Skitförlust i Timrå

Ett brandskattat Björklöven åkte ner till Timrå för att försöka studsa tillbaka efter tidens senaste förluster, så blev det inte då Löven såg själva till att förstöra allt i den första perioden i 2-4-förlusten. 

Om man möter serieledarna på bortaplan måste man ha en inställningen att försöka överleva den första perioden. Kanske var det så, men de lyckades då verkligen inte. Redan efter 51 sekunder ringde målklockan för Timrå.

Björklöven saknade hela sju spelare till denna match, plus att Zach Hamill inte blev spelklar. Plus att de förlorade vikarierande forwarden Emil Wikström under matchen. Med det i åtanke skulle det då varit mer logiskt att de inte skulle orka stå emot i den sista perioden. Men nu blev de överkörda i första.

Timrå är ett väldigt bra lag och egentligen är det inget konstigt att förlora med 2-4, speciellt inte om man ställer upp med ett lag där endast en spelare är ordinarie center. Men att första perioden blev som den blev är då extra surt. Jag pratade innan matchen vikten av Löven var tvungna att måste våga/kunna/vilja göra skitjobbet, så var inte fallet i den första. Det blev betydligt bättre i den andra och tredje perioden, men i andra var det dumma utvisningar som förstörde i stället.

Löven är verkligen inne i tung period och redan på söndag väntar en ny match, Pantern borta. Till den matchen gäller det att de är med redan från första nedsläpp. Det håller inte att släppa till ett tremålsunderläge för en fjärde match i rad.

***

Niklas Pavel och Emil Wikström fick spela forwards denna match. Även om Pavel spelade back i boxplay. För Pavel blev det 10:34 minuters istid och ett mål. Emil Wikström spelade 5:06 innan han utgick och gjorde det helt ok i forwardsdebuten. Att sedan Wikström blev skadad är väldigt oroväckande. Som vanligt har Björklöven helt absurt många spelare skadade!

***

Björklöven vann alltså skotten med 28-19. Nu ska ingen större skugga falla över Adam Werner i denna match. Men att av Timrås 19 skott kom i den första perioden där spelarna enkelt fick komma till bra skottlägen är mer oroande. När de stängde till försvaret kom Timrå endast till 9 skott.

2 kommentarer

  1. Per

    Alla skador till trots så ställde Löven upp med tre fulla femmor ordinarie a-lagsspelare. Inga junisar eller lån utan tre fulla femmor hockeyproffs plus extrakedjan med backarna och Vikström. Då får det inte se ut som det gör även om vi saknar våra bästa spelare. De som spelade idag är så otroligt dåliga kunskapsmässigt att jag nästan är chockad över hur vi kan ha så många, så begränsade spelare i vår trupp. Det finns nästan noll hot framåt sett över 60 minuter. Visst repade vi oss lite men mycket berodde på att Timrå gick ner sig efter att ha krossat oss i första. Även om vi blev bättre så var vi aldrig nära att göra match av det hela. Med tanke på att vi hade 0-9 de senaste fyra perioderna efter första idag så är jag lättad över att eländet stannade vid städade 4-2 till Timrå.

    Kan någon förklara för mig hur Dalle tänkt när han byggt en så stor trupp och ändå bara har ett fåtal skickliga spelare? Även med alla skadefria så saknas det rightskyttar och potentiella målskyttar. Antingen är det brunkare eller några snirkliga små passningsfantaster. Verkligen inte mycket mer. Ska Hamill spela fram sig själv till varje mål eller vad är planen?

    Jag hoppas verkligen på ett mirakel i Malmö. Med vårt stukade lag så skulle en fjärde raka förlust kännas väldigt tung och då kan vi nog också förlora hemma mot Almtuna bara i farten i sista matchen innan uppehållet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.