Lindquist tillbaka – vem ska bort?

David Lindquist tränade för fullt på tisdagen, det var tredje dagen i rad för Björklöven och nu lutar allt mot comeback på onsdagen mot AIK för Piteåsonen. Frågan är bara; Vad händer med alla forwards nu?

Björklöven förlängde i går kontraktet med Austin Farley säsongen ut och i sig är det inget konstigt. Han har stått för 6 (5+1) poäng på åtta matcher. Samtidigt kom beslutet att Isak Stenlund-Ädelgran lånas ut. Inget konstigt där heller. Nu var det bara över två matcher, men hittar Björklöven en längre lösning tror jag att det tar den.

Just nu finns dessa forwards/centrar tillgängliga:

Zach Hamill, Austin Farley, Cody Murphy, Lucas Sandström, Kim Karlsson, Jesper Thörnberg, Marcus Jonsson, Stefan Öhman, Mattias Granlund, David Lindquist, Axel Ottosson, Joakim Högberg, Nicklas Johansson,  och Linus Boström

Dessutom är Tobias Hage i träning och snart tillbaka från sin skada. Då har Björklöven trots att Fredrik Hetta är utlånad säsongen ut 16 forwards och endast 12 ryms i formationerna.

Alltså måste tre sitta på läktaren om vi räknar med en plats på bänken för en forward. Därför tror jag att Linus Boström inte får något förlängt kontrakt trots den succé han gjort. Skulle Björklöven förlänga med Boström så sitter i stort sett alla naturliga spelare att bänka för honom på tvåårskontrakt. Dock även om Björklöven inte förlänger med Boström så har de fortfarande 15 forwards och visst Ädelgran lär bli utlånad eller fastlimmad på läktaren, men vem fler hamnar där?

Mattias Granlund? Nicklas Johansson? Kim Karlsson?

Granlund har inte imponerat, men sitter på ett tvåårskontrakt, Nicklas Johansson är assisterande lagkapten, men bänkas just nu även han med ett tvåårskontrakt och Kim Karlsson ligger efter i grundträningen. Kanske skulle han må bra av att  vila någon match då och då och träna istället. Det känns som att någon av dessa tre hamnar där i slutändan om det inte kommer upp några nya skador.

Hursomhelst brukar normalt de sista spelarna in i laget, de som bänkas, de som sitter på läktaren och så vara juniorer. På det sättet blir det en väldigt dyr trupp när det handlar om kontrakterade spelare, till och med spelare med bokstäver på bröstet.

Daniel Johansson då. vad säger han? Han har meddelat till kollega Johnsson att besked om Boström kommer efter AIK-matchen. Boströms kontrakt går ut vid nyåret.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.