Starkt Modo väntar

Modo Hockey har besegrat Luleå och pressat Skellefteå på försäsongen. Det är vad som väntar för Björklöven på lördagen.

Björklöven inleder SCA-cupen på lördagen mot Modo, en cup som sedan fortsätter mot match mot Mora på torsdag och Timrå på lördag.

Björklöven kommer till spel med samma lag som mot Luleå. Mikko Pukka fortsätter alltså att stå över matcherna precis som Cody Murhy (som jag tror missar hela försäsongen).

Enligt Jesper Jäger är det mer än bara defensiva detaljer i fokus.

– När det finns något att vinna ska vi naturligtvis försöka att göra det. Det här en cup och ett bra tillfälle att träna på att vinna matcher, säger Jesper Jäger till kollega Johnsson inför matchen.

Jäger pratade för första gången den här säsongen lite offensiv i samma intervju.

– Vi måste bli mer effektiva på de chanser vi skapar. Vi måste bli lite råare och gå rakt på mål, säger Jäger.

För Modo är det samma lag som i matchen mot Skellefteå i torsdags där Modo tappade och föll med 2-3 efter att haft ledningen.

Modo har fått en bra start på säsongen med 4-3 efter straffar mot Luleå där laget spelmässigt var klart bättre än Luleå och nu senast 2-3 mot Skellefteå där Modo också var spelmässigt väldigt starka. Det är helt klart Modo som imponerat mest på försäsongen så här långt jämför med Björklöven.

Modo har värvat ganska smart med Victor Öhman från Västervik, Johan Eriksson från Tingsryd, Emil Carnestad, Pantern, Sam Marklund, Skellefteå och Marcus Oskarsson, Almtuna för att nämna några. Inga spektakulära nyförvärv utan mer talangfulla spelare på väg uppåt, eller stabila hockeyallsvenska spelare som de vet håller. Helt klart annorlunda med tanke på budgeten Modo har. Det ska bi intressant att se vem som ska fylla luckan efter Jesper Lindgren på backsidan samt Smotherman, Richie, Jakobsson, Rundqvist på forwardssidan. Det känns som att det lär komma något utländskt under säsongen på forwardssidan. Mer om Modo i bloggens totala genomgång av samtliga lag med start nästa vecka.

Magnus Häggström och Tommy Enström kommer inte till spel och Erik Hanses vaktar kassen.

– Vi vill ha samma intensitet och kampvilja som vi haft i de två senaste matcherna mot SHL-motstånd. Vi vill att alla spelare ska fortsätta på den inslagna vägen där vi ska pressa och styra rätt i spelet utan puck så att motståndarna gör som vi vill att de ska göra, säger tränarne Pär Styf til Modos hemsida.

Känslan är att Modo kommer att sätta rejäl press på Björklövens backar, precis som Luleå gjorde och det ska bli intressant att se hur de klarar detta fortfarande utan Pukka och Stenqvist.

Matchstart 18.00. Ni kan se matchen här som Modo själva sänder 

Isak Angerbjörn är på plats för VK/Folkbladet-sportens räkning och levererar liverapport, texter och annat efter matchen.

Själv missar jag tyvärr matchen ikväll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.