Publikrusning till derbyt

I går var det 4432 sålda biljetter till onsdagens derby. På måndagen finns det inga sittplatser kvar att köpa online. Det lutar mot fullsatt mot Modo på onsdag.

Förra säsongen sålde Björklöven ut T3 Center i båda mötena med Modo. Efter tre raka segrar för Björklöven och fyra raka (förlängningsseger mot Leksand i lösdags) så är mötet verkligen stekhett. Det är tvåan mot trean. Het mot hetare. De sex första spelarna i poängligan kommer från antingen Björklöven eller Modo.

Ja, ni fattar. Det är ett stekhett möte. Vill man se det live på plats så finns det inte allt för lång tid kvar innan alla biljetter är slut.

Björklöven tränar 11.00-13.00 både idag och på tisdagen (med bloggen på plats). Sedan värmer de 11.00-12.00 om någon vill se laget innan derbyt. Modo värmer som vanligt hemma i Fjällräven Center på förmiddagen innan avfärd till matchen.

Det går inte att låta bli att tycka att det är roligt att hockeyallsvenskan kan bjuda på en sån här publikfest när SHL kämpar mot låga publiksiffror. Skellefteå snittar 4260, förra säsongens seriesegrare Växjö 4610 och finalisterna Brynäs 5052. Det lär bli 5400 (Som hade varit fler i en större arena) på onsdag i Umeå och i lördags lockade Modo – Leksand 5821 åskådare. Det är dock en annan diskussion.

Vidare denna måndag. Alex Hutchings kom med i veckans lag som Mike Helber tar ut varje vecka på hockeyallsvenskan.com. Inte jättekonstigt med tanke på att han gjorde två mål och tre assist på två matcher veckan som gick. Modo hade med två spelare, backen Emil Carnestad och poängligatvåan Emil Molin.

Om vi ska börja uppsnacket inför derbyt sa Johan Eriksson i Modo så här efter matchen mot Leksand:

”Det är alltid kul att få komma till T3 Center. Det brukar vara grym tryck och de har fått ihop det väldigt bra. Förhoppningsvis blir det en bra match med bra tempo och bra tryck”

Inget direkt uppseendeväckande…zzzz… men det var vad han sa i Mittmedias sändning.

Till sist. Det vi redan vet är att David Lindqvist är tillbaka till onsdagens match jämfört med mötet med Troja/Ljungby. Senast han hade Löventröjan på mot Södertälje spelade han i tredje perioden med Austin Farley och Axel Ottosson. Det ser jag gärna igen. Farley fick en Game Misconduct i matchen mot Troja, detta är inte ändrat i efterhand och då spelar han således på onsdag då det inte innebär någon avstängning ”MP” gör.

8 kommentarer

  1. Magnus

    Granlund kvar med Hutching och Fredric, det har sett bra ut. Granlund nära målgörare sist mot Troja. Cody kommer få mer speltid än senast men inte full tid. Han kommer successivt jobba sig in. Hade också några bra intentioner senast. Inte heller så långt borta från målprotokollet redan mot Troja

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.