Matchdag – Tingsryd borta

Efter den snöpliga förlängningsförlusten mot Pantern har Björklöven tränat, bussat och övernattat i södra Sverige. Nu väntar Tingsryd på fredagen, ett Tingsryd som har problem den här säsongen.

Om Pantern var ett topplag och ett lag som Björklöven haft svårt med så är Tinsgryd den här säsongen ett bottenlag och ett lag Björklöven aft ganska lätt för på slutet. Tinsgryd som hade en så fantastisk säsong 15-16 är inte samma lag två år senare. De har samma tränare, samma spelsätt, men har oerhört svårt att göra mål. Med 39 mål framåt på 20 matcher är laget sämst i serien på att näta och på de fem senaste matcherna har det bara blivit sex mål. Att jämföra med Björklövens 14 under samma sekvens.

Nu kommer Tinsgryd från en 3-0-seger mot bottenkollegan BIK Karlskoga på hemmais, men före det blev det fyra raka förluster. 1-5 mot Västervik borta, 0-1 mot Oskarshamn hemma, 2-3 mot Timrå borta och 0-3 mot AIK hemma. Sanningen är att Tingsryd inte vunnit en enda match under ordinarie tid (av 10st) där motståndarna gjort första målet. De har dock bara förlorat två där de gjort första målet. De är alltså först och sist i dessa två kategorier i serien. Detta grundar sig i lagets spelstil som är extremt defensiv och ädr laget kryper hem, försvarar blålinjen och om motståndarna gör mål måste de upp och den här säsongen har inte plan B fungerat.

Lagen har möts en gång den här säsongen, då vann Björklöven med 6-1 och om jag inte hade solsting på Gran Canaria så var det kattens lek med råttan. Tingsryd hade svårt att hantera framförallt linan med Farley-Otto-Linkan. Kikar vi bakåt i tiden så har Björklöven fyra raka segrar mot Tingsryd. Förutom 6-1-segern senast så vann Björklöven med 2-1 i senaste bortamötet, 4-3 hemma och 4-3 i bortamötet före det. Vi måste tillbaka till Tommy Jonssons tid för att hitta en förlust och då 3 förluster på 5 matcher för den gode Jonsson. I Nelson Garden Arena är det i modern tid 3-3 mellan lagen i matcher.

Jag förväntar mig ett revanschsuget Björklöven som kommer ut med full gas. Har de alla spelare påkopplade ska det här sluta med en seger. Det som känns allra mest emot är om Tingsryd får in första pucken, för då är de svårslagna när de bara kan kliva hem och försvara blå. Oavsett ser jag ett Björklöven som är spelförande i matchen. Frågan är vad de gör med det initiativet.

Laget: (Preliminärt – Laget släpps vid lunch)

Adam Werner (Oscar Masiello)

Mikko Pukka – Jakob Stenkvist
Simon Backman – Simon Åkerström
Niklas Pavel – Jacob Andersson
Stefan Andersson

Alex Hutchings – Fredric Andersson – Roope Talaja
Austin Farley – Axel Ottosson – David Lindqvist
Tobias Hage – Lukas Erikson – Cody Murphy
Marcus Jonsson  – Andreas Vikström – Mattias Granlund
Erik Rainersson

Emil Wikström, Jonas Emmerdahl. Isak Stenlund-Ädelgran är utlånad och sedan är Nicke Johansson och Emil Norberg bänkade..

Bloggens nycklar:

¤ Första målet – Alltid överhört viktigt just mot Tinsgryd.

¤ Powerplay – Tingsryd har släppt in näst flest mål i powerplay i serien. Speciellt om matchen står 0-0 länge är PP oerhört viktigt.

¤ Farten – Du måste åka skridskor och hålla upp tempot för att slå TAIF.

Sagt från Lövenhåll: 

– Vi går stärkta efter matchen mot Pantern även om vi förlorade till sist. Tingsryd är ett lurigt lag som inte ska underskattas, säger Joakim Fagervall till kollega Gunnar Johnsson.

Noterbart om Tingsryd:

¤ Tingsryd har ingen spelare som riktigt sticker ut som offensivt spetsig. Hannes Johansson är poängbäst på 10 (6+4) poäng. Han delar även interna skytteligan på sina 6 mål med Mathieu Tousignant. Poängbäste back är Daniel Norbe 7 (2+5) poäng. Den i mina ögon mest irrationella spelaren som Björklöven ska se upp med är förre Västerås-spelaren Mikael Frycklund.

¤ Tingsryd har seriens näst sämsta powerplay med 9.46 procent och totalt sju mål i spelformen. Filip Owesson är vassaste PP-liraren med två mål i spelformen. Med 81.58 i boxplay är Tingsryd sjua i serien.

¤ Niklas Rubin är etta i målet för TAIF och med sina 92.58 i räddningsprocent och 2.22 insläppta mål per match är han en av seriens bättre målvakter sett till att han spelar i ett bottenlag. Han har stått i 17 av 20 matcher.

¤ Björklövenprodukten Axel Levander är på lån från Luleå och gör sin fjärde match för Tinsgryd, men är så här långt poänglös.

¤ Jacob Dahlström är tillbaka i laget efter att varit borta med hjärnskakning. Laget saknar Victor Laz, Hampus Melen och Joseph Jonsson.

Sagt från Tingsryd:

– Det spelar ingen roll vilket lag vi möter egentligen. Det är så pass jämnt mellan toppen och botten. Dessutom vet vi att vi har chansen att slå Björklöven om vi fortsätter på den inslagna vägen.  Även om vi gör alla rätt finns det ingen vinstgaranti, men det gäller att spela med en bra defensiv och med hög fart., säger Tingsrydstränaren Magnus Sundquist till Smålandsposten. 

¤ ¤ ¤

Matchens följer ni via sportens liverapport som Simon Lindmark sköter eller via Cmore. Matchstart 19.00. Jag själv är är på plats och levererar texter samt webb-tv-klipp efter matchen.

4 kommentarer

  1. Stefan

    Hage spelar väl…han är uppsatt i 3:e linan samtidigt som han står noterad som skadad…lite bråttom där 🙂 !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.