Rapport från debutträningen

Austin Farley gjorde sin första träning under onsdagen medan Zach Hamill, som landade i Umeå i går, gjorde träningsdebut under torsdagen med Löven. 

Zach Hamill ny spelare i Björklöven.

När, var hur?

Björklöven tränade mellan 11:00 och ca 12:15  och började i vanlig ordning med ca 15 minuters målvaktsträning innan övriga laget kom ut.

Laguppställning:

Målvakter:

Niklas Lundström, Adam Werner och David Lindgren (Tegs SK)

Formationer:

Vit

Simon Fredriksson, Jonas Emmerdahl – Cody Murphy, Zach Hamill, Lucas Sandström

Niklas Pavel, Emil Wikström – Linus Boström, Andreas Vikström, Isak Stenlund-Ädelgran

Grön

Lucas Ekeståhl-Jonsson, Jacob Andersson – Jesper Thörnberg, Kim Karlsson, Joakim Högberg

Stefan Andersson, Christian Bull – Mattias Granlund, Nicklas Johansson, Marcus ”Messy” Jonsson, Austin Farley

 

Saknades: Tobias Hage, David Lindquist, Axel Ottosson samt att Stefan Öhman vilade från dagens träning.

 

Noterat:

¤ I måndags fick tränare Åkerblom bryta träningen för att han inte alls var nöjd med hur det såg och och att det var dålig energi. Tisdagens träning var enligt rapport inte mycket bättre, men i dag var det något helt annat. Vi får hoppas att gårdagens match var en väckarklocka för dem. Det var länge sedan jag såg såg en så pass grinig träning (på ett bra sätt) och så mycket närkamp och tacklingar som i dag.

¤ Importerna då? Ja det är svårt att få en korrekt uppfattning på en spelares första träning och med tanke på att när han gick och la sig i går hade han varit vaken i ett dygn. Men Zach Hamill var som beskrivningen rapp på rören och en bra blick för spelet. Att han inte verkade vara sådär väldigt vän med pucken i dag blir säkert bättre när han kommit in i grejorna.

Farley var precis som när han var i Modo. Kvick med snabba dragningar och passade hellre än att skjuta själv.

20 kommentarer

 1. svampen

  Känslan är ju att det är David Lindgren som ska ersätta Werner vid ett eventuellt J-VM. Jag kan ju ha helt fel, men annars så förstår jag inte varför han tränar så mycket med Löven. Ärligt talat så känns inte det som ett tryggt alternativ, men jag kan vara helt ute och cykla.

  • Erik Åström (inläggsförfattare)

   Det mesta talar för att så blir fallet. David tillhör en av de absolut bästa målvakterna i Norra Hockeyettan så det är en naturlig och bra lösning.

   • Keepern

    En av norr hockeyettans bästa målvakter ! ? Visst skämtar du Erik ?
    Naturlig lösning ! ? ja möjligtvis för han finns i stan
    Bra lösning ! ? ja möjligtvis för att det inte kostar något
    Men ska Björklöven vara seriösa och verkligen vilja något så kan vi inte ha Lundström som inte stått så mycket under hösten och vars form i högsta grad är osäker och en orutinerad div 1 målis.

    • Erik Åström (inläggsförfattare)

     Nej jag skämtar verkligen inte. Skulle vilja säga att David är nog Hockeyettan Norras näst bästa målvakt, efter Christoffer Rifalk i Kalix. Jag blir inte förvånad om han får chansen i allsvenskan nästa säsong.
     Speciellt orutinerad är han inte heller. Stod bland annat i norska högstaligan i fjol.

     Men jag håller med i att det inte är optimalt att förlora sin förstamålis, det skulle vilket lag som helst bli lidande av!

     • Keepern

      Nej han spelade i Norska andra ligan förra säsongen men säsongen 14/15 började han i Manglerud i första ligan men fick bara 10 matcher innan han fick lämna för ett div 2 lag så jag tycker fortfarande han är orutinerad. Och tittar man på hans stats så är det inte många gånger han orkat ta sig över 90 %
      Jag tycker att t.ex William Eriksson i ditt eget lag är bättre ( även om han är ändå mer orutinerad ) sedan har vi t.ex Joel Wännström i Piteå ………..
      Men det är tur att vi alla ser olika på saker och ting 😉
      För övrig så gör du och Gustav, Gunnar mfl ett bra jobb med Löven bevakningen kanske man skulle önska sig lite tuffare frågor till ansvariga ibland men bra jobbat !
      Nu kör vi över Timrå !

