Fokus på powerplay för Luleå

Björklöven kommer till spel med en tunn backbesättning mot Luleå, Luleå kommer till spel med powerplayträning i ryggsäcken.

Det är sannerligen tufft motstånd som kommer på besök till T3 Center på torsdagen. Gustav Grundström byts ut mot Johan Harju, Kim Sehlstedt byts ut mot Daniel Sondell.

Björklöven kommer till spel utan Jakob Stenqvist som är på landslagsläger, Mikko Pukka som rehabbar sin rygg (som jag förstått det), Cody Murphy som har problem med sin fot (jag är lite orolig där) samt långtidsskadade trion Emil Wikström, Jonas Emmerdahl och Isak Stenlund-Ädelgran. Marcus Jonsson är dock i spel för första gången den här säsongen.

Denna frånvarosits innebär att Björklöven har Simon Backman, Jacob Andersson, Stefan Andersson, Adam Berglin, Niklas Pavel och Simon Åkerström att tillgå på backsidan. Jag är lite orolig för det mot SHL-motstånd. Frågan är bara hur hårt Luleå kommer att gå. På forwardssidan tror jag helt klart att Björklöven kommer att stå upp bra i de flesta formationerna.

Det viktigaste är att det är en riktigt bra motståndare vi möter. Ett lag som verkligen ställer oss på prov. Först och främst vill jag se att alla gör försvarsjobbet klart i varje situation innan de går framåt. Vi måste ha tålamod och tro på det vi gör, säger Joakim Fagervall till kollega Johnsson. Läs mer inför matchen här.

¤ ¤ ¤

För Luleå är skadesitsen bra. Gustav Rydahl och Anton Toolanen står över matchen. Backarna Kim Johansson och Viktor Grahn är med J20-landslaget i Finland.

Så här ställer Luleå upp (eligt NSD):

Så ställer Luleå upp (preliminärt):

Backpar:

Brendan Mikkelson, Ryan Johnston

Pontus Själin, Daniel Sondell

Jan Sandström, Oscar Engsund

Linus Nässén

Kedjor:

Johan Harju, Joey Hishon, Petter Emanuelsson

Anton Hedman, Niklas Olausson, Patrick Cehlin

Emil Larsson, Isac Lundeström, Einar Emanuelsson

Karl Fabricius, Andreas Falk, Johan Forsberg

Axel Levander

Luleå som haft fokus på powerplay sista tiden. Under både tisdagen och onsdagens träning nötte Luleå powerplay med följande formationer.

Daniel Sondell, Niklas Olausson, Johan Harju, Petter Emanuelsson och Patrick Cehlin.

Ryan Johnston, Joey Hishon, Anton Hedman, Einar Emanuelsson och Isac Lundeström.

Noterbart att Luleå använder endast en back i båda sina powerplaylinor. Där vet vi inte än hur Björklöven kommer att formera sig. De har rullat på linorna så här långt.

– Vi vill se att grunderna sätter sig och att man tar för sig både offensivt och defensivt. Att man visar att ”här är jag”, säger tränare Tomas ”Bulan”Berlund inför matchen. till NSD.

– Det är länge sedan jag spelade i arenan där. Men det blir jätteroligt med familj och vänner som kommer och tittar. Jag hade roliga säsonger där när jag var ung. Jag har ganska bra koll. De har haft struligt några säsonger och jag hoppas de får till det. Det är bra tryck i arenan och folk som bryr sig om klubben, som är anrik. Jag hoppas för Norrlandshockeyn att de får koll på det så de kan vara med och producera bra hockey. Jag håller alla tummar för dem., säger ax-lövet Daniel Sondell till NSD inför matchen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.