Snälla och elaka julklappar till Löven

Så här i juletider är det dags att dela ut julklappar. Bloggen gjorde det i VK/Folkbladet-sportens julmagazin, men här kommer några till.

Ni har väl inte missat vårt julmagazin från VK/Folkbladet-sporten, annars hittar ni det här.

Sportens Julmagazin

Några av julklapparna nedan är med där, men här kommer alla jag kom på.

¤ Ett Västtrafik-kort till Axel Ottosson. Kilen har varit så bäst i Björklöven, lyser på isen och har arbetat hårt under sommaren både på fysiken och skottet. Han kan börja ladda för att åka omkring i Göteborg. Fredrik Sjöström var och kikade på honom tidigare under säsongen och när Frölunda vill få unga spelare brukar det bli så.

¤ En handledsvärmare till Fredric Andersson. Var stekhet, kanske seriens bästa spelare offensivt tills handleden gick sönder. Ska Björklöven sluta högt upp behövs en hel Fredric Andersson. Värm handleden väl i jul.

¤ Numret till Marcus Krüger till Andreas Vikström.  Andreas har tagit stora steg den här säsongen och gör det bra i spelet i sin fjärdelina, men tekningarna har inte alls funkat. Sedan att Fagervall fortsätter att sätta in honom i viktiga lägen för att teka är en annan sak. Andreas får slå en pling till Sveriges bästa tekare i NHL och få en kurs.

¤ En trisslott till Cody Murphy. Med tanke på hur otur Cody Murphy haft den här säsongen med först en skum fotskada ovanpå foten och sedan en nyckelbenskada på träning efter att brakat in i sargen. Det borde va slut på oturskontot nu, det borde istället vara dags för lite flyt för Cody.

¤ Et juläpple till Austin Farley för årets passning. Visst, Austin Farley har tillsammans med Axel Ottosson varit bäst i Björklöven, men hans passning till Nicke Johansson hemma mot AIK måste vara årets snyggaste i allsvenskan.

¤ En kompass till Simon Åkerström. Så att några av passningarna i egen zon blir rätt. Jag lider lite med Simon Backman den här säsongen som fått reda upp så mycket som Åkerström ställt till med. Visst, nu var Åkerström bra senast mot Leksand, men den här halvan av säsongen har han varit undermålig.

¤ En praktikplats på NUS-röntgen till Alex Hutchings som två gånger den här säsongen prickar insidan ribban, ingen annan har sett att det varit mål, domaren har ringt och pucken varit inne. Hucthings har tydligen lika skarp syn som hans skott är skarpt.

¤ En Per Kenttä till Joakim Fagervall. Han kanske inte tycker att det låter så kul att få en chef ovanför sig, men att han ska klara av båda rollerna fungerar bara inte.  Fagervall är en rutinerad tränare bra tränare, men skulle behöva en värvningsexpert som kan sköta det åt honom.

¤ Numret till konsumentverket till fansen. Efter att ha samlat in över 300 000 kronor så väntade, väntade och väntade fansen. Tillslut fick de in Roope Talaja, 17 matcher, två mål, sex assist och allt annat än en spektakulär spelare. Nyttig, sökert, men inte riktigt vad fansen hade sparat till. Pengarna tillbaka.

¤ En kalkon till Niklas Pavel för säsongens kalkon.  Att både åka på åtta matchers avstängning och en hjärnskakning själv måste vara något slags rekord på hur illa det kan gå på en hockeyplan. Annars har Pavel gått framåt den här säsongen. Synd bara att han fick ett så långt jullov.

¤ En räddningssele till Simon Backman.  Det går knappt att räkna alla gånger han varit ute och räddat lagkamrater som varit ute på hal is. Därför behöver Backman en bra räddningssele.

¤ En reflexväst till Tobias Hage. Julklappen är snodd av Gunnar Johnsson, men så sann ändå. Hage är så viktig för Björklöven som tekare, målskytt i powerplay, tvåvägsspelare, men han spelar i stort sett aldrig mer än 30 matcher per säsong då han blir skadad om och om igen. Förhoppningsvis kan en lysande reflexväst göra att han ser ej tacklingsbar ut för skadorna är hans största problem.

¤ En tyrolerhatt till Kim Karlsson. Ibland är gräset faktiskt grönare på andra sidan. Allt blev fel med Kim Karlsson i Björklöven under hösten, nu gör han succé på sitt alpäventyr i Schweiz och kanske kan han spela till sig ett kontrakt där till säsong. En karriär som såg ut att hamnat i dvala har fått liv igen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.