   • Henrik

    Är inte riktigt med i resonemanget här Erik….Vad gör då David i Teg? eller rättare sagt: vad gör Lundström i Björklöven? Läser gärna mer om dina tankar kring målvaktssituationen i laget. Är ju en rätt viktig post och rätt många poäng kvar att spela om…Bör något förändras?

 2. Stefan

  ”Naturlig och bra lösning”….det är väl mera att det ses det som en väldigt billig lösning, känns ju inte särskilt tryggt direkt 🙁 !!

 3. Pelle

  En bra lösning vet jag inte .?
  Då Werner egentligen e tänkt andramålvakt i grund o botten .
  Men då vi inför säsongen har en 1 målvakt som visat sig va totalt fel o läcker tyvärr alldels för mycket .Och Inte håller för denna nivå .
  Lösningen på denna felvärvning ! är att köra junis Werner som 1 målis. Utan möjlighet att vila . Dock gjort det väldig bra !
  Men att plocka in en målvakt som aldrig stått en enda hel säsong i seniornivå . Me en en räddningsprocent under 90 % i norska andraligan . O kolla det för en bra lösning ???
  Då har vi 2 målvakter som inte håller allsvensk klass .

  Tyvärr men om inte raset i tabellen redan börjat.
  Så kommer det då !
  Skulle ha svalt stoltheten o tagit den målvakt som gick ledig här i stan o bara väntade på att få en chans ! Kevin du e saknad .

 4. Lasse

  Vändning kom mot Karlskoga, nästa vändning kom även den mot Karlskoga . Löven måste värva backar. Lövens backar är en fullständig katastrof, i särklass sämst i allsvenskan. Däremot tycker jag att Löven har den bästa forwardsuppsättningen om alla är friska.

 5. Målis

  Är det inte bara att vänta ett par tre matcher och se hur laget utvecklas. Vi har dippat i form de senaste matcherna så nytillskott av spelare kanske blir bra. Tålamod. Vi är bäst efter jul! Målvaktssidan funkar nog om målisarna får bra hjälp från övriga spelare.

 6. svampen

  Jag kan ärligt talat inte heller se detta som någon trygg lösning. Då har vi under en hyfsat lång tid alltså ett målvaktspar som består av en som är helt under isen och en annan som saknar erfarenhet av denna nivå. Det naturliga, och ganska billiga, vore att isf ge Wälitalo ett korttidskontrakt. Har man inte frågat honom, så borde man absolut göra det. Nu är ju absolut inte Wälitalo heller ett supersäkert kort, men med tanke på att det knappast lär dyka upp någon supermålvakt så är han ett bättre alternativ iaf. Jag kan ju tycka att det borde finnas någon SHL-målis som vill ha speltid och visa vad han går för. Det finns några bra som får lite speltid.

  • Lasse

   Du kan inte ha sett många hockeymatcher när du skriver att Pavel och Fredriksson tillhör dom bästa backarna i Löven. Själv har jag sett många backar kommit och gått sen tidigt 80 i tal. Kolla dagens VK, nä dina favoriter är nog det sämsta jag har sett i Löven speciellt Fredriksson Pavel är så där i bland, han åker mest omkring och söker bråk, han är den mest utvisade spelaren i hockeyallsvenskan och i utvisningsbåset vinner man inga matcher.

 7. Per

  Högst tveksamt att Werner ens tas ut till JVM. Målvaktssidan är för all del rätt shaky ändå..

  David Lindgren är absolut i klass med Werner och Lundström. For what it’s worth.

  • Gustav Pettersson

   På vilket sätt är det tveksamt om han tas ut. De har använt tre målvakter sista året i det landslaget och han är en av de tre. Det ska tas ut tre. Då måste landslagsledningen ta ut en målvakt de inte använt på slutet om de ska peta Werner.

   • Per

    Jag tror de tar ut någon för framtiden istället. Dvs Sandström, Gustafsson och Eriksson Ek. Tredjemålvakten lär inte få stå en minut anyway så lika bra att använda någon som kan bygga på upplevelsen.

    Tar man ändå ut Werner så är det vad det är. Werner och Lundström är ungefär lika bra så med lite tur kan Lundström steppa upp under denna tid. Allt som allt så tror jag att vi får problem med Dalles vansinniga chansande i sitt truppbygge. Målvaktssidan känns inte trygg den heller.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.