Kul med målskyttarna

7-0 mot Vännäs. Det går inte direkt att dra några växlar av en träningsmatch mot ett lag från ettan, men det var kul helt klart att se att nyförvärven målade och framförallt Alex Hutchings.

Det var en träningsmatch, Björklöven gick stundtals bort sig i egen zon och Vännäs är inget jättemotstånd även om det ur Vännäsmått-mätt har ett bra lag den här säsongen. Framförallt Marcus Abrahamsson ska bli spännande att följa.

Hur som helst. Björklöven gjorde sju mål på Vännäs det var nyttigt och framförallt att så många nya spelare fick näta i Löventröjan. Då får de en positiv start i klubben. Du vill inte att en tilltänkt målkung ska gå med torka från start.

Nu gjorde Fredrik Andersson mål direkt, så även Alex Hutchings och de såg dessutom ut att tycka om varandra. Det lovar gott.

Annat bra idag:

¤ Simon Åkerström är tilltänkt som offensiv back i Björklöven och han gjorde två mål direkt. Jag skulle dock inte dra för stora växlar av det. Det kändes lite som två slumpmål. Självförtroende är ju dock alltid bra. Han såg dock precis som Jacob Stenqvist bra ut med pucken.

¤ Simon Backman såg rejäl ut. Det är svårt att säga så mycket med det här motståndet, men han ska kunna staga upp laget.

¤ Axel Ottosson (tre assist) var bäst på planen och hade härlig kontroll. Skapade mycket över hela matchen. Han fick inte ut sin fulla potential i fiol. Kan han ta nästa steg den här säsongen. Det ska bli spännande att följa.

¤ Tobias Hage var aktiv i två av tre perioder. Han känns också som en spelare med mer i sig än vad han fick ut förra säsongen.

¤ Nollan. Björklöven höll nollan och Adam Werner hade ett par fina räddningar. Bra benparad i tredje helt klart.

Lite sämre noteringar:

¤ Nicklas Johanssons matchstraff var lite onödigt. Det är inget du vill ska hända i en träningsmatch även om det inte såg ut att vara meningen.

¤ Björklöven hade framförallt i första perioden lite svårt med positionerna i egen zon kring egna målet. Det blev bättre, men det måste bli bättre ganska snabbt. Annars straffas Löven mot bättre motstånd. Det var just detta laget hade problem med i går.

¤ Powerplay. Löven har inte övat alls på detta. Det kan mycket väl bli riktigt bra, men nu såg det ut som skräp denna dag rent spelmässigt.

Övrigt:

¤ Marcus Jonsson, Mikko Pukka och Cody Murphy saknades bland de ordinarie spelarna. Enligt Fagervall vilade de bara från matchen. Det är inget fel på spelarna. Dock sa Pukka ”We will se, i don´t know” på frågan om han spelar på torsdag. Vi får se alltså.

Läs mer från matchen:

Nyförvärv målade i publikfest

Hutchings: ”Kul att vara tillbaka”

Slut: ”Seger inför storpublik”

4 snabba: ”Otto var bäst”

Vill ni se matchen i sin helhet så gör ni det här:

Vännäs – Björklöven

Då får ni även med intervjuer under och efter matchen.

2 kommentarer

  1. Bo Holmgren

    Tycker det är så dj-vla dåligt av Vk att bara sända matchen mot Teg exklusivt bara för sina pensionärer som prenumeranter, vi som har lövenappen blir helt utestängda, man skyller på att lövenappen är en säsongsprenumeration, men man måste själv starta upp prenumerationen varje gång, det är bara skitsnack, nej släpp Tegs matchen fri så vi alla lövenälskare ute i landet kan se den.

  2. Keepern

    Då kan man ju fråga sig Bo varför ska alla pensionärer och alla vi andra som har VK prenumeration betala för att alla ni som inte är prenumeranter ska få se matchen gratis !? I stort sett inget är gratis här i livet det är ett faktum. Det VK har kunnat göra är väl att sända pay per view men då skulle du väl inte köpa den matchen ändå, för du vill ju att andra ska betala 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.