Kort träningsrapport 26/12: ”Energi i återstarten”

Björklöven tränade på tisdagen i A3 Arena efter dryga tre dygns ledighet. En lång tränings för att vara dagen före match.

Björklöven tränade mellan 18.30 och 19.40 med lite fri istid efter på tisdagen i A3 Arenas A-hall och därefter gymmade många av spelarena.

Laguppställning:

Målvakter:

Adam Werner, Marcus Evertsson

Formationer:

Vita

Simon Backman, Jacob Andersson – Nicklas Johansson, Andreas Vikström, Mattias Granlund

Albin Holmgren, Adam Berglin – Isak Stenlund-Ädelgran, Tobias Hage, Roope Talaja.

Gröna

Mikko Pukka, Jonas Emmerdahl – Austin Farley, Axel Ottosson, David Lindqvist

Stefan Andersson, Simon Åkerström – Austin Farley, Axel Ottosson, David Lindqvist

Extraspelare:

Erik Rainersson, Emil Wikström, Lukas Ericsson.

Saknades:

Cody Murphy, Jakob Stenqvist, Niklas Pavel.

Träningen

Bloggen blev lite lurad med starttiden på träningen. Det stod 19.00 på bokningen och hallen var låst så jag kom in först 19.10. Då hade laget börjat träna redan 18.30.

Det bloggen såg var:

¤ 5 mot 5-spela

¤ 3 mot 3-spel på liten yta 20 sekunder i taget.

¤ Tomåkning linje till linje.

Innan det hade försvarsspelet Box/PP drillats samt individuella övningar enligt Fagervall.

Noterat:

¤ Lukas Ericsson gjorde sin första träning på tre veckor i och med hans armbågsskada och såg ut att kunna köra allt för fullt.

– Han såg riktigt bra ut tycker jag, men vi ska undersöka hur det är med Lucas, prata med honom och jag kommer inte att chansa. Det kan vara bättre att vara hemma och köra tre träningar för honom än att åka till Ljungby då han bara han en träning i kroppen sen skadan, säger Fagervall.

¤ Marcus Jonsson har fortsatt att lira med formationen med Fredric Andersson och Alex Hutchings som han avslutade matchen mot Leksand istället för Mattias Granlund.

¤ Var det någon som stack ut individuellt så var det Alex Hutchings som hade ett härligt skott i tre mot tre spelet. Även Pukka hade en skottfint och fint avslut i fem mot femspelet.

¤ Sett till den delen av träningen jag såg tyckte jag att det var ganska högt tempo för att vara första träningen efter uppehållet. Så här sa Fagervall.

– Det var riktigt bra energi idag. Jag visste inte hur killarna skulle ha tagit uppehållet, men det såg riktigt bra ut idag. Jag är övertygad om att vi kommer att komma ut med energi efter den här träningen.

Så här sa Fredric Andersson om träningen:

– Det var skönt att vara tillbaka och svettas lite. Det såg bättre ut än jag hade förväntat mig. Bra fart, och bra energi.

4 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.