Träningsrapport 5/12: Intressanta formationer

Björklöven tränade på tisdagen i T3 Cetner och det var med delvis nya, men intressanta formationer och ett för dagen risigt powerplay

 Björklöven tränade mellan 11.00 och 12.00 med lite fri istid efter på tisdagen i T3 Centers A-hall. Det var 22 utespelare och två målvakter på plats.

Laguppställning:

Målvakter:

Adam Werner, Oscar Masiello

Formationer:

Vita

Stefan Andersson, Jonas Emmerdahl/Adam Berglin  – Marcus Jonsson, Andreas Vikström, Mattias Granlund

Simon Backman, SImon Åkerström – Cody Murphy, Isak Stenlund-Ädelgran, Erik Rainersson.

Gröna

Mikko Pukka, Jakob Stenqvist – Austin Farley, Axel Ottosson, Alex Hutchings

Niklas Pavel – Jacob Andersson – Fredric Andersson, David Lindqvist, Roope Talaja

Extraforward: Nicklas Johansson

Saknades: Emil Wikström (skadad), Tobias Hage (Sjuk), Lukas Ericsson (skadad).

Träningen

¤ Uppvärmningsåkning runt med streching

¤ Pass, mottag, avslut med olika bågkningar.

¤ 2 mot 1 övning på stor isyta från spelvändning

¤ 5 mot 2-uppspelsövning som sedan blev till skott från blå med styrning och täck.

¤ 5 mot 5-spel.

¤ Powerplay 5 mot 4
PP1: Stenqvist, F Andersson, Hutchings, Farley, Talaja.
PP2: J Andersson, S Andersson, Ottosson, Lindqvist, Murphy

Noterat:

¤ Nya formationer alltså och den med Hutchings, Otto och Farley känns spännande. Det återstår att se om Otto/Farley får igång Hutchins målskytte. I förstafemman var det lite oklart om Fredde A eller Linkan skulle gå center tyckte jag. I går spelade Linkan center, idag gjorde Freddan det. Kan det vara handleden som gör att han inte vill teka. Intressant också att Ädelgran går in och spelar center i tredjelinan. Han är ju ytter i grunden. Han verkar gå före Nicke Johansson just nu.

¤ Hage är fortsatt krasslig och var inte på is, men körde ett lätt fyspass på morgonen enligt Fagervall.  Det ska tas ett sent beslut efter värmningen om Hage spelar som då logiskt borde kliva in mellan Rainersson/Ädelgran och Murphy. Lukas Ericsson räknar vi naturligtvis bort med hans skada.

¤ På backsidan så roterades det en del bland de vita. Emmerdahl spelade med Stefan Andersson lite, men Andersson spelade även med Backman flera byten så det är inte alls klart vilka sju backar som startar. Kanske, kanske kan Emmerdahl vara tillbaka. Jag tror inte det, men kanske. Jag tror på Åkerström som sjunde och Andersson med Backman i morgon.

¤ Austin Farley stod för dagens mål när han nätade på ett direktskott i fem mot fem. Han lyser av självförtroende även på träningarna. Sedan noterar jag att Axel Ottosson har blivit mer verbal och ta plats på ett kart annat sätt än förra säsongen. Där har vi nog Björklövens nästa SHL-produkt.

¤ 19 spelare var kvar och körde extra efter träningen. Rekordmycket. Intressant att PP1 stannade och pratade samt nötte en del detaljer. De var inte riktigt nöjda med spelet de presterade i PP och konstigt var inte det. De hade problem denna träning att göra mål trots många minuters spel.

¤ Sist kvar var Emmerdahl som körde extra ett bra tag extra efter träningen. Även Emil Wikström körde själv på is efter träningen.

3 kommentarer

    • Gustav Pettersson (inläggsförfattare)

      Överkroppskada. Bakslag på skadan han fick precis när han kom. Oklart hur länge, men lät inte allvarligt på Fagervall.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.