Oklart när kommer Farley till spel

Austin Farley lämnade Modo igår, han blev klar för Björklöven på tisdagen. Frågan är när han kommer till spel.

Bloggen pratade med Daniel Johansson på tisdagkvällen efter att Björklöven släppt nyheten att Modos förre forward Austin Farley numera spelar i Björklöven, åtminstone till den 7 januari.

Läs mer om värvningen av Farley till Björklöven här: ”Löven värvar från Modo” och här: ”Finns mycket mer att hämta offensivt”

Daniel Johansson påpekade att Björklöven just nu har en tunn trupp med bara 12 forwards tillgängliga och ingen som är på väg tillbaka den närmaste tiden.

– Det gick väldigt fort. Det var en kombination av att vi behövde förstärkning på forwardssidan och att det var en bra möjlighet som fanns mitt framför oss, säger Johansson.

Cody Murphy åkte ned till Ö-vik och hämtade Farley. Båda spelarna kommer från samma agency och har spelat mot varandra. Farley tränar på onsdagen med Björklöven. Det skulle inte förvåna mig nu om vi har en transatlantkedja inom kort med Murphy, Farley och Hamill.

Frågan är nu när Farley gör sin första match för Björklöven. Farleys arbetstillstånd han har för spel med Modo gäller inte. Björklöven måste söka ett nytt.

– Man kan tycka att samma arbetstillstånd borde gälla, men så är det inte. Det är bara att följa reglerna. Han spelar inte i morgon mot Karlskoga. Sen får vi se när det blir.

¤ ¤ ¤

Ska jag själv säga något om värvningen av Farley så är det både och. Ur perspektivet att Björklöven satsar uppåt, siktar mot toppen och här tar en chans är det positivt. Det kan slå väl ut och då blir Farley en pusselbit i ”återtåget”. Han lär vara billig då han precis fått sparken och de kan skicka honom 7 januari. Å andra sidan har Björklöven pratat om att ta in ”rätt spelare” och att inte störa balansen i truppen. Så värvar man in två spelare hux flux. En som underpresterat grovt i samma serie. Det kan vara pengar ned i ett svart hål som inte ger något till truppen, som inte bygger något för framtiden.

Jag väljer dock att se det första. Att se det positivt. Jag vill tro på en topplacering, Björklöven har pengar i skattkistan, värva på. Ska man nå SHL 2019 som målet är kan man ju lika gärna göra det nu så det är lika bra att ösa på. Så i slutändan en bra pick-up för Björklöven som kan ge något eller så skeppas den 7 januari.

Till sist.

Zach Hamill landar 19.40 i Umeå på onsdagen om det inte blir mer förseningar. Han skulle landat 15.40, men blev försenad på grund av strejk i Lufthansa.

4 kommentarer

 1. Per

  Visar väl bara på att det allt som oftast är bullshit när det pratas om gruppdynamik, kontinuitet mm. Man värvar när man har pengar och tillfällen dyker upp. Inte konstigare än så. Det sagt så ska det väl inte ändras enormt i grupper men enstaka killar som tillkommer i en grupp på 20 personer är inte hela världen.

  Tror detta blir lyckat. Farley tillför en dimension som saknats i Löven.

 2. Greger

  Vad menar du med pengar ner i ett svart hål? Vad är det svarta hålet? Kontrakt på 1,5 månad för en kille som just fått sparken lär inte kosta många kronor.

  Om du lyssnar på vad Marcus sa i lövenmagasinet så sa han att han helst jobbar med samma grupp hela säsongen men att det ibland händer saker som gör att man behöver värva. Detta är väl exakt en sådan värvning. Finns behov att få in fler spelare pga av skador dessutom är ju värvningen nästan riskfri. Floppar han fortsatt eller strular på annat sätt åker han senast 7/1. Om det blir succé så blir det förlängning.

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Vd jag menar är att om värvningen inte ligger i grundlinjen med vad Björklöven talar om. Att bygga laget tidigt, att inte störa gruppen, utan att den är likt Tessier i fjol något som bara är bra om det funkar den här säsongen, men inget för framtiden. Dock har du rätt i att priset bör varit bra med tanke på att han precis fått gå. Men jag är positiv i grunden. Bra pick-up.

 3. Linus

  Bra sign då han knappast kostade mkt ens i Modo och alla har nog sett vilket hot han är när han får komma i fart. Kan avslutas när våra skadade lirare är tillbaka om det inte faller väl ut. Smaka på Farley-Hamill-Murphy. Fart-finess-kraft.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.