Björklöven även bäst individuellt

Det går bra för Björklöven. När det går bra för ett lag går det också bra individuellt. Det här är Björklövens individuella toppnoteringar efter fem matcher.

Poängligan:

1. Fredric Andersson 7 poäng (6+1)
2. Alex Hutchings 7 poäng (4+3)

Det är inte bara poängligan. Det är också topp två i hela seriens poängliga. Modos Emil Molin har också 7 poäng, men 2+5.

På 16:e plats i poängligan hittar vi

Austin Farley 5 poäng (1+4)

Skytteligan:

1. Fredric Andersson 6 mål

Sniper Andersson delar ledningen i skytteligan med Vita Hästens Rikard Palmberg på sex mål. Alex Hutchings är delad trea på fem mål.

Assistligan:

2. Austin Farley 4 assist

Austin Farley har smugit lite bakom Andersson/Hutchings, men amerikanen har endast Emil Molin med fem assist före sig i assistligan.

Noterbart också att utöver Alex Hutchings ligger även Jakob Stenqvist delad sexa på tre assist.

Flest täckta skott:

1. Marcus Jonsson – 10 täckta skott

Messy är den som efter fem matcher har täckt allra flest skott i hela serien. Almtunas Per Svensson, Karlskogas David Suvantio och Trojas Simon Fredriksson är tvåor på nio täckta skott.

Vi hittar sedan Simon Backman på delad femteplats med åtta täckta skott.

Tacklingar:

6. Marcus Jonsson – 9 tacklingar.

Ja, Messy har en bra bit upp till Trojas Daniel Karlsson på 22 tacklingar och Patrik Norén, Leksands 12, men Björklöven har inte haft någon högt uppe i den här statistiken sedan Acke och Harty lämnade laget. Inte ens Pavel.

Delad åtta med just åtta tacklingar är Emil Norberg som tagit sin grovjobbarroll på allvar. Niklas Pavel hittar vi på fem tacklingar.

Istid:

8 Simon Backman – 21.58 minuter per match

Simon Backman har klart mest spetid i Björklöven med 21.58 minuter per match, tvåa är Mikko Pukka med 19.45. Det är ju också Björklöven kanske två viktigaste spelare för att få en ryggrad så det är inte så konstigt att de spelar mycket.

Simon har dock en bit upp till Timrås Hampus Larsson som har mest speltid i ligan med sina 24.52 minuter per match.

Plus/Minus

1. Mikko Pukka +8 (9-1)

Mikko har alltså bäst plus/minus i hela serien och har varit inne på endast ett baklängesmål. Det är makalöst.

Oskarshamns Karl Johansson klämmer in sig som tvåa med +8 även han, men detta med 8-0. Efter honom har vi tre Björklöv i rad.

Fredric Andersson och Mattias Granlund +7 (8-1) och Alex Hutchings +6 (8-2).

Effektivitet

1. Fredric Andersson – 54.55 procent 6 mål på 11 skott

Det är en helt makalös statistik från Björklövens lagkapten. Han gör mål på mer än vartannat skott.

Ingen annan spelare har över 30 procent i hockeyallsvenskan.

9. Alex Hutchings – 22,22 4 mål på 18 skott är näst bäst i Björklöven.

Tekningar:

4. Tobias Hage – 62.32 procent vunna tekningar
5. Kim Karlsson – 61.54 procent vunna tekningar

Johan Johnsson är med 67,74 procent vunna tekningar seriens bästa tekare, men inget annat lag än Björklöven har två tekare som är topp sju i serien.

Juniorer:

4. Jakob Stenqvist – 3 poäng (0+3), Plus/Minus +1 (3-2)

Oskarshamns Lucas Elvenäs är seriens poängbästa junior så här långt med 5 (1+4) poäng. Jakob Stenqvist är fyra och det är första gången på att tag som Björklöven med Frölundalånet Stenqvist har en rejält kandidat i guldgallret den här säsongen.

Det är få matcher spelade, men att Björklöven är bra i andra kategorier som tacklingar, täckta skott och tekningar är positiva tecken. Skulle målskyttet och poängproduktionen gå ned tillfälligt finns de detaljerna.

Statistiken är hämtad från stats.swehockey.se och från dagenshockey.se.

 

10 kommentarer

  • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

   Ja, det är sant att Adam Werners 89.91 inte är så höga siffror. Där är han 12:a i statistiken. Med 2,21 insläppta per match är Werner sexa i statistiken och med 80 procent segrar är han trea i den statistiken. Adam Werner har haft bra perioder den här säsongen, men inte någon riktig shut-down-match förutom den mot Troja med 23 räddningar på 24 skott och flera kvalitativa. Han har mer att bevisa, men att säga att han varit dålig är för mig inte rätt.

  • Greger

   Varför skulle den vara viktigast av alla? Inte ens viktigast i mw statistiken. Vunna matcher klart viktigare

   • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

    Det är ju det viktigaste att ta de räddningar som krävs för att vinna. Så är det. Men vi får helt enkelt se över tid hur övrig statistik artar sig. Är Adam bra kommer det över tid att synas även i statistiken.

   • Johan

    Helt klart är det viktigast att vinna. Statistiken måste ses mot annan statistik för att sättas in i ett sammanhang. Det betonas hur mycket skott Löven täcker. Kan det tänkas att procenten sett annorlunda ut om fler skott tagit i bröstplattan?

 1. Thomas

  Igår kan man knappast lasta Werner för nått av målen. Moda sköt fler skott på mål än vad som registrerades. Han som skötte det missade flera skott. Samma sak mot Södertälje.
  Björklöven släpper väldigt lite skott på mål just nu och då blir det ju faktiskt dålig mv statistik trots att han inte gör en dålig match.

  • Keepern

   Jag är inte så säker på att Modo sköt fler skott än vad som registrerades även om jag håller med att det kändes så.
   Många vet inte heller vad som gäller när man räknar skottstatistiken men det är det här som gäller; Skott ska vara innanför målramen alltså räknas inte skott i stolpar och ribba. Och skott som målvakten ”räddar” (t.ex plockar) som skulle gått utanför målramen ska inte heller räknas med i statistiken och även en rensning t.ex från egen zon ska inte heller med i statistiken och inte heller en misslyckad passning. Självklart räknas mål som skott på mål 😉

   Ha en Trevlig Helg alla nu njuter vi av att vara serieledare !
   I alla fall till ikväll, AIK möter ju Oskarshamn så någon kommer att passera oss men vi vinner självklart mot Hästen på måndag och återtar vår position.

 2. Ankan

  Pukka har väl varit inne på två bakåt? Tittade igenom Highlights för Leksandsmatchen och där var det allt en felpass från honom? Men annars helt kanon bra.

  • Stefan

   Enligt Swehockey så var det #26 och #28 som var inne bland backarna….blev kanske nån statiistk-miss där…för #8 hann ju knappast byta innan målet var ett faktum 🙂 !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.