Sportchefen: ”Han ska lyfta vår offensiv”

Med både David Lindquist och Tobias Hage på skadelistan så slår det hårt på Björklövens centeruppsättning – bloggen tog ett snack med sportchefen för att höra hur han tänker inför framtiden. 

Daniel Johansson, tillsammans med övriga i ledarstaben, genomförde en hel del förändring på spelarsidan inför denna säsong. Laget började dock som bekant väldigt tungt men har vänt till att vara inne i en succéartad trend. Enligt sportchefen är det svårt att sätta fingret på exakt vad som är skillnaden, men förklara framgångarna enligt följande:

– Vi har gjort små justeringar i alla delar av banen, både med och utan puck. Sedan tror jag av bytet av tränare har gjort sitt, att det kom in en ny röst samt att med det förstod alla spelare och övriga runtomkring laget allvaret i det hela. En annan faktor är att spelarna nu kliver ut till match med en liten annorlunda inställningen – matchen den ska vinnas som lag.

Du plockade in ganska många nya spelare inför säsongen, de kom allt från Hockeyettan till SHL. Hur tycker du de har presterat såhär långt?

– I det stora hela är jag nöjd, men det är klart att alla har pendlat i prestation och spelarna har växeldragit i att vara bra för stunden. Det gäller att de fortsätter att ta kliv och än har vi inte sett det bästa av alla. Så jag är nöjd men det kan bli bättre.

Nu är två centrar i Tobias Hage och David Lindquist skadade, hur ser du på den situationen?

– Det är klart att det känns när två starka centrar saknas, även om David (Lindquist) värvades in som ytterforward. Jag tittar på ett centeralternativ. Jag förstår att många vill att det snabbt ska komma in någon, men det måste vara en spelare som är rätt för oss.

Vad är rätt för er?

– Jag vill ha en center som har en styrka i offensiven, kunna gå på avslut själv och sätta upp sina kamrater i lägen i spelet fem mot fem och som kan lyfta vårt PP. Om han sedan har lite erfarenhet är det då ett plus i kanten.

Har ni någon konkret spelare att gå på i detta nu?

– Den frågan väljer jag att inte svara på.

3 kommentarer

 1. ZigZag

  Låter som han söker efter en Alex Hutchings. Enligt EP är han markerad som både c/w. Men jag kan inte minnas att han centrade någongång?

  Skulle ju vart kul att höra lite mer om hur tankegångar gick runt den centern. Lite av problemet är ju att Björklöven inte riktigt har offensiva forwards till 4 offensiva kedjor. Här behövs ju minst en poängmakande winge in. Men han pratade ni inte om?

  Lite spontant borde ju Otto Axelsson ha mer att ge. Messy och Granlund är väl kanon på alla sätt förutom att göra tonvis med poäng, vilket naturligtvis drar ned Ottossons poängskörd?

  Risken är väl också att man sätter ned Öhman i 4;an med två grovjobbare och då är man ju tillbaka på ruta ett poängmässigt. Kanske VEJ skulle kunna komma in och spela 4;an tills en av centrarna är tillbaka, samtidigt som man tar in en offensiv center och flyttar ut Ottosson på en kant. Plus en målskytt givetvis, eller gick den idéen om intet nu med centerproblematiken?

  Nu gick ju Smotherman till ECHL men spelare i den ligan brukar ju ha klausul för spel i Europa. Det är väl lite frågetecken till skador där, om jag inte missuppfattat något?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.