Är Sandström verkligen klar för Västerås?

Hur startar ett rykte? Just nu bubblas det lite överallt om att Lucas Sandström ska vara klar för Västerås nästa säsong. Jag har försökt hitta vad grunden till ryktet är utan att lyckas.

Det är ganska ovanligt att ett rykte uppstår, sedan får spridning, men det finns ingen officiell källa att hänvisa mot som en blogg, tidning, hemsida eller liknande. Nu talas det om ”VIk-fans på twitter”.

I Lövenkretsar både på Facebook, i forum och på twitter så har det blivit en småsanning att Sandström är klar för Västerås.

Jag har ingen aning om det stämmer, men är det så spelar det ingen roll för mig. Spelarna sitter på kontrakt som går ut i sista april oftast. Om de inte har ett nytt kontrakt då så kommer det inte in någon lön på bankkontot. Då förstår jag att om inte nuvarande klubb är på så kollar deras agenter runt på marknaden. Det finns många exempel där spelare varit klara oerhört länge innan säsongen är slut.

Jacob Lagace t.ex. han var klar för Luleå i December, men spelade ju ut hela säsongen med Asplöven för det. Joakim Fagervall gjorde säkerligen inget medvetet dåligt slutspel med Luleå för att han redan var klar som GM för Björklöven.

Nej, i dagens värld så ska spelarna kunna vara så pass proffsiga att kunna se vid sidan på det där. När det handlar om att gå mellan lag som tampas om att hålla sig kvar i en serie så förstår jag att det är känsligt, men där finns det alltid klausuler om vad som händer om den ena eller andra klubben åker ur. Ett exempel på det är ju Leksand som Kevin Lindskoug var klar för efter första året i Björklöven, men Leksand åkte ut och det blev inget av den flytten.

¤ ¤ ¤

Kim Karlsson pratade med kollega Gunnar Johnsson i dag och det var en lårkaka han åkte på. ”Jag är hårt lindad”, sa han. Han är ju med till Mora så vi får se om ha kan spela helt enkelt.

Cody Murphy utgår vi ifrån att han spelar. Han lämnade inget annat besked själv.

Värre är det med Nicklas Johansson och Linus Fernström som fortsatt har feber på tisdagen och då ser det mörkt ut inför onsdagens match.

 

 

10 kommentarer

 1. Lena

  Tror dom som kan lämna, lämnar denna säsong har inte varit den bästa! Å många olika rykten kommer vi få höra! Blir nog ett i stort sätt nytt lag till hösten å inte allsvenskan känns det som! ????????????????

 2. Löve

  Om det ens ligger någon sanning i det hela, tycker jag att han ska lämna truppen redan nu. En sak att skriva på för ett lag som vi inte slåss med näbbar och klor mot för att klara oss från ett negativt kval, en värdevidrig sak att skriva på för just det lag vi slåss mot.

  Så är det sant skicka han från laget direkt… släpp gärna av honom i Västerås på vägen.
  Kör hellre på 3 kedjor än med en sån spelare i laget.

 3. Lövenfan på sittplats

  Vilka spelare har klausuler i sina kontrakt om vi skulle åka ner i ettan? Tror inte Farley eller Murphy skulle vara så sugna på det.

 4. Stocke

  Om det visar sig att Lucas är klar för Västerås och sista matchen mot VIK är avgörande ska han SJÄLVKLART inte spela utan sitta på läktaren. Oavsett snack om professionalitet o.s.v. så vill han naturligtvis hellre spela i HA än riskera spel i ettan.

 5. Olle

  Som det har sett ut tror jag Löven skulle må bra av att spela inför tomma läktare på fredag. Laget har inte fungerat när missnöje ventilerats från läktarhåll och därför har laget presterat bättre borta. Låt laget skapa en känsla av att spela mot Pantern borta, då kanske vi vinner…

 6. Jan-Erik Brännström

  Om nu Lukas Sandström skulle lämna vårt lag är det inte hela världen. Hans vårdslösa användande av klubban i tid och otid har gett stort ANTAL utvisningar som i flera fall direkt orsakat förluster.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.