigt defensiv hockey. De brukar göra det på bortais. Frågan är om Löven kan få hål å Hästen tidigt. Det kan betyda mycket.

Laget: 

Björklöven tvingas göra om utan David Lindquist och har valt att göra om helt i formationerna.

Adam Werner (Niklas Lundström)

Simon Fredriksson – Niklas Pavel

Jacob Andersson – Lukas Ekeståhl-Jonsson

Stefan Andersson – Christian Bull

Jonas Emmerdahl

Joakim Högberg– Kim Karlsson – Jesper Thörnberg

Mattias Granlund – Axel Ottosson – Marcus Jonsson

Lucas Sandström – Stefan Öhman – Cody Murphy

Isak Stenlund-Ädelgran – Nicklas Johansson – Linus Boström

Andreas Vikström

Jonas Emmerdahl är tillbaka, men spelar inte än. Är med som sjunde back. Tobias Hage, David Lindquist och Fredrik Hetta är skadade.

Bloggens nyckel:

¤ Inställningen. Björklöven har hittat ett spel som grunden fungerar. Visst deras powerplay och boxplay måste ta steg framåt, men allt börjar med inställningen. Det måste presteras i 60 minuter, inte 20 som senast.

Sagt från Lövenhåll: 

– Det gäller att komma tillbaka upp på hästen igen. Att göra rätt saker på träning, vara laddad och redo för match. Vi har haft ledigt i helgen och sedan tränat måndag och tisdag. Vi har fokuserat på att få upp aggressiviteten och göra jobbet fullt ut. Åka mycket skridskor och fullfölja situationerna rakt ut. Nu med David skadad har vi tvingats göra lite ändringar för att spelare ska få mer tid med varandra och få ut mer av spelarna, säger Jesper Jäger till klubbens hemsida.

Noterbart om Vita Hästen:

¤ För ovanlighetens skull är inte Markus Eriksson poängbäst i Vita Hästen med sina 14 (4+10) poäng. Talangen Rickard Palmberg som spelar med Eriksson har stått för 15 (10+5) poäng. Tre av Palmbergs tio mål har varit i powerplay och tre har varit matchvinnande. Palmberg är på väg mot en genombrottssäsong där han även tekat med 64.73 procent vunna tekningar. Palmbergs 10 mål är 28 procent av lagets alla mål. Det är dock fortfarande Markus Eriksson som det mesta kretsar kring och den som får mest speltid och mest puck i Vita Hästen.

¤ Daniel Marmelind (87.20, 2.97) (som stod senast mot Löven) och Emil Jidskog (90.23, 2.19) har delat på förstaspaden. Senaste matcherna har dock Pontus Sjögren stått i målet och noterats för 2.08 insläppta mål per match och 90.00 i räddningsprocent. Ingen av målvakterna har egentligen imponerat under säsongen.

¤ Från backplats har Jordan Rowley varit Hästens farligaste spelare med 9 (2+7) poäng så här långt.

¤ Vita Hästen sticker varken ut i powerplay eller boxplay. De är nia med 16.18 procent i powerplay och femma med 83.93 i boxplay.

¤ Vita Hästen är seriens sämsta lag i första perioden. De har bara vunnit två av 17 förstaperioder den här säsongen.

¤ Vita Hästen är seriens bästa lag på att teka med 58.19 procent vunna tekningar.

Sagt från Hästenhåll:

– Det är skönt att vi någonstans får resultat av de bra saker vi gör. Det är ändå små saker någonstans som man inte gör bra om man inte får resultaten med sig. Det hjälper inte att prata om tur och otur för det hänger ihop med något, att man jobbar det till sig, säger han om det faktum att det varit en tuff tid för laget. Björklöven brukar vara bra hemma, de har bra fart och bra med folk på matcherna. Det är inspirerande även för bortalaget. Någonstans har vi revansch att utkräva mot dem, jag tycker vi var värda mer än vi fick med oss här hemma, säger Jonas Johnson till NT.se

¤ ¤ ¤

Matchens följer ni via sportens liverapport eller via Cmore. Matchstart 19.00. Gunnar Johnsson, jag själv och Erik är på plats och levererar texter, tränarsnack och webb-tv.

En kommentar

 1. Cidde

  Korrekt länk till sportens liverapport skall vara: http://nick.vk.se/live/?id=1339
  Den länk ni lägger in är fortfarande till Pantern – Löven från förra säsongen.

  Förutom det så hoppas jag att Löven studsar tillbaka med kraft, och kan stänga matchen tidigt.
  Inte bra för mitt blodtryck med alla dessa uddamålsvinster och -förluster. 🙂
  Gärna en ordentlig putsning av målskillnaden, sånt kan vara guld värt i slutskedet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.