Läget inför sista testet

Timrå väntar ikväll. Sista testet inför premiären. Så vad vill vi se från Björklöven?

Björklöven möter Timrå för andra gången den här försäsongen. Det blev förlust med 1-5 i senaste mötet.

Så här har Björklövens försäsong gått så här långt:

2017-08-15 Vännäs – Björklöven 0-7
2017-08-17 Teg – Björklöven 0-6
2017-08-24 Björklöven – Luleå 0-3
2017-08-26 MODO – Björklöven 1-4
2017-08-31 Björklöven – Mora 1-2 OT
2017-09-02 Timrå – Björklöven 5-1
2017-09-08 Skellefteå – Björklöven 4-0

Två segrar mot division-I-motstånd, två klara förluster mot SHL-motstånd och sedan mot allsvenskt motstånd – en seger, ett kryss med förlängningsförlust och en klar förlust, En ganska svag försäsong rent resultatmässigt och även spelmässigt från Björklövens sida.

2017-08-11 Timrå – MODO 3-2
2017-08-17 Östersund – Timrå 2-3
2017-08-30 Timrå – MODO 2-4
2017-09-01 Timrå – Mora 5-1
2017-09-03 Timrå – Björklöven 5-1
2017-09-08 Timrå – Leksand 4-1

Timrå har vunnit fem av sex träningsmatcher och i de tre senaste matcherna har de målskillnaden 14-3. De har endast släppt in mer än två mål i en av sex matcher. En stark försäsong från Timrås sida där de dessutom imponerat spelmässigt enligt vad jag kunnat läsa mig till.

Det är alltså två lag som kommer från försäsonger med ganska olika resultat och det här är sista chansen att sätta det som inte fungerar eller förstärka det som fungerar inför premiärerna. Björklöven möter Karlskoga borta på tisdag och Timrå möter Vita Hästen hemma samma dag.

Ser vi till det individuella är det dessa som stuckit ut i lagen på försäsongen:

Björklöven

Axel Ottosson 7 (2+5) poäng
Kim Karlsson 5 (1+4) poäng
Austin Farley 4 (3+1) poäng
David Lindquist 4 (2+2) poäng
Alex Hutchings 4 (1+3) poäng

Noterbart här att endast Austin Farley 3 poäng, Axel Ottsson 2 poäng och Simon Backman 2 poäng har gjort mer än en poäng mot SHL och Allsvenskt motstånd.

Timrå:

Johan Persson 6 (4+2) poäng
Erik Karlsson 6 (2+4) poäng
Anton Wedin 5 (3+2) poäng
Emil Berglund 5 (3+2) poäng
Johan Johnsson 5 (2+3) poäng

Så läget i lagen då.

Björklöven kommer till spel utan Jonas Emmerdahl, Cody Murphy och Axel Ottsson. Ni kan se en trolig laguppställning på träningsrapporten från i går. 

Vill ni höra surret inför matchen hör ni Jesper Jäger här

Timrå saknar enligt st.nu Sebastian Lauritzen, Jacob Olofsson, Andreas Molinder och John Westin.

Vill ni höra surret inför matchen hör ni Fredric Andersson här. 

Så slutligen. Vad vill vi då se från Björklöven i den här matchen för att känna bättre trygghet inför premiären:

¤ Rätt personer levererar. Fredric Andersson och Alex Hutchings är inplockade för att vara bärande spelare framåt. Det är dags att den duon kliver fram på riktigt. Det har de inte gjort sedan lagen mötte division-I-motstånd.

¤ Pucken i egen zon. Timrå sätter hög press på sina motståndares backar. Det har Björklöven haft problem med under försäsongen. Där vill vi se en låg misstagsfrekvens och att Löven hittat ett sätt att ta sig ur egen zon med pucken.

¤ Powerplay. Det är naturligtvis positivt med mål i powerplay, men det som främst måste komma fram är ett spel som fungerar i powerplay som skapar lägen, spelare som trivs ihop, som fungerar i spelformen.

19.00 är det nedsläpp. För er som inte kan vara på plats sänder vi på Folkbladet/VK-sporten matchen. Ni hittar den här och den kommenteras av mig och Tomas Ruuth.

Se Björklöven – Timrå här.

3 kommentarer

  1. Keepern

    Man är ju väldigt orolig över offensiven bara 6 mål på 5 matcher mot kvalificerat motstånd, dom 13 målen mot Vännäs och Teg säger ju tyvärr inte ett dugg.

    Känns som det måste in ett par spetsar i offensiven även då / om Murphy kommer tillbaka. Jag är väldigt orolig för hur det blir med Cody utan att vara sjukvårdskunnig så tycker jag att om det ”bara” är en inflammation på ovansida foten så borde det gett med sig vid det här laget. Cody är en favoritspelare hos mig så jag hoppas verkligen att han kommer igång snart så vi får tillbaka hans otroliga energi och vilja.

    Till sist så kanske det är bättre om Löven inte får något PP då man spelat bättre 5/5 än 5/4 och framför allt 5/3 men det hör väl ihop med att det saknas spets i anfallet. Det är i mitt tycke åt skogen för lågt passningstempo i PP och man behöver inte hela tiden söka ett bättre läge, nej snabbare pucktempo och ta FLER och snabbare avslut.

    Jag hoppas killarna ikväll visar mig att jag är helt fel ute !

  2. Tip

    Hur har Lövens försäsonger varit de två sista åren och hur var tex Moras ifjol? Man tar inga poäng på försäsongen!

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Så är det helt klart, men du kan se spelmässiga tendenser på försäsongen. De spelmässiga tendenserna har inte varit så fantastiskt bra än, men vi får se hur det utvecklas.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.