Läget för de som fick lämna

Nio spelare lämnade Björklöven efter förra säsongen. Så här är läget med alla nio just nu.

De som fick lämna Björklöven efter förra säsongen var Niklas Lundström, Linus Fernström, Zach Hamill, Stefan Öhman, Lukas Ekerståhl-Jonsson, Jesper Thörnberg, Joakim Högberg, Simon Fredriksson och Lucas Sandström.

Så här är läget just nu för gänget när säsongen ska dra igång:

Stefan Öhman, Fystränare Björklöven

Ja, ni har ju koll, det är han som byggt upp fysen, den som Joakim Fagervall skryter om. Stefan Öhman verkar ha gjort ett bra jobb som Björklövens fystränare då jag kan hålla med Joakim Fagervall om att laget ser ut att orka tre perioder konsekvent. I fjol under Tommy Jonsson hade Björklöven det problemet och speciellt med Jonssons pressa allt som rör sig-taktik att laget blev trött i tredje perioden. Det har vi inte alls sett på försäsongen. Det återstår att se hur det blir nu. Den andra delen av fysträningen är hur Björklöven kan undvika förslitningsskador genom att laget är mer tränat. Det vet vi inget om än, men det får vi se under säsongen. Öhman har säkerligen gjort ett bra jobb som fystränare, men om du frågar mig så kommer han inte att nöja sig med det. Jag utgår ifrån att Öhman kommer att gå vidare och bli tränare för något lag efter det här.

Lukas Ekeståhl-Jonsson, TPS Åbo

Förra säsongens poängkung i Björklöven från backplats spelar numera i TPS Åbo och har inlett riktigt, riktigt bra. Han har klivit rakt in och fåt spela powerplay för TPS. Det har blivit en assist för honom på fyra matcher i Champions Hockey League och sedan tre assist på fem matcher i seriespelet. Han har noll i plus/minus och det i ett lag som har 7-11 i målskillnad i CHL och som har förlorat två av fem matcher i ligan. Vi får se det som en succéstart för Ekeståhl i Finland.

Niklas Lundström, Hvidore Fighters

Niklas Lundström lånades ju ut till Huddinge under säsongen efter att inte alls övertyga i Björklöven, men fick inget kontrakt i Huddinge. Han hamnade i Danmark istället och där har han fått en tuff inledning. 3.26 insläppta mål per match och 89.0 i räddningsprocent är inget som vänder karriären för Lundström direkt. Känslan är att Lundström behöver en bra säsong om hans karriär på högre nivå ska vara i fara.

Linus Fernström, Klubb ej klar

Målvakten kom till Björklöven för att ersätta Niklas Lundström och statistiken kanske inte var så vacker, men jag tycker att Fernström gjorde det ganska bra, men han fick inget nytt kontrakt hos Björklöven. Nu har Fernström fortfarande inte klart med någon klubb. Där finns en målvakt för de allsvenska lag som har problem på den posten att plocka om ni frågar mig. Frågan är hur kräsen han är. Fernström har ett fint CV nämligen som drar upp kraven lite.

Zach Hamill, Lørenskog

Zach Hamill som sköt Björklöven kvar i allsvenskan fick inte vara kvar i klubben. Han stack till Norge och egentligen är det helt sanslöst. En kille som gått i förstarundan till NHL, som har spelat 19 matcher i NHL, öst in poäng i AHL, SM-Liiga, NLA, DEL och som stod för 0,66 poäng per match i allsvenskan i fjol har vi nu alltså i Norge. I seriespelet så här långt har han stått för ett mål och en assist på två matcher. Jag förväntar mig att Hamill vinner poängligan i Norge. Allt annat vore en skräll, men snacka om karriärförfall.

Joakim Högberg, Piteå HC

Joakim Högberg fick chansen i Björklöven efter en ganska bra säsong i Tingsryd, men 20 (7+13) poäng i en väldigt central roll med spel i powerplay var inte nog. Han fick vända hem till Piteå igen. Där har han öst i poäng som han brukar göra på division-I-nivå. Senast mot Kalix i näst sista träningsmatchen innan seriepremiären blev det ett mål och tre assist från den förra Lövenforwarden. Det skulle inte förvåna mig om han gör 40 poäng plus den här säsongen i ettan. Så kan skillnaden vara mellan ettan och allsvenskan. Grym i ettan, inte nog i allsvenskan.

Simon Fredriksson, Troja/Ljungby

Den stora hackkycklingen i Björklöven förra säsongen skickades till Norge under pågående säsong och han lyckades allafall spela sig till ett nytt allsvenskt kontrakt där i Sparta Sarpsborg. I Troja har Fredriksson på försäsongen fått spela tunga minuter och fick senast efter matchen mot Pantern beröm i Smålandsposten som lagets bästa spelare i defensiven. Det återstår att se hur det kommer att gå för Fredriksson. Han var horibel i Björklöven förra säsongen, men det skulle inte förvåna mig om Fredriksson gör en ganska bra säsong i Troja, ett helt annat lag, ett helt annat spelsätt.

Lucas Sandström, Almtuna

Den pålitliga poängplockaren och hetlevrade forwarden dröjde med att göra klart med en ny klubb i somras, men det blev tillslut Almtuna. Där skadade Sandström foten rejält på första träningen och har är ännu inte tillbaka i spel. Snacka om sanslös start med nya klubben.

Jesper Thörnberg, Troja/Ljungby

Jesper Thörnberg ville flytta söderut (närmare småland där han kommer från) efter två säsonger i Björklöven och hamnade i Ljungby där han kommer att få en central roll med spel i powerplay. Han har stått för 2 (1+1) poäng under försäsongen och fått beröm av tränaren Pelle Svensson.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